Homepagina » Binnenland » We hebben een premier nodig die niet de loopjongen is van de machtigen aan de top. Ze maken het nu wel erg bont
We hebben een premier nodig die niet de loopjongen is van de machtigen aan de top. Ze maken het nu wel erg bont

We hebben een premier nodig die niet de loopjongen is van de machtigen aan de top. Ze maken het nu wel erg bont

De miljarden van de dividendbelasting zijn ingepakt in een ander cadeaupapiertje en gaan alsnog voor het grootste deel naar de multinationals.

SP-leider Lilian Marijnissen zei hierover: “Dit was dé kans geweest voor de premier om zijn geloofwaardigheid enigszins te herstellen.”

“Door duidelijk te maken dat hij inziet dat dit geld niet moet naar een ander cadeau voor de grote bedrijven, maar geïnvesteerd dient te worden in de samenleving,” vervolgde ze. “Maar helaas, daar kiest deze premier niet voor.”

Voor de gek gehouden

“Deze miljardencadeaubon moet en zal naar de bedrijven gaan,” aldus Marijnissen. “Snapt de premier dat al die Nederlanders die even blij waren, zich nu voor de gek gehouden voelen?”

Ze merkte op dat na een jaar lang debatteren één smsje van Unilever genoeg was om het afschaffen van de dividendbelasting van tafel te krijgen.

“Wie bestuurt nu dit land?” vroeg ze. “Na afgelopen week weten we het. Dit keer was het Unilever, morgen is het misschien Shell of Philips. Het is in ieder geval niet Mark Rutte.”

Loopjongen

“Het grote geld trekt hier aan de touwtjes en de belangrijkste beslissingen laat Rutte over aan de topmannen van multinationals,” zei ze.

We hebben volgens haar een premier nodig die niet de loopjongen is van de machtigen aan de top, maar een premier van alle Nederlanders.

En we hebben een Torentje nodig dat meer is dan een congrescentrum voor samenkomende multinationals, besloot ze.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: Wikimedia Commons

[SP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  En dan te bedenken dat dit geld wordt gestolen = afgeperst van de burgers, kleine zelfstandigen en werkenden. De politici en overheid doen alsof het hun geld is, maar zodra de financiële problemen komen en de overheid weer eens de slechtste onderneming blijkt van Nederland en duidelijk meer geld van anderen uitgeeft dan ze rooft, dan is het geld, het negatieve saldo, opeens wel van de Nederlanders die het verlies moeten ophoesten en worden daarmee de door de politiek en overheid veroorzaakte problemen bij de burger gelegd, die vervolgens merkt dat de portemonnee steeds sneller leeg raakt en er meer verdient moet worden (harder werken) om het hoofd boven water te kunnen houden.

  En de politiek en overheid lachen je daarbij recht in het smoel uit, maar verwachten wel dat je blijft stemmen op deze criminele organisatie met Don Corleone Markie, alias Rubberen Trutte, aan het hoofd van deze syndicaat.

  43 likes
  • weg met ons schreef:

   ….Vraag me dan ook gelijk af, wie is hier nu gekker, de politici of de slaafse en brave burger die eens in de vier jaar weer gaat stemmen op de meest vriendelijke misdadiger met bloed aan de handen.

   25 likes
   • Louise schreef:

    Maar natuurlijk gaat het om het grote geld , anders zou de b.v Nederland niet zo kunnen leven… Anders kunnen we al die gelukzoekers niet onderhouden, en jaaa wat dat aangaat zit rubberen Rutte wel op z’n plaats, dat heeft hij wel bewezen met het dividend orakel…Natuurlijk was het voor bestemd, op afspraak met de heilige grootmeesters…
    Valt een beetje tegen van de dochter van Marijnissen die moet beter weten en er harder aan gaan werken…….. Rutte z’n volgende baan ligt ook alvast ,is ook allang geregeld. En ach we worden massaal voor de gek gehouden al jaren….je ziet maar soms kan je het ver brengen als loopjongen…

    16 likes
 • Coldshot schreef:

  Als we ALLEMAAL gingen stemmen (100% ipv 50%) dan was de vvd niet de grootste ! En bleef ons veeeeeeeel ellende en afbraak bespaard. Stem SP !
  (mensen ipv monsters).

  5 likes
  • weg met ons schreef:

   @Coldshot

   Stem waar je op wilt, het is zinloos en tijd weggooien en je staat in het veehok compleet voor aap, niemand is in dit demoncratische circus nog serieus te nemen. De club Bilderberg en de hele zionistische santenkraam hebben al ver voor de tijd voor jullie gekozen. De slaven hebben nul in te brengen, al denken ze van niet. Dat stemmen nog iets beweegt is net zoiets als denken dat de Titanic nog gered kan worden.

