Homepagina » Gezondheid » McDonald’s doodt in 10 dagen tijd 40 procent van alle darmbacteriën
McDonald's doodt in 10 dagen tijd 40 procent van alle darmbacteriën

McDonald’s doodt in 10 dagen tijd 40 procent van alle darmbacteriën

De meeste mensen weten wel dat fastfood ongezond is, maar niet hoe slecht het is voor je lichaam. Tom Spector, professor genetische epidemiologie aan King’s College London, schrijft in The Conversation dat het een verwoestende uitwerking heeft op onze darmbacteriën.

Spector wilde voor zijn nieuwe boek The Diet Myth uitzoeken hoe slecht voedsel van McDonald’s is voor darmbacteriën. Hij liet zijn 22-jarige zoon Tom 10 dagen alleen maar vette dingen eten bij de restaurantketen.

1400 soorten

“Tom merkte dat hij langer nodig had voor schoolopdrachten,” aldus de professor. “Vrienden van hem vonden dat zijn huid een vreemde grijze kleur leek te hebben en dat hij er slecht uitzag.”

Spector liet zijn zoon onderzoeken en ontdekte dat 1400 soorten darmbacteriën, bijna 40 procent van het totaal, waren verdwenen. Zelfs na twee weken normaal eten waren de microben in zijn darmen niet in staat zich te herstellen.

Er was vooral een afname van goede bacteriën en een groei van gevaarlijke bacteriën. Die gevaarlijke bacteriën worden geassocieerd met ontstekingen, die kanker en hartziekten kunnen veroorzaken en ons immuunsysteem aantasten.

Kunstmatige zoetstoffen

Spector benadrukt dat we bacteriën nodig hebben om ‘veel essentiële voedingsstoffen en vitaminen te produceren’. Hij zegt ook dat het belangrijk is om te sporten (dit bevordert het immuunsysteem en is ook goed voor de bacteriën in onze darmen) en dat we kunstmatige zoetstoffen moeten vermijden (die beschadigen de bacteriën).

Boek: The Diet Myth: The Real Science Behind What We Eat

[The Conversation]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. wil geen oordeel vellen, maar het verbaasd mij zeer, dat een vader zijn zoon als proefkonijn heeft gebruikt om deze bevindingen te kunnen doen! Jeez! Mag hopen dat de jongen pro biotica heeft toegediend gekregen om te herstellen…dit is wel even een ander verhaal, als dat van die zweedse familie, paar berichten hieronder vermeld, die volkomen biologisch gingen…!!

  12 likes
  • Hij is 22j. Oud genoeg om nee te zeggen lijkt me.

   10 likes
   • My son Tom, a final year student of genetics at the University of Aberystwyth suggested an additional crucial experiment: to track the microbes as they changed from an average western diet to an intensive fast food diet for over a week.

    Braving it. Tim Spector, Author provided

    I wasn’t the ideal subject since I was no longer on an average diet, but Tom, who like most students enjoyed his fast food, was. So he agreed to be the guinea pig on the basis that I paid for all his meals and he could analyse and write up his results for his dissertation.

    8 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Ik wil geen oordeel vellen maar in wat voor wereld leven wij dat wij nog een Macdonald vestiging overeind laten staan. Pure NWO moordenaars !

   8 likes
 2. Het is totaal niet erg als je -bijvoorbeeld- eens per maand eet bij McDonalds. Je moet het natuurlijk niet elke dag doen.

  8 likes
 3. komt op mij zo langzamerhand over als een anti mcdonalds campagne. what about de andere fastfood ketens?

  11 likes
 4. Natuurlijk is iedere dag fastfood eten niet gezond, maar alleen maar gezond eten is ook niet gezond. Vanwege de darmbacteriën ook. En ook vanwege ons immuunsysteem. Tegenwoordig wil men steeds gezond eten, en nu komt men erachter dat dit ook niet goed is.
  Alles met mate, dat is het devies.

