Homepagina » Gezondheid » Weg met brood: “Graanconsumptie tast het brein aan”
Weg met brood: "Graanconsumptie tast het brein aan"

Weg met brood: “Graanconsumptie tast het brein aan”

Er komt steeds meer bewijs dat graanconsumptie de hersenen aantast. Tien jaar geleden ontdekte de Amerikaanse neuroloog David Perlmutter onder zijn patiënten een opmerkelijk verband. Hij constateerde dat veel van zijn patiënten met neurologische klachten ook maag-darmklachten hadden.

Toen hij hen vervolgens een glutenvrij dieet adviseerde, verbeterden na verloop van tijd ook hun neurologische problemen. Perlmutter stuitte op misschien wel de meest ingrijpende dreiging voor de gezondheid sinds de vaststelling van de relatie tussen roken en kanker: graanconsumptie tast het brein aan.

In gevestigde kringen neemt hij een unieke positie in. Hij is lid van het American College of Nutrition en één van de weinige reguliere artsen die aangeeft belang te hechten aan het verband tussen voeding en gezondheid.

Zelfs het eten van ‘gezonde’ volkoren granen kan leiden tot dementie, Alzheimer, ADHD, epilepsie, depressie, hoofdpijn, migraine en MS, aldus Perlmutter. Onlangs verscheen zijn boek Het glutengevaar. In korte tijd bereikte het boek in Amerika de top van de bestsellerlijsten.

“Het klinkt dramatisch,” zei Perlmutter. “Maar het beste wat ik kan aanbevelen is om volledig te stoppen met het consumeren van granen – met of zonder gluten. Gluten zijn de tabak van onze generatie.”

Hij wijst erop dat de introductie van graan de meest ingrijpende wijziging in het dieet van de mens is geweest. Jager-verzamelaars aten 12.000 jaar geleden vlees, noten en vruchten, maar nauwelijks graan. Honderd jaar geleden at men wel brood, maar door de voortgaande veredeling zijn de gluten van toen niet meer te vergelijken met de gluten van vandaag de dag. Volgens Perlmutter heeft ons DNA die veranderingen in onze voeding niet kunnen bijhouden. “En dat is een probleem.”

Hij heeft naar eigen zeggen wetenschappelijk bewijs gevonden dat granen, koolhydraten en suiker gevaarlijk zijn. Eigenlijk al het voedsel dat gluten bevat. Gluten zetten namelijk bepaalde hersencellen in werking die daardoor ontstoken raken en zo het eigen brein aanvallen, aldus Perlmutter. Zijn advies is daarom: eet geen brood, pasta of suiker meer. “Binnen een maand zijn je hersenen dan gezond.”

Boek: Het glutengevaar

[Optimist]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Onzin. Mensen worden ziek van het rijsmiddel/gist, dat in brood gebruikt wordt. Daar wordt een chemisch goedje aan toegevoegd, die vroeger niet gebruikt werd. Men kan beter noten eten? Nou, die worden ook al steeds vaker niet verdragen. Amandelen schijnen ook al chemisch behandeld te worden.
Onlangs op tv over het nieuwe handelsverdrag? Beter van niet, want in Amerika heeft veel voedsel met chemische toevoegingen, die bij ons allang verboden zijn. En bij ons is het al een zooitje.

AtomNics
AtomNics
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

en dit ook nog eens L-cysteïne (E920) word het genoemd voor extra lange houdbaarheid voor je brood

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/06-02-2014

Jack
Jack
Reactie op  AtomNics
5 jaren geleden

Ach hou toch op. Dat spul zit in FABRIEKSBROOD. Ga naar de warme bakker en je brood is met een dag oud.

Verder is dit natuurlijk het onzinverhaal van de eeuw. Vooral om de opmerking dat als je stopt met granen eten je binnen een maand beter bent, moest ik lachen. Natuurlijk ongeacht hoe lang je het al eet? Right!

Als het waar was wat deze vent zegt, hoe kan het dan dat dementie, alzheimer en ADHD e.d. pas de laatste 30 jaar is geëxplodeerd en niet eerder?

John Burggraaf
John Burggraaf
Reactie op  Jack
5 jaren geleden

Omdat tarwe van nu niet meer het tarwe is van 30 jaar geleden.
http://www.cbsnews.com/news/modern-wheat-a-perfect-chronic-poison-doctor-says/

alfred jonkman
alfred jonkman
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

inderdaad:
Alfred Jonkman sorry maar ik ben het levende bewijs van het tegendeel hoor: eet al jaren elke dag brood en mijn hersens werken elke dag best!
#onzinonderzoekuitdeUSAweer

exegese
exegese
Reactie op  alfred jonkman
5 jaren geleden

Sorry @Alfred Jonckman, maar alleen het feit dat jij dat zo roept is nog lang geen bewijs, eerder een aanwijzing van het vernietigende effect van brood op jouw grijze massa. Of je moet de onderzoeksresultaten kunnen laten zien van een graanvrije periode uit jouw leven als referentiekader.

