Buitenland

Amerikaanse coalitie evacueert twee IS-leiders op grens tussen Syrië en Irak. Heeft het hier iets mee te maken?

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee helikopters van de door Amerika geleide internationale coalitie tegen IS hebben twee IS-leiders geëvacueerd uit Twaimin, op de grens tussen Syrië en Irak. Dat meldt het Syrische persbureau SANA.

Volgens burgerbronnen werden de leden van de terreurgroep in het gebied rond Twaimin opgepikt en overgebracht naar een Amerikaanse basis bij de stad al-Shaddadi.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De bronnen lieten verder weten dat de Amerikanen tijdens de evacuatie samenwerkten met de door de VS gesteunde Qasad-groepen in het gebied.

Vernietigen

Recentelijk zei de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid al-Muallem nog dat de Amerikaanse coalitie het Arabische land probeert te vernietigen door het gewapende conflict te rekken.

Muallem benadrukte dat duizenden Syrische vrouwen en kinderen zijn omgekomen bij Amerikaanse luchtaanvallen in de noordelijke provincie Raqqa en Deir ez-Zor.

Olierijke gebieden

Hij voegde toe dat door de VS gesteunde milities van de zogeheten Syrische Democratische Strijdkrachten tegen het Syrische regeringsleger strijden om olierijke gebieden in het land over te nemen.

Vorig jaar augustus meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dat Amerikaanse helikopters vier IS-leden hadden geëvacueerd uit Deir ez-Zor.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

Waarschijnlijk zijn het twee leiders van de oppositie geweest die ze hebben opgepikt, Assad ziet deze figuren als terroristen, de USA ziet ze als bondgenoten. De USA werkt nl niet samen met figuren van isis. Door de vele strijdende partijen in Syrië ziet men door de bomen het bos niet meer, en ziet men daardoor figuren van al-nusra aan voor figuren van isis. De info komt van burgers, dat zegt al genoeg, burgers hebben totaal geen overzicht over de gehele situatie in Syrië.

Furious Anger
Furious Anger
5 jaren geleden

Smerige terroristen die Amerikanen. Toch niet meer normaal waar ze mee bezig zijn. Echt van de kaart vegen die Amerikanen. Snap niet dat er in Amerika zelf geen grote demonstraties of wat dan ook zijn tegen hun regering(en) Bush, Obama en nu Trump over het militaire beleid wat wereldwijd wordt uitgevoerd. Zelfde geldt eigenlijk ook voir veel konte kruip landen zoals nederland. Wat een puinhoop en chaos wordt er gecreeerd wereldwijd. En de Deep State lacht zich kapot en verdient met deze terroristische praktijken bakken met geld. Dit haantjes gedrag moet echt zsm een haalt toegeroepen worden!

Frans
Frans
5 jaren geleden

Inmiddels zijn de afgelopen 4 maanden zo’n 600 a 1000 IS-strijders naar Afganistan overgebracht.
Je kunt de bevolking wel voor dom verklaren, maar dat is weer niet slim!!
Net als met die blauwhelmen die deel uit maken van de ondermijning van Syrie.
In Afganistan laaien de oorlogs rituelen weer op.
Weet je hoe dat komt. .
Juist, door daar dan maar de IS-sers naar toe te brengen.
Wel degelijk is hier het MIC aan de gang (militair ind. compl !)
Wel degelijk zijn daar de steenrijke OLIE-gargen aan de gang.
Inderdaad rekken van oorlogshandelingen in andermans land. op rooftocht naar olie.
Hoe primitief kan een mens zijn.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x