  En hou inderdaad eens op om alleen mcdonalds aan te pakken. Die andere ketens zijn net zo slecht.

  3 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Maak je geen zorgen. Gezond eten is bijna onmogelijk !

   3 likes
  • Mee eens. Over het algemeen eten we hier thuis aardig gezond, maar een keer in de week is het gewoon “frietdag” net als vanouds hoor. En in het weekend mag mijn kind ook best een keer een snoepje of een koekje tussendoor. Variatie houdt je lichaam in betere “shape” dan alles elke dag hetzelfde zeg maar. En ja, we sporten ook. Maar alles gewoon met mate, niet tot in het extreme :). O ja, en paps drinkt gewoon af en toe zijn biertje. Hij is 49 maar ziet er nog aardig goed uit hoor! LOL.

   2 likes
  • Dus jij denkt je darmflora en hormoonhuishouding goed te doen door dat soort ellende te eten ? Dat heeft toch niks te maken met goede of ‘slechte’ bacterie.

   Het zit juist zo vol met chemische toevoegingen dat het juist geen ENKEL bacterie meer bevat en dus juist slecht voor je !

   Als je biologische groente en fruit eet krijg je zowel gezonde vitaminen binnen als ‘goede’ en slechte’ bacterie welke we nodig hebben.

   Doe je huis werk !

   1 likes
 5. Als je op koniginnedag een kebabje bij een stalletje opeet, eindig je meestal ook op de eerste hulp. Bij de Mac zie ik dat niet snel gebeuren. Wel blijf ik erbij dat het spul bij de Mac verslavend werkt. Al diverse malen zelf ondervonden. Laatst heb ik € 378,65 in een maand uitgegeven bij de Mac en Burgerking. Lijkt veel, maar als je zelf je burgermenu’s samenstelt, dan valt het wel mee.

  2 likes
  • Valt toch wel mee met die koningsdag stalletjes en de gesuggereerde voedselvergiftigingen. Maar daarbij is het iig wel gewoon duidelijk dat er iets niet deugt. Als die toevoegingen van wie weet wat voor stofjes zorgt voor zo’n sluipende effecten welke de meeste mensen niet snel opvallen.

   (378€ damn dat heb ik in 10j nog niet aan de McDrek en PlasticBurger uitgegeven)

   3 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Niet meer te redden !

   2 likes
  • ik ben trots op je misschien blijf je wel vruchtbaar. zou mooi zijn ofniet

   1 likes
 6. Laat ik hier helder over zijn: ik vind elke McD er eentje te veel.

  Maar om nu te concluderen dat na 10 dagen zooi eten 40% van de darmflora op basis van onderzoek op 1 kind, dat gaat wel heel ver. Moet je minstens op een grotere groep mensen uitproberen, en een controle groep gebruiken, en ‘placebo’ voedsel door een andere groep laten eten, dubbelblind en zo.

  1 likes
  • In principe heb je helemaal gelijk maar in de praktijk zul je daarvoor over de nodige middelen moeten beschikken. Denk dat het budget daar gewoon niet voor was want dat wordt prijzig. Mensen werven die natuurlijk ook een vergoeding willen, ze in een gesloten onderkomen onderbrengen ivm controle op het dieet, labkosten voor al die poepmonsters (haha pun)…

   Denk ook niet dat zo’n dubbel blind studie op dit vlak heel erg veel toegevoegde waarde zal opleveren. Maar er mogen best wat meer mensen dezelfde weg bewandelen, al bij een stuk of 3 mensen met vergelijkbare effecten kun je flink stevigere conclusies trekken.

   1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

samenleving

SEH-artsen: ‘We moeten samenleving weer opengooien omdat lockdowns ons immuunsysteem verzwakken’

Daniel W. Erickson, een voormalige spoedeisende hulparts, ...

5G

Tv-presentator verdedigt theorie dat 5G coronavirus veroorzaakt: ‘Ik accepteer dit niet’

Televisiepresentator Eamonn Holmes heeft opmerkelijke uitspraken gedaan ...