Homepagina » Natuur en Milieu » “Oceanen aan water vormden zich in het binnenste van de aarde”
"Oceanen aan water vormden zich in het binnenste van de aarde"

“Oceanen aan water vormden zich in het binnenste van de aarde”

Waar komt het water op aarde vandaan? Volgens een nieuwe theorie bevinden zich diep in de aarde enorme ‘oceanen aan water’. Onderzoekers van de Ohio State University stellen dat er net zoveel water zit in het inwendige van onze planeet als in de Grote Oceaan.

De wetenschappers hebben ontdekt dat in de aarde miljarden jaren water kan worden opgeslagen en dat onze oceanen van binnenuit worden gevoed. Het water ligt grotendeels opgeslagen in poreus gesteente.

Sommige onderzoekers hebben gesuggereerd dat de jonge aarde droog was en geen leven kon herbergen, tot kometen water naar de aarde brachten. Professor Wendy Panero heeft een andere theorie, namelijk dat er complete oceanen aan water zijn gevormd in het binnenste van de aarde en dat het water via de platentektoniek het oppervlak bereikt.

Het was al bekend dat de aardmantel water bevat, maar hoeveel is nog een mysterie. Gesteente dat op het eerste oog droog lijkt, kan toch water bevatten. Aangezien de mantel meer dan 80 procent van het totale volume van de planeet in beslag neemt, kan het gaan om veel water.

Aan de hand van computerberekeningen stelde het team van Panero vast dat zich op een diepte van 800 kilometer een mineraal bevindt dat water kan opslaan. Dit mineraal, granaat, kan het water samen met andere mineralen richting het aardoppervlak transporteren.

Volgens de onderzoekers bevat de aarde mogelijk net zoveel water als de helft van alle oceanen aan het oppervlak, wat overeenkomt met het watervolume in de Grote Oceaan. De complexe relatie tussen platentektoniek en water is één van de grootste mysteries in de aardwetenschappen, aldus Panero.

[Ohio State University]


Vond je dit leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Opmerkelijk genoeg wordt de logische vervolgvraag niet gesteld: waar komt het water in het binnenste van de Aarde vandaan?

  7 likes
  • Toen God de aarde geschapen had verdeelde Hij het water onder de aarde en boven de aarde. Het water boven de aarde werd een bel die de aarde moest beschermen tegen de kosmische stralingen in het jonge en kleine universum. Deze bel is in meerdere zondvloeden omlaag gevallen. Het water onder de aarde is met de laatste zondvloed ook doorgebroken. Dit water en het water van de bel deden de zeespiegel ongeveer 60 mtr stijgen.

   1 likes
   • Wie heeft die God van jou geschapen? Waarom heeft die God kosmische straling geschapen, als dat zo gevaarlijk was voor de Aarde? Waarom moest die bel omlaag vallen? Geloof jou serieus zelf ook in dit soort ‘verklaringen’?

    6 likes
   • OK, en waar is het water van die vorige “zondvloeden” dan heen gevallen? ik neem aan dat als een “bel” van water om de HELE aarde “valt” dit dan nergens heen kan? en alles onder water zou staan? En dan vervolgens komt het water uit de aarde ook zomaar “doorgebroken” uit de grond…….. beetje gek dit (jij)

    0 likes
 2. Off topic: Die holle aarde kan me wel gestolen worden ondertussen. Eerst maar bewijs ervoor laten zien ipv zogenaamde foto’s met ingangen naar de holle aarde toe.

  On topic: deze theorie klinkt ook wel logisch maar is het water/ijs uiteindelijk dan toch niet gekomen van metorieten enz?? Of word het water daadwerkelijk dan gecreeërd in de mantel??

