Natuur en Milieu

“Oceanen aan water vormden zich in het binnenste van de aarde”

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waar komt het water op aarde vandaan? Volgens een nieuwe theorie bevinden zich diep in de aarde enorme ‘oceanen aan water’. Onderzoekers van de Ohio State University stellen dat er net zoveel water zit in het inwendige van onze planeet als in de Grote Oceaan.

De wetenschappers hebben ontdekt dat in de aarde miljarden jaren water kan worden opgeslagen en dat onze oceanen van binnenuit worden gevoed. Het water ligt grotendeels opgeslagen in poreus gesteente.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Sommige onderzoekers hebben gesuggereerd dat de jonge aarde droog was en geen leven kon herbergen, tot kometen water naar de aarde brachten. Professor Wendy Panero heeft een andere theorie, namelijk dat er complete oceanen aan water zijn gevormd in het binnenste van de aarde en dat het water via de platentektoniek het oppervlak bereikt.

Het was al bekend dat de aardmantel water bevat, maar hoeveel is nog een mysterie. Gesteente dat op het eerste oog droog lijkt, kan toch water bevatten. Aangezien de mantel meer dan 80 procent van het totale volume van de planeet in beslag neemt, kan het gaan om veel water.

Aan de hand van computerberekeningen stelde het team van Panero vast dat zich op een diepte van 800 kilometer een mineraal bevindt dat water kan opslaan. Dit mineraal, granaat, kan het water samen met andere mineralen richting het aardoppervlak transporteren.

Volgens de onderzoekers bevat de aarde mogelijk net zoveel water als de helft van alle oceanen aan het oppervlak, wat overeenkomt met het watervolume in de Grote Oceaan. De complexe relatie tussen platentektoniek en water is één van de grootste mysteries in de aardwetenschappen, aldus Panero.

[Ohio State University]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
9 jaren geleden

Dat is de oervloed waarvan melding wordt gemaakt in Genesis 7.

marinus
marinus
9 jaren geleden

natuurlijk hoef je niet zien waar water zit in de aardmantel.

ons lichaam bestaat ook uit 70% water en dan zeg je ook niet daar loopt een waterkolom,je ziet het niet maar is er wel.

charlino
charlino
9 jaren geleden

Pfffffff nou dat weer, dacht dat de aarde hol was moet ik nu weer aan dit idee wennen….lol

Quasar
Quasar
9 jaren geleden

Off topic: Die holle aarde kan me wel gestolen worden ondertussen. Eerst maar bewijs ervoor laten zien ipv zogenaamde foto’s met ingangen naar de holle aarde toe.

On topic: deze theorie klinkt ook wel logisch maar is het water/ijs uiteindelijk dan toch niet gekomen van metorieten enz?? Of word het water daadwerkelijk dan gecreeërd in de mantel??

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x