Gezondheid

McDonald’s doodt in 10 dagen tijd 40 procent van alle darmbacteriën

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste mensen weten wel dat fastfood ongezond is, maar niet hoe slecht het is voor je lichaam. Tom Spector, professor genetische epidemiologie aan King’s College London, schrijft in The Conversation dat het een verwoestende uitwerking heeft op onze darmbacteriën.

Spector wilde voor zijn nieuwe boek The Diet Myth uitzoeken hoe slecht voedsel van McDonald’s is voor darmbacteriën. Hij liet zijn 22-jarige zoon Tom 10 dagen alleen maar vette dingen eten bij de restaurantketen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

1400 soorten

“Tom merkte dat hij langer nodig had voor schoolopdrachten,” aldus de professor. “Vrienden van hem vonden dat zijn huid een vreemde grijze kleur leek te hebben en dat hij er slecht uitzag.”

Spector liet zijn zoon onderzoeken en ontdekte dat 1400 soorten darmbacteriën, bijna 40 procent van het totaal, waren verdwenen. Zelfs na twee weken normaal eten waren de microben in zijn darmen niet in staat zich te herstellen.

Er was vooral een afname van goede bacteriën en een groei van gevaarlijke bacteriën. Die gevaarlijke bacteriën worden geassocieerd met ontstekingen, die kanker en hartziekten kunnen veroorzaken en ons immuunsysteem aantasten.

Kunstmatige zoetstoffen

Spector benadrukt dat we bacteriën nodig hebben om ‘veel essentiële voedingsstoffen en vitaminen te produceren’. Hij zegt ook dat het belangrijk is om te sporten (dit bevordert het immuunsysteem en is ook goed voor de bacteriën in onze darmen) en dat we kunstmatige zoetstoffen moeten vermijden (die beschadigen de bacteriën).

Boek: The Diet Myth: The Real Science Behind What We Eat

[The Conversation]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
9 jaren geleden

wil geen oordeel vellen, maar het verbaasd mij zeer, dat een vader zijn zoon als proefkonijn heeft gebruikt om deze bevindingen te kunnen doen! Jeez! Mag hopen dat de jongen pro biotica heeft toegediend gekregen om te herstellen…dit is wel even een ander verhaal, als dat van die zweedse familie, paar berichten hieronder vermeld, die volkomen biologisch gingen…!!

Westbound
Westbound
9 jaren geleden

Het is totaal niet erg als je -bijvoorbeeld- eens per maand eet bij McDonalds. Je moet het natuurlijk niet elke dag doen.

wolfje
wolfje
9 jaren geleden

komt op mij zo langzamerhand over als een anti mcdonalds campagne. what about de andere fastfood ketens?

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdnieuws en andere nieuws-berichten verzameld door: Arie Goedhart
9 jaren geleden
Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x