Homepagina » Gezondheid » Nieuw onderzoek onthult hoe cannabis de groei van tumoren kan stoppen
Nieuw onderzoek onthult hoe cannabis de groei van tumoren kan stoppen

Nieuw onderzoek onthult hoe cannabis de groei van tumoren kan stoppen

Cannabis kan worden gebruikt om de tumorgroei bij kankerpatiënten af te remmen. Uit een nieuwe studie blijkt dat tetrahydrocannabinol (THC), het psychoactieve bestanddeel van cannabis, verantwoordelijk is voor het verkleinen van tumoren. Men hoopt op basis van de stof een middel te ontwikkelen met anti-kankereigenschappen.

Dr. Peter McCormick van de Universiteit van East Anglia in de Engelse stad Norwich zei dat de antikankerwerking van THC al enige tijd bekend is, maar dat nu de specifieke receptoren zijn gevonden die verantwoordelijk worden geacht voor het bestrijden van tumoren.

“Onze resultaten geven inzicht in de effecten van THC op de groei van tumoren,” zei hij. “Er is veel interesse in de manier waarop cannabis, en met name THC, kanker beïnvloedt.” McCormick sprak van een belangrijke stap in de richting van nieuwe behandelingen gericht op het afremmen van de groei van tumoren.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Complutense Universiteit van Madrid in Spanje. Monsters van menselijke borstkankercellen werden ingebracht in muizen, die vervolgens een dosis THC kregen toegediend. De onderzoekers ontdekten dat twee specifieke receptoren – CB2 en GPR55 – verantwoordelijk zijn voor de anti-tumoreffecten van de drug.

De studie is verschenen in The Journal of Biological Chemistry.

[University of East Anglia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Tsja, dat kan dan wel zo wezen maar cannabis is nou eenmaal ILLEGAAL !. Dus jammerrrrrrrrrrrrrrrr, neem maar een peperduur en allesvernietigend chemokuurtje, waar je nog veel zieker van wordt, en er wordt nog lekker aan verdient ook.

  23 likes
  • days of our lives schreef:

   Cannabis is niet illegaal. Je wordt niet opgepakt als je het (hebt) gebruikt.
   Er zijn zelfs vele winkels waar je het kunt kopen. Voor de medicinale variant, verkrijgbaar bij de apotheek, moet je een doktersrecept hebben.

   Bronnen:
   http://www.cannabisbureau.nl/
   http://www.apotheek.nl/Thema_s/Thema_s/Medicinale_cannabis.aspx?mId=10702&rId=41

   Ik weet niet wat jij hebt gebruikt, maar het moet méér geweest zijn dan cannabis alleen. Je loopt wel fors achter de feiten aan.

   8 likes
   • exegese schreef:

    Canabis wordt onder bepaalde voorwaarden gedoogd @days of ÿour life, canabis is officieel echt hardstikke illegaal, het mag niet verbouwd worden en niet geïmporteerd maar wel verkocht (onder overheids-voorwaarden) en gebruikt. Een open deur voor criminelen om hun zakken gretig te vullen zorgvuldig in de hand gewerkt door ons aller overheid. Ik weet niet wat jij hebt gebruikt maar als het niets is zal het wel een erfelijke kwestie zijn waardoor je zoveel onzin uitkraamt. Als je het niet gelooft zet je tuintje volgend voorjaar eens vol met hennep en maak er vervolgens de heilzame hennepolie van die de meeste ziekte’s kan genezen. Dan moet je eens opletten hoe snel oom agent je achter de tralies zet ! Hennep niet illegaal, man laat je nakijken !

    7 likes
    • Edwin schreef:

     @exegese

     Alhoewel ik je helemaal gelijk geef, ook ik hoor veel van die verhalen hier in den haag, heb ik toch een vraagje:

     Zal je alsjeblieft niet zo tekeer willen gaan door te zeggen tegen “days of our lives”…”man laat je nakijken”?

     Het is al zo’n bende op de wereld, en iedereen lijkt elkaar wel op een of andere manier aan te vallen tegenwoordig….moet dit nu ook al op dit forum gebeuren?

