Gezondheid

Weg met brood: “Graanconsumptie tast het brein aan”

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er komt steeds meer bewijs dat graanconsumptie de hersenen aantast. Tien jaar geleden ontdekte de Amerikaanse neuroloog David Perlmutter onder zijn patiënten een opmerkelijk verband. Hij constateerde dat veel van zijn patiënten met neurologische klachten ook maag-darmklachten hadden.

Toen hij hen vervolgens een glutenvrij dieet adviseerde, verbeterden na verloop van tijd ook hun neurologische problemen. Perlmutter stuitte op misschien wel de meest ingrijpende dreiging voor de gezondheid sinds de vaststelling van de relatie tussen roken en kanker: graanconsumptie tast het brein aan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In gevestigde kringen neemt hij een unieke positie in. Hij is lid van het American College of Nutrition en één van de weinige reguliere artsen die aangeeft belang te hechten aan het verband tussen voeding en gezondheid.

Zelfs het eten van ‘gezonde’ volkoren granen kan leiden tot dementie, Alzheimer, ADHD, epilepsie, depressie, hoofdpijn, migraine en MS, aldus Perlmutter. Onlangs verscheen zijn boek Het glutengevaar. In korte tijd bereikte het boek in Amerika de top van de bestsellerlijsten.

“Het klinkt dramatisch,” zei Perlmutter. “Maar het beste wat ik kan aanbevelen is om volledig te stoppen met het consumeren van granen – met of zonder gluten. Gluten zijn de tabak van onze generatie.”

Hij wijst erop dat de introductie van graan de meest ingrijpende wijziging in het dieet van de mens is geweest. Jager-verzamelaars aten 12.000 jaar geleden vlees, noten en vruchten, maar nauwelijks graan. Honderd jaar geleden at men wel brood, maar door de voortgaande veredeling zijn de gluten van toen niet meer te vergelijken met de gluten van vandaag de dag. Volgens Perlmutter heeft ons DNA die veranderingen in onze voeding niet kunnen bijhouden. “En dat is een probleem.”

Hij heeft naar eigen zeggen wetenschappelijk bewijs gevonden dat granen, koolhydraten en suiker gevaarlijk zijn. Eigenlijk al het voedsel dat gluten bevat. Gluten zetten namelijk bepaalde hersencellen in werking die daardoor ontstoken raken en zo het eigen brein aanvallen, aldus Perlmutter. Zijn advies is daarom: eet geen brood, pasta of suiker meer. “Binnen een maand zijn je hersenen dan gezond.”

Boek: Het glutengevaar

[Optimist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Onzin. Mensen worden ziek van het rijsmiddel/gist, dat in brood gebruikt wordt. Daar wordt een chemisch goedje aan toegevoegd, die vroeger niet gebruikt werd. Men kan beter noten eten? Nou, die worden ook al steeds vaker niet verdragen. Amandelen schijnen ook al chemisch behandeld te worden.
Onlangs op tv over het nieuwe handelsverdrag? Beter van niet, want in Amerika heeft veel voedsel met chemische toevoegingen, die bij ons allang verboden zijn. En bij ons is het al een zooitje.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
9 jaren geleden

LS…

Waar word je nu eerder gek van ? Graan of het feit dat je niets meer mag / kan eten… Dan maar aan de Amerikaanse chloorkip… Volgens oplichter Simon Roozendaal mag het.

Hendrik
Hendrik
9 jaren geleden

Als je alles op deze overigens prima site moet geloven kunnen we helemaal niks meer eten. Ik stop nog een volkoren stuk brood in het broodrooster.

nha
nha
9 jaren geleden

Zal best maar mensen eten al duizenden jaren allerlei graan en grassoorten dus zal allemaal wel meevallen.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x