Binnenland

We hebben een premier nodig die niet de loopjongen is van de machtigen aan de top. Ze maken het nu wel erg bont

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De miljarden van de dividendbelasting zijn ingepakt in een ander cadeaupapiertje en gaan alsnog voor het grootste deel naar de multinationals.

SP-leider Lilian Marijnissen zei hierover: “Dit was dé kans geweest voor de premier om zijn geloofwaardigheid enigszins te herstellen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Door duidelijk te maken dat hij inziet dat dit geld niet moet naar een ander cadeau voor de grote bedrijven, maar geïnvesteerd dient te worden in de samenleving,” vervolgde ze. “Maar helaas, daar kiest deze premier niet voor.”

Voor de gek gehouden

“Deze miljardencadeaubon moet en zal naar de bedrijven gaan,” aldus Marijnissen. “Snapt de premier dat al die Nederlanders die even blij waren, zich nu voor de gek gehouden voelen?”

Ze merkte op dat na een jaar lang debatteren één smsje van Unilever genoeg was om het afschaffen van de dividendbelasting van tafel te krijgen.

“Wie bestuurt nu dit land?” vroeg ze. “Na afgelopen week weten we het. Dit keer was het Unilever, morgen is het misschien Shell of Philips. Het is in ieder geval niet Mark Rutte.”

Loopjongen

“Het grote geld trekt hier aan de touwtjes en de belangrijkste beslissingen laat Rutte over aan de topmannen van multinationals,” zei ze.

We hebben volgens haar een premier nodig die niet de loopjongen is van de machtigen aan de top, maar een premier van alle Nederlanders.

En we hebben een Torentje nodig dat meer is dan een congrescentrum voor samenkomende multinationals, besloot ze.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: Wikimedia Commons

[SP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Ach, dat had ik nou nooit verwacht. Gaat het geld nog gewoon op de grote hoop. Nou zeg !

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

En dan te bedenken dat dit geld wordt gestolen = afgeperst van de burgers, kleine zelfstandigen en werkenden. De politici en overheid doen alsof het hun geld is, maar zodra de financiële problemen komen en de overheid weer eens de slechtste onderneming blijkt van Nederland en duidelijk meer geld van anderen uitgeeft dan ze rooft, dan is het geld, het negatieve saldo, opeens wel van de Nederlanders die het verlies moeten ophoesten en worden daarmee de door de politiek en overheid veroorzaakte problemen bij de burger gelegd, die vervolgens merkt dat de portemonnee steeds sneller leeg raakt en er meer verdient moet worden (harder werken) om het hoofd boven water te kunnen houden.

En de politiek en overheid lachen je daarbij recht in het smoel uit, maar verwachten wel dat je blijft stemmen op deze criminele organisatie met Don Corleone Markie, alias Rubberen Trutte, aan het hoofd van deze syndicaat.

Rikk
Rikk
5 jaren geleden

Nou nee hoor, dat zien jullie toch echt allemaal verkeerd. Het gaat om banen banen banen en dat Nederland op alles wat je maar economisch en materieel kan bedenken in de top 10 lijstjes staat.

Only you
Only you
5 jaren geleden

Gewoon misdadig en het voedsel wordt nog extra belast?
Netten denkt eu in de Nederlandse grondwet vast te leggen maar door verlies van zijn partij kan ie dit net als zijn voorganger, afschaffen referendum, wel vergeten?

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x