     4 likes
     • exegese schreef:

      Ergens heb je daar gelijk in @Edwin, doch mijn ervaring is, als je je woorden geen kracht bij zet zoals de personen dat ook doen die je voor gek willen verslijten door alles met non-feiten en getrol in een mistige waas te trekken, dan ervaren zij dat als een zwakte bod, en zullen ze nog harder proberen je onder te sneeuwen. Ik ga door het leven als een wandelende spiegel, mensen krijgen van mij precies het respect waar ik ook van hen op mag rekenen. Met gelijke munt betalen is tot op zekere hoogte een faire houding. Rede houdt op waar geweld begint, als het ware en geweld is verre van mij. Echt grof en beledigend weiger ik ook te zijn, maar een opmerking als : man laat je nakijken” vind ik een volkse opmerking die voor mijn gevoel nog wel door de beugel kon. Maar zo u wilt

      @days of our lives, je hoeft je niet echt na te laten kijken, het was ironisch bedoeld, je hoeft je er niet echt iets van aan te trekken.

      4 likes
     • exegese schreef:

      Ik weet heel goed @days of our lives, wat mag en wat niet mag met hennep. Het is gedoogd maar de staat bepaalt wanneer het weer ILLEGAAL is. Gevolg is dat dat het criminele circuit er garen bij spint en die lijnen lopen door tot regeringsniveau en zelfs tot aan het koningshuis. Mabeltje werd immers met open armen ontvangen door Bea, terwijl iedereen wist dat ze regelrecht uit de drugsmaffia van Klaas Bruinsma stamt. Ik heb wat dat betreft weinig uitleg nodig. Ik weet inmiddels hoe de hazen lopen. Maar dat zal wel weer aan mijn kijk op de zaken liggen of niet ? De waarheid is niet altijd wat je horen wilt sorry !

      2 likes
     • days of our lives schreef:

      En over het gejijbak…Eigenlijk begon ik wel met het “ik weet niet wat jij hebt gebruikt…”. Dat is ook niet heel netjes van me. 🙂

      1 likes
     • exegese schreef:

      @days of our lives, het punt wat ik tracht te maken is dat de Nederlandse overheid de schijn wil wekken een modern en progressief beleid voor te staan t.a.v. hennep. De werkelijkheid is precies andersom en weigeren ze resoluut om het gewas te legaliseren en onthoudt ons tal van voordelen die het ons zou kunnen brengen, bovendien spelen ze doelbewust recht in de kaarten van de georganiseerde criminaliteit. In plaats van belasting te kunnen heffen op legale wiet kost het ons elke dag een kapitaal om de relatief kleine kwekertjes op te rollen. Die zijn namelijk niets anders dan een doorn in het oog van de echte zware jongens met connecties in de bovenwereld tot aan regeringsniveau toe. Ze gebruiken steeds dezelfde drogredenen om dit te verantwoorden t.o. het het volk. Het allersmerigste is nog dat ze de indruk willen wekken het volk te willen beschermen tegen de gevaren van drugs, in werkelijkheid zijn de Oranjes van vroeger heen al stinkend rijk geworden van de opiumhandel. Dit begon heel vroeger in Indië en Suriname en later stond er hier in Nederland zelfs tot lang na de tweede wereldoorlog een levensgrote cocaïne-fabriek gefinancierd en uitgebuit door de Oranjes. Een cocaïne-fabriek met een gigantische omzet die alle oorlogvoerende landen in de wereld voorzag van cocaïne om hun soldaten aan de frontlinies de goede kant op te laten rennen. En ja, Hitler was ook welkom om boodschappen te komen doen. Als er geld in het spel is knijp je een oogje dicht niet waar ? En diezelfde regering wil ons in naam van de koning restricties opleggen voor wietplantjes, want ooh gutte gut mensen het is toch zo gevaarlijk. Giet je anderzijds gerust vol met alcohol maar pas op met wiet hoor. Smerige leugens en hypocrisie ten top en dat is wat mij stoort. Dat is mijn punt

      1 likes
     • days of our lives schreef:

      Niet nodig Edwin.
      Ze mogen alle roepen, ik zit daar niet mee.