  0 likes
  • water is één van meest voorkomende moleculen in het heelal. In moleculaire gaswolken tussen de sterren zien we enorm veel watermoleculen. Toen het zonnestelsel ontstond. Was er dus al een heleboel kosmisch water in de wolk van gas en stof waar de zon uit is ontstaan en kort daarna in de schijf met protoplanetair materiaal. Uit die schijf zijn door geleidelijke samenklonteringen rotsachtige en gasachtige objecten ontstaan. Omdat het dichter bij de zon natuurlijk warmer is dan verder weg kun je ruwweg inschatten welk materiaal zal zijn gecondenseerd op welke afstand van de zon. De afstand die het gunstigst was voor water ligt wat verder naar buiten dan de aardse planeten. We vinden dan ook het meeste water (zij het ondertussen meest in bevroren vorm bij de manen van Jupiter en Saturnus. Daarom was de vraag: hoe is dat water weer meer naar binnen gekomen o.a. naar de Aarde. Het is niet uit te sluiten dat het toch (geen kometen maar) metorieten en planetoïden — restmateriaal van de planeetvorming — zijn geweest die tijdens het grote bombardement zo tussen 4,2 en 3,9 miljard jaar geleden het water terug naar de binnendelen hebben gebracht. Onderzoek aan bijv de Murchison-meteoriet heeft aangetoond dat in diens gesteente inderdaad veel water zat. Dat kan in de hete fase kort na 3,9 GyrBP met anderegassen uit het vloeibare gesteente zijn uitgegast

   7 likes
 3. natuurlijk hoef je niet zien waar water zit in de aardmantel.

  ons lichaam bestaat ook uit 70% water en dan zeg je ook niet daar loopt een waterkolom,je ziet het niet maar is er wel.

  7 likes
 4. Pfffffff nou dat weer, dacht dat de aarde hol was moet ik nu weer aan dit idee wennen….lol

  3 likes
  • Z is nog steeds HOL!.
   OP 800 km ‘dïepte” ben je nog niet in de hlle Aarde!
   Daa ris nog meer water. en kan goed zijn dat de 80 a 90 % waar waaruit de mens bestaat overeenkomt met die van de aarde.
   Wij leven op een zogenaamde waterplaneet. Waarschijnlijk zijn Mars en Venus ook zulke waterplaneten.

   ‘Indien gij niet uit water zijt geboren…….. “

   0 likes
  • De aarde is niet hol maar er zitten in de mantel holten die zoet water bevatten. Onder Israël moet zo’n bel zitten waardoor Israël lange tijd (1000 jaar?) het land kan bevloeien en zo weer een land kan worden van melk en honing

   0 likes
 5. De Bijbel en logica gaan niet samen. Theorieën over holle aarde en watertransporten van andere planeten ook niet.
  We moeten eerst eens wat bewijzen verzamelen lijkt mij, voordat we ons massaal in sprookjes gaan verliezen.
  Als er daadwerkelijk ingangen zijn gevonden, of dat er daadwerkelijk contact is gemaakt met Aliens, dan kunnen we verder praten.
  En de Bijbel ? De Bijbel is n mooi boek, maar ik heb hem al uit en het zijn mooie sprookjes, met net zoveel oorlog , incest en moord als in het “normale” leven.
  Dus… waarom al die citaten en verwijzingen ?

  3 likes
 6. Dat is de oervloed waarvan melding wordt gemaakt in Genesis 7.

  2 likes
 7. Er zijn zoveel verhalen over water op de Aarde, er zal gerust een deel hier een klein deel zijn geweest en deeltje zijn gekomen vanuit de ruimte. Volgens een klokkenluider is het water van MARS hier naartoe gebracht heel lang geleden, wat ook weer zou kunnen verklaren waarom Mars nu bijna droog is.

  Zelf vind ik deze theorie helemaal niet zo verkeerd, want er is bewezen dat er op Mars oceanen zijn geweest. Blijft de vraag waar is het water van Mars gebleven. Hier soms?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

De Turkse automonteur Murat Agbas (21) heeft ...

Vergeet elektrisch rijden. Doorbraak: wordt dit de brandstof van de toekomst?

Vergeet elektrisch rijden. Doorbraak: wordt dit de brandstof van de toekomst?

De overheid wil iedereen aan de stekkerauto, ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.