   26 likes
  • pinneke schreef:

   @ coldshot, je moet ondertussen wel weten dat stemmen totaal geen nut heeft. Het gezegde is toch…Als stemmen maar enig nut had, dan hadden ze het allang verboden!

   3 likes
 • Eksegese schreef:

  Ach, dat had ik nou nooit verwacht. Gaat het geld nog gewoon op de grote hoop. Nou zeg !

  4 likes
  • Schaap schreef:

   Had je anders verwacht met Rutte aan het stuur ?

   Als Rutte aftreed, gaat hier de vlag uit !

   16 likes
   • weg met ons schreef:

    @Schaap

    Dat zei men ook toen Balkenende het vee bijeendreef en wat kreeg men daarna? Iedere keer één erger dan ervoor.

    Het wachten is op Achmed the dead terrorist, die zou nog wel wat soelaas kunnen bieden.

    10 likes
 • Rikk schreef:

  Nou nee hoor, dat zien jullie toch echt allemaal verkeerd. Het gaat om banen banen banen en dat Nederland op alles wat je maar economisch en materieel kan bedenken in de top 10 lijstjes staat.

  8 likes
  • bert maathuis schreef:

   Precies, Rik: BANEN!

   Daarom ook: Partij voor de ARBEID!

   En niíet: Partij voor de ARBEIDERS!

   5 daagse werkweek / geen kritiek hebben op “de overheid” / netjes belastingeuro’s betalen!

   (En je levenstijd – voor het grootste deel – inleveren!)

   0 likes
 • Only you schreef:

  Gewoon misdadig en het voedsel wordt nog extra belast?
  Netten denkt eu in de Nederlandse grondwet vast te leggen maar door verlies van zijn partij kan ie dit net als zijn voorganger, afschaffen referendum, wel vergeten?

  7 likes
 • jolo schreef:

  Sinds Balkenellende en zijn loopjongens, nu bij ING, zijn er duidelijke tendensen in politiek dat het burgerlijk fatsoen van bestuurders steeds duidelijkere criminele trekken vertonen?

  5 likes
  • pinneke schreef:

   @ jolo, criminele trekken beginnen te vertonen? Het zijn criminelen, zoals ze met de Nederlandse burgers omgaan. Wat dacht je van al die illegale belasting die ze heffen, alle kosten die ze steeds weer verzinnen. Wij werken voor dat geld, waarom mogen “volksvertegenwoordigers” zomaar jouw geld opeisen? Dat je een stukje loonbelasting betaald voor je medemens vind ik prima. Maar ondertussen worden wij helemaal uitgeknepen, btw,zorg,milieu,water,gas,stroom,verzekeringen,gemeentelijke belasting enz. Kijk eens naar het vakantiegeld, 49.3% belasting word daar over geheven, daar werk jij het hele jaar voor. Economisch gaat het “geweldig” maar de werknemer merkt er helemaal niets van.

   2 likes
 • Derek schreef:

  ”En we hebben een Torentje nodig dat meer is dan een congrescentrum voor samenkomende multinationals, besloot ze”

  Daar is het Bilderberg voor in leven geroepen.

  1 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  VVD voert beleid voor een klein groepje mensen, het is alleen interessant VVD te stemmen voor mensen die anderhalve ton per jaar vangen. Op basis hiervan zou deze partij hooguit op 4 tot 5 zetels uit kunnen komen. Dus de overige 25 zetels van deze elllendelingen krijgen ze van meelopers.

  0 likes
 • Politiek in Nederland betekend het volgende:

  -Je geeft gelukzoekers overal recht op en geeft de eigen bijstandtrekkers niets
  -Er is een groot te kort aan huurwoningen dus geef je de gelukzoekers eerst een huis
  -Iemand die al 40 jaar heeft gewerkt verplicht je om te solliciteren, Bulgaarse en Poolse arbeiders laat je gewoon de boel flessen.
  -Gelukzoekers in alle AZC’s veroorzaken diefstal, dat laat je gewoon gaan, immers de burgers hebben er alleen last van, jij als politici niet, je woont immers niet in de buurt van een AZS

  Zo zijn er nog veel meer op te noemen maar laat ik het hier maar bij laten.

  0 likes
 • H.J. schreef:

  Wat een achterlijk land is Nederland toch geworden, ruim 17 Miljoen burgers laten zich gewillig belazeren door de Rutteclub.
  Als je nu vandaag toch weer de terughoudendheid ziet, in de gesubsidieerde Nederlandse pers, als het de bijstandfraude van de nederturken betreft, is er iets in Nederland mis.

  0 likes
 • x

  Check Also

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  bizzey

  Bizzey doet heftig boekje open in podcast Lange Frans: ‘RIVM bood me geld’

  Leendert Roelandschap, beter bekend als Bizzey, kijkt ...

  >