Natuur en Milieu

Politieke elites vermijden discussie over CO2. Kunnen ze de waarheid niet aan?

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Richard Lindzen, die als hoogleraar verbonden was aan het MIT en meeschreef aan IPCC-rapporten, wijst het idee af dat CO2-uitstoot het klimaat verandert.

In een lezing veegde Lindzen onlangs de vloer aan met het klimaatalarmisme. Hij zei onder meer dat het bij klimaatverandering gaat om geheel andere krachten dan alleen de opwarmingskracht van CO2.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Onze politieke elites zijn nauw verbonden met de milieugroeperingen. Lindzen spreekt van een vorm van religie.

Lachwekkend

Bij iedere storm of regenbui wordt het klimaat erbij gesleept. Alles wordt aangepakt als het definitieve bewijs van de door mensen veroorzaakte klimaatverandering, schrijft Leon de Winter voor De Telegraaf.

Al sinds de jaren tachtig wordt gewaarschuwd dat de ijskappen zullen smelten.

“Al Gore, de hogepriester van deze nieuwe religie, heeft al zo vaak aangekondigd dat het al bijna te laat is voor de aarde, dat het lachwekkend is geworden,” aldus De Winter.

Gesmoord

Hij merkt op dat we niet beschikken over de technische mogelijkheden om de temperatuur op aarde vast te stellen, aangezien op een groot deel van het aardoppervlak geen meetinstrumenten staan.

Mensen als Lindzen worden niet gehoord, ook niet in Nederland. De stemmen van dissidenten worden gesmoord, stelt De Winter.

Ritueel gebed

De politieke elites beweren dat ‘97 procent van alle klimaatwetenschappers’ het erover eens is dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door menselijke CO2.

“Niemand weet precies waar die claim vandaan komt,” klinkt het. “Dat ‘97 procent’ is een ritueel gebed waarmee de alarmisten elke vorm van twijfel onderdrukken.”

[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Het hele co2verhaal is 1 grote leugen. Dat wordt steeds duidelijker.
Het brengt echter nog steeds bakken met geld in het laatje zolang de massa deze gore leugen nog blