Homepagina » Gezondheid » Weg met brood: “Graanconsumptie tast het brein aan”
Weg met brood: "Graanconsumptie tast het brein aan"

Weg met brood: “Graanconsumptie tast het brein aan”

Er komt steeds meer bewijs dat graanconsumptie de hersenen aantast. Tien jaar geleden ontdekte de Amerikaanse neuroloog David Perlmutter onder zijn patiënten een opmerkelijk verband. Hij constateerde dat veel van zijn patiënten met neurologische klachten ook maag-darmklachten hadden.

Toen hij hen vervolgens een glutenvrij dieet adviseerde, verbeterden na verloop van tijd ook hun neurologische problemen. Perlmutter stuitte op misschien wel de meest ingrijpende dreiging voor de gezondheid sinds de vaststelling van de relatie tussen roken en kanker: graanconsumptie tast het brein aan.

In gevestigde kringen neemt hij een unieke positie in. Hij is lid van het American College of Nutrition en één van de weinige reguliere artsen die aangeeft belang te hechten aan het verband tussen voeding en gezondheid.

Zelfs het eten van ‘gezonde’ volkoren granen kan leiden tot dementie, Alzheimer, ADHD, epilepsie, depressie, hoofdpijn, migraine en MS, aldus Perlmutter. Onlangs verscheen zijn boek Het glutengevaar. In korte tijd bereikte het boek in Amerika de top van de bestsellerlijsten.

“Het klinkt dramatisch,” zei Perlmutter. “Maar het beste wat ik kan aanbevelen is om volledig te stoppen met het consumeren van granen – met of zonder gluten. Gluten zijn de tabak van onze generatie.”

Hij wijst erop dat de introductie van graan de meest ingrijpende wijziging in het dieet van de mens is geweest. Jager-verzamelaars aten 12.000 jaar geleden vlees, noten en vruchten, maar nauwelijks graan. Honderd jaar geleden at men wel brood, maar door de voortgaande veredeling zijn de gluten van toen niet meer te vergelijken met de gluten van vandaag de dag. Volgens Perlmutter heeft ons DNA die veranderingen in onze voeding niet kunnen bijhouden. “En dat is een probleem.”

Hij heeft naar eigen zeggen wetenschappelijk bewijs gevonden dat granen, koolhydraten en suiker gevaarlijk zijn. Eigenlijk al het voedsel dat gluten bevat. Gluten zetten namelijk bepaalde hersencellen in werking die daardoor ontstoken raken en zo het eigen brein aanvallen, aldus Perlmutter. Zijn advies is daarom: eet geen brood, pasta of suiker meer. “Binnen een maand zijn je hersenen dan gezond.”

Boek: Het glutengevaar

[Optimist]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
6 jaren geleden

Onzin. Mensen worden ziek van het rijsmiddel/gist, dat in brood gebruikt wordt. Daar wordt een chemisch goedje aan toegevoegd, die vroeger niet gebruikt werd. Men kan beter noten eten? Nou, die worden ook al steeds vaker niet verdragen. Amandelen schijnen ook al chemisch behandeld te worden.
Onlangs op tv over het nieuwe handelsverdrag? Beter van niet, want in Amerika heeft veel voedsel met chemische toevoegingen, die bij ons allang verboden zijn. En bij ons is het al een zooitje.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

Waar word je nu eerder gek van ? Graan of het feit dat je niets meer mag / kan eten… Dan maar aan de Amerikaanse chloorkip… Volgens oplichter Simon Roozendaal mag het.

Hendrik
Hendrik
6 jaren geleden

Als je alles op deze overigens prima site moet geloven kunnen we helemaal niks meer eten. Ik stop nog een volkoren stuk brood in het broodrooster.

nha
nha
6 jaren geleden

Zal best maar mensen eten al duizenden jaren allerlei graan en grassoorten dus zal allemaal wel meevallen.

x

Check Also

wetenschapper

Poolse wetenschapper ontdekt aluminium parasieten en eitjes in coronaprik: ‘Ontstellend’

Een Poolse wetenschapper heeft aluminium parasieten ontdekt ...

filmpje

Filmpjes die jongeren moeten verleiden tot coronaprik schieten in verkeerde keelgat: ‘Tenenkrommend’

Coronaminister Hugo de Jonge wil jongeren met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x