Hans
Hans
Reactie op  alfred jonkman
5 jaren geleden

Tot dat je plotseling ‘wat krijgt’ en dan is Leiden in last.
En dat zou het toch allemaal wel eens de waatheid kunnen zijn.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Waar word je nu eerder gek van ? Graan of het feit dat je niets meer mag / kan eten… Dan maar aan de Amerikaanse chloorkip… Volgens oplichter Simon Roozendaal mag het.

Hendrik
Hendrik
5 jaren geleden

Als je alles op deze overigens prima site moet geloven kunnen we helemaal niks meer eten. Ik stop nog een volkoren stuk brood in het broodrooster.

nha
nha
5 jaren geleden

Zal best maar mensen eten al duizenden jaren allerlei graan en grassoorten dus zal allemaal wel meevallen.

Bob de Jong
Bob de Jong
5 jaren geleden

Als er 8,5 miljard mensen op deze planeet wonen moet je de voeding gaan aanpassen om iedereen te kunnen voeden. Helaas zijn er nog steeds mensen die denken dat er nog veel meer bij kan en dat we geen overpopulatie hebben. Ik denk dat het woord enorm nog te klein is uitgedrukt voor de overpopulatie van de planeet Aarde. Aanpassingen worden uit nood gemaakt en moet dus tijdelijk zijn. Als die nood weg is, is ons eten ook veel lekkerder al krijg ik het idee dat vele die combinatie nog niet kunnen maken om hier dieper op in te kunnen kijken.

pol123
pol123
Reactie op  Bob de Jong
5 jaren geleden

er is geen overbevolking laat je niks wijsmaken. Wij alle 7 miljard zouden bijwijze van spreken gewoon alle zonder probleem in het land australieen kunne wonen en ieder mens heeft dan 1000 vierkanten meter grond en dan is er nog grond over voor wegen watertorens ziekenhuizen winkels fabrieken scholen enz. en de rest van de wereld zou dan onbevolkt zijn. Dus er is geen spraken van overbevolking het probleem is hoe de machtige der wereld deze aarde indeelt.
Ook een leuk weetje is dat 3 procent van de wereld uit gras bestaat en dat wij alle 25 procent zuurstof die er is op aarde daar aan te danken is. Dus men kan wel zeggen minder koeien boeren maar dat houd ook in minder gras,,,,
zeitgeist 3 dat je op youtube kan vinden in het nederlands ondertiteld geeft je de oplossing van vele problemen. Tis zwaar voer om het helemaal te beluisteren maar zeker de moeite waard. Deze dokumontaire zou men moeten laten zien op iedere middelbare school want kinderen zijn onze toekomst.

ton
ton
Reactie op  pol123
5 jaren geleden

wie zegt ook al weer dat er 7 miljard mensen zijn ik geloof er helemaal niks van
dit valt in het plaatje van de grote manipulatie die gaande is, cijfers en woorden
is het echte gif en bijna iedereen trapt erin 99,9 procent is al compleet van het
padje door het voordurende geneuzel met cijfers en woorden bijna niemand durft
nog op zijn of haar intuitie te vertrouwen dit word al ondermijnd en als niet te
tolereren gedrag op kleuterscholen afgeleerd met dat achtelijke gepedagogel
ik word er zo onderhand niet goed van.
gvd mensen denk nou eens voor in plaats van na

Wilfred
Wilfred
Reactie op  ton
5 jaren geleden

Zeker na de kleuterschool de school verlaten? Wat een beroerd Nederlands en verder een enorme onzin in je verhaal.

ton
ton
Reactie op  Wilfred
3 jaren geleden

wilfred jij leest niet goed en onderbouwd je reactie niet dus waardeloos en niets betekenend

Mark
Mark
5 jaren geleden

Ik geloof hier wel in , aangezien dat onze graanzaden bespoten worden wat menig niet weet.
Ik eet veel witbrood en dat is ook niet gezond, maar daar integen eet ik geen bruinbrood.
En ik heb nooit last van me maag of darmen.

Het graan wat vroeger bestond is er jarenlang niet meer, dus vergelijk vroeger met nu absoluut niet.

Alles wat in je deze maatschappij eet is slecht, wij sheeple blijven toch ermee doorgaan, aangezien dat je tegenwoordig ook geen moestuin meer mag hebben in je eigen tuin.(huurhuis)

Wordt tijd om de maatschappij eens op zijn kop te gooien , alle politieke leiders een ouderwets pakslaag op de billen te geven, over de knie ermee.
Ze blijven stelen en liegen, mijn moeder zei altijd tegen mij “kijk lieverd zie je die mensen op tv , dat zijn nou de slangen uit de tuin van eden”.
Ze heeft gelijk!!!

anoniem
anoniem
5 jaren geleden

Jager-verzamelaars aten 12.000 jaar geleden vlees, noten en vruchten, maar nauwelijks graan.
??
Gaan we dan terug naar de aap? Kijk eens naar National Geographic. Mogen we dan alleen nog bramen eten? Oei, daar zitten ook doorntjes aan. Alleen nog lucht happen dus.
Leve het biobrood.

Ferry
Ferry
Reactie op  anoniem
5 jaren geleden

Ik weet niet wat men nu nog wel mag eten want het lijstje wordt alsmaar kleiner, als het van al die gezondheidsfreaks afhangt dan zal men serieus wat notelaars en bessen moeten planten om de wereldbevolking van “gezond” voedsel te voorzien.

pol123
pol123
Reactie op  Ferry
5 jaren geleden

gewoon eten uit je tuin kan zeker geen kwaad,,,, en als de overheden over al te wereld langs de kanten van de weg gewoon fruitbomen plant en notenbomen en bessenstruiken zet dan zouden veel gewoon gezond kunnen eten en minder honger zijn in deze wereld en daar zullen vele niks op tegen te hebben.

Maria
Maria
Reactie op  pol123
5 jaren geleden

We moeten niet wachten tot overheden wat doen, we moeten het zelf doen.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Ik word sowieso een beetje knetter van al dat eten tegenwoordig.
Mijn oma is 93 geworden met Hollandse pot. Nooit ziek en oersterk.
Wel op de boerderie. Dus alles kakelvers!

Maria
Maria
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

Die had misschien een sterk gestel en at nog niet zoveel rommel als tegenwoordig gebruikelijk is.

Richard
Richard
Reactie op  Maria
5 jaren geleden

Je hebt helemaal gelijk.
Vroeger zag je helemaal niet zoveel dikke mensen. Tegenwoordig is het meer regel dan uitzondering.. Het is precies wat je zegt, het ligt aan de rommel die ze in ons eten stoppen. Van goed en eerlijk eten ga je niet dood. En een sterk gestel is natuurlijk ook heel mooi meegenomen.

anoniem
anoniem
5 jaren geleden

Ik ben een half jaar geleden flink geminderd met graan eten en ben veel helderder geworden en geen last van depressies meer gehad. Dat suiker niet goed voor je is zal iedereen hier in Nederland ondertussen hoop ik toch wel weten. zo moeilijk is het niet om te proberen een enigszins gluuten vrij dieet te gebruiken als je vervolgens merkt dat je beter kan denken en dus veel beter kunt werken en bedenkt dat je in de toekomst dan waarschijnlijk minder kans op ziektes maakt is het misschien wel doe moeite waard om wat energie in je voeding te stoppen. We moeten van de groten super markten gewoon eisen dat ze echte voeding voor ons op de planken leggen en niet meer accepteren dat ze ons die mono cultiveerde rotzooi in de maag splitsen, waar ze ook nog eens grof geld mee verdienen en ze onze leef wereld mee vervuilen.

luna
luna
5 jaren geleden

zelfde verhaal voor MELK.. de zogenaamde witte m o t o r
gewoon met mate nemen als je het niet kan laten, niets aan de hand
beter is ontbijten met vers fruit of sap en biologische zadencrackers
begin de dag met een halve liter water ( n i e t uit de kraan!!)

fijne paasdagen allen

Enkidoeoe
Enkidoeoe
Reactie op  luna
5 jaren geleden

Water uit de fles is ongezonder dan uit de kraan. Komt o.a. doordat dit in een plasticfles zit. Fruit of fruitsap op de vroege ochtend is slecht voor de bloedsuikerspiegel. En zo kan ik nog wel doorgaaan met tegenstrijdigheden.

x

Check Also

zuckerberg

Facebook-baas Zuckerberg uit zorgen over bijwerkingen coronavaccins in gelekte video

Er is een filmpje opgedoken waarin Facebook-baas ...

de jonge

Waarom houdt De Jonge zich bezig met het genetisch aanpassen van baby’s?

Je zou zeggen dat coronaminister Hugo de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x