      @Exegese
      Heb je de links gelezen? Medicinale cannabis wordt gewoon door de staat gefabriceerd en is op doktersrecept te verkrijgen. Is dat een teken dat het dan illegaal is? Lijkt me niet. Voor medicinale doeleinden is het dus legaal, en gaat jouw betoog niet op.

      Recreatief gebruik, het gedogen. Wanneer ik zeg “niet illegaal”, impliceer ik daarmee niet dat het “dus” legaal is. De hele wet is duidelijk. Officieel mag het allemaal niet, maar de gemeente kan wel vergunningen verstrekken waardoor coffeeshops niet vervolgd zullen worden als ze cannabis verkopen. Dat is dus een overheid die een formeel wettelijk “illegale” handeling toestaat, ergo: in juridische zin is het dus niet meer illegaal zolang de vergunning van kracht blijft, gedogen dus.

      5 planten voor thuiskweek wordt niet vervolgd. Het op zak hebben van max. 5 gram wordt niet vervolgd. Heb je geblowd? Je wordt niet vervolgd.

      “Hardstikke illegaal” is het dus niet. Er zijn landen waar mensen gevangenisstraf riskeren alleen al als ze het hebben gebruikt (dus ze hoeven het dan niet eens meer in bezit te hebben).

      Een moord plegen is in Nederland wèl hartstikke illegaal. Dan ontkom je nooit aan vervolging. Iemand met coke op zak (al is het maar een tiende van een gram), mag ook naar het bureau.

      Ik hoop wel dat er een einde komt aan het gedogen. Genoeg wietplantages in mijn buurt opgerold de laatste maanden. Natuurlijk moet het legaal worden. Veel landen hebben al verdere stappen die richting genomen, waar Nederland bij het gedogen is gestopt. Je hele pessimistische kijk op de ontwikkeling wereldwijd klopt van geen kant.

      0 likes
     • days of our lives schreef:

      Fijn dat we het min of meer eens kunnen zijn. Het klopt dat de gedoogconstructie in theorie vandaag geschrapt kan worden, maar voor de medicinale toepassingen ligt dat sowieso anders.

      Ik ben optimistischer ingesteld, ik denk dat het gedoogbeleid niet zal worden afgeschaft (zal toch tot veel verzet leiden), maar wanneer de stap naar legalisering wordt gezet, durf ik ook niet te zeggen. We hebben in dit land nou eenmaal een sterk christelijk blok in de politiek, die niet verder wil dan dit (en dit eigenlijk ook niet wilde). Zolang men in de 1e kamer met de SGP zaken moet doen om hun dommigheden erdoor te krijgen, gaat dat niet lukken.

      In mijn optimistische scenario zullen de landen om ons heen meer en meer de legalisering doorzetten (die sowieso wel sterk gereguleerd zal zijn) tot een moment dat Nederland niet meer kan achterblijven en mee zal gaan. Feit is wel: op dit moment kunnen we nog steeds elk moment aan cannabis komen als we dat willen en dat was de reden dat ik op je reageerde.

      0 likes
   • Pascal Dolleman schreef:

    Beste days of our lives: Cannabis is wel degelijk illegaal, de kweek is illiegaal, het transport naar de coffeeshops is illegaal en de verkoop aan de coffeeshops (door de kwekers) is illegaal. Voor al deze acties kan een straf worden opgelegd. Hartstikke illegaal dus. Ook de verkoop door de coffeeshop is illegaal, maar word onder restricties gedoogd, evenals het gebruik ervan én de thuiskweek (voor eigen gebruik). Voor thuisgebruik mag je de hele kweek inleveren als er bij jou een (politie) inval plaatsvind, zo niet volgt een straf. Hoezo legaal? word eens wakker

    1 likes
  • A.S schreef:

   ik vind het niet waar dat je veeeel zieker wordt van chemokuur.
   vorig jaar had een kennis kanker en is behandeld met chemokuur,
   de gene vroeg mij om advies en ik praatte chemo keur ook zwart en gaf hem raad om andere methoden
   te gebruiken of om coor cannabis te gaan. uiteindelijk toch de chemokuur geworden en is die genezen.
   65 jaar oud en gewoon lekker tennisen enzo.
   ik ben nog steeds tegen chemokuur maar patienten moet je niet aanpraten dat ze ziek worden van dingen of nog erger worden.
   mensen van informatie voorzien en de keuze aan hen laten en positief naar alles blijven is het beste , zelfsss als ze voor een chemokuur gaan:)

   1 likes
   • Emile schreef:

    Tja, dan heeft diegene waar je het over hebt mazzel en wellicht was de chemokuur niet zo zwaar, die heb je in van allerlei gradaties, een kennis van me is 47 en heeft non-hodgkin en loopt al anderhalf jaar het ziekenhuis in en uit, niks helpt, nu hebben ze een allerlaatste manier en dat is een experimenteel medicijn maar dat brand z’n beenmerg dan ook weg, jaja, lekker barbaars en dan nemen ze nu alvast beenmerg af wat ze gaan mengen met stamcellen om na de behandeling weer in te spuiten, dit is z’n laatste kans anders is het over, tja !!! , wat een lijdensweg en hij blijft maar positief en dat moet ook, ben ik met je eens !!

    Hoe mooi de verhalen ook zijn over cannabis, ik kan hem nooit vertellen de behandeling niet te nemen, je kan het alleen voor jezelf bepalen, het is een gewetens kwestie denk ik, ik kan toch onmogelijk zeggen dat ik iets op het internet heb gelezen terwijl ik zelf geen dokter ben en de echte bewijzen niet heb, we hopen maar op het beste !!

    1 likes
    • Ellen schreef:

     Ik wil jou en je kennis graag een hart onder de riem steken. Mijn broer kreeg ook non-hodgkin, ongeveer toen hij net zo oud was als jouw kennis. Ook bij hem hielpen de chemo’s niet. Als laatste redmiddel gingen ze over op een beenmergtransplantatie met stamcellen. Het heeft hem gered!!! We zijn vandaag al weer zo’n 13 jaar verder. Heel veel sterkte en breng dit succesverhaal maar over aan je vriend. Ik ben zelf erg gesteld op natuurlijke geneeswijze maar igv kanker is er sprake van ernstige degeneratie en is de toestand slechts in enkele gevallen omkeerbaar langs natuurlijike weg. Die weg inslaan brengt zeker een groot risico met zich mee. De keuze is moeilijk te nemen, ook als het mijzelf zou betreffen. Wanneer je vriend dit alles achter de rug heeft adviseer ik hem contact op te nemen met een orthomoleculair arts om zo snel mogelijk op kracht te komen en een gezonde stofwisseling te ontwikkelen, het immuumsysteem te versterken en daarnaast langs natuurlijke weg het lichaam te helpen alle toxines (incl. van de chemo) kwijt te raken. Bijv. Dr. Klatte in Den Haag!. Dit is een orthomoleculair/moerman arts. Hij werkt o.a. veel met kankerpatienten. Ik wens je kennis veel sterkte en moed.

     1 likes
   • exegese schreef:

    Ik hoop van ganser harte dat hij nog lang gezond mag blijven !

    1 likes
 • legalize schreef:

  Toch vraag ik mij dagelijks af hoelang wij dit nog pikken, het onderdrukken en het opleggen van regels die nergens op slaan.
  Cannabis is gewoon een wereld reddend kruid, niet alleen de medicinale werking maar voor tal van dingen.
  En dan lees je weer in boven staand artikel dat men op basis van de stof een medicijn wil ontwikkelen, dus kijken of ze er een chemische variant voor kunnen maken met patent.

  Mensen groei gewoon lekker je eigen plantje in je tuin want dat recht heb je, je eigen medicijn.
  Wat een waardeloze wereld leven wij op dit moment.

  11 likes
  • Edwin schreef:

   Simpel, omdat het een plant is die verschillende instituten ondermijnt.

   A – Het heeft een medicinale werking: Is een bedreiging voor de pharmaceutische industrie
   B – Het heeft een mystieke werking (denk aan rasta’s of de Saddhu’s in India): Het doet je realiseren dat het ENE (god of godhead,of wat dan ook) in ons zelf woont, het ondermijnt dus het hele hiërarchische systeem van Goden, engelen, en priesters, en laat je inzien dat het allemaal een illusie is….dat vind de kerk dus niet zo fijn.
   C – Als je stoned bent, ben je niet zo bezig met het verwerven van rijkdom en bezittingen, DAT vinden al die bedrijfjes niet zo leuk die het liefst zo veel mogelijk koopvee zouden willen zien.

   Big Pharma, de kerk, EN de staat schijten zeven kleuren in hun broek zodra dit plantje ter sprake komt.
   Kunnen ze dit plantje ooit vernietigen?
   Nee
   Is het bestrijden van dit plantje dom?
   Ja

   23 likes
  • Makropoelos schreef:

   Beste Legalize, het zou inderdaad te wensen zijn dat wiet gelegaliseerd gaat worden. De reden dat het nog steeds tegengehouden kan worden zal wel voornamelijk komen omdat de farmacheutische industrie op de geneeskrachtige werking van een natuurlijke plant geen patent kan nemen en het als zodanig oninteressant is. De producten voor een chemokuur hebben een patent en er kan dus grof aan verdient worden.

   Lees misschien eens de site van Rick Simpson “Run From the Cure”. Deze man heeft al het een en ander meegemaakt om wiet te legaliseren en is nog steeds bezig met het produceren van hennep-olie van de wiet die hij zelf teelt.

   Tevens is de wiet vezel dusdanig sterk dat hij bij verwerking kan gebruikt worden in de bouw en autoindustrie. Voor de bouw zijn er in Oude Pekela mensen bezig om bouwelementen te produceren voor woningbouw. En Ford die de wietvezel als vervangend materiaal voor de bouw van zijn Fordjes wilde gebruiken en zelfs de brandstof uit de wietplant wilde produceren kon het ook vergeten. De Olie en Staal baronnen hebben Ford hier onder dwang van af gehouden.
   Maar uiteindelijk verwerkt nu BMW de wietvezel in zijn aoto`s.

   Van de Graviola-Boom is ook bekend dat de vrucht een kankergeneesende stof in zich heeft. Deze stof was niet te langs chemische weg te copieren door de farmacheutische industrie en er kon dus ook geen patent genomen worden. Ik zelf heb zelf baat bij een thee getrokken van de bladeren van de Graviola-Boom. Op de Filipijnen waar ik woon heet de boom ‘Guyabano” Tree.

   Maar zolang de burger zich laat manipuleren door de z.g.n elite ziet het er droevig uit.

   3 likes
 • Mimi schreef:

  Zeker een van de beste medicijnen. En een reden waarom de illuminati deze plant altijd verbannen heeft is omdat het een buitenaardse plant is. Deze plant is ooit meegenomen door ruimtereizigers (ET’s) en komt van origine niet van planeet aarde (geen geintje). Net zoals bijvoorbeeld de zonnebloem. En ook heel veel dieren komen van origine niet van onze aarde, zoals de walvissen en dolfijnen, deze dieren en planten werkend o.a energie zuiverend, daarom zijn ze ook op onze geliefde moeder aarde uitgezet. Wat info voor de hoger bewuste mensen onder ons 😉

  11 likes
 • hader schreef:

  Er “schijnt” een middel te zijn dichlooracetaat (DCA) die alle vormen van kanker kan genezen. De pharmaceutische industrie doet er niets mee, omdat men er geen patent op aangevraagd kan worden, dus gaan ze gewoon hun eigen weg om veel te verdienen aan middelen die ze zelf hebben ontwikkeld.

  7 likes
 • Dree schreef:

  Exegese wordt waarschijnlijk betaald om hier onzin neer te zetten. Ja dat is zeker!
  We hebben je allang Door

  3 likes
 • exegese schreef:

  Wow, @Dree het wordt steeds interessanter, wanneer wordt het overgemaakt of gaat het contant, mag ook hoor, bonnetjes laat ook maar zitten.

  Maar van wie zou ik dat dan krijgen en wat klopt er zoal niet aan mijn beweringen ?
  En euhh, jij zelf, van wie krijg jij betaald dan ?

  3 likes
 • x

  Check Also

  spaanse

  Ook Spaanse artsen laten van zich horen: ‘Overheid verzwijgt de waarheid’

  Zo’n 150 Spaanse artsen kunnen niet langer ...

  rutte

  Wilders: ‘Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!’

  Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het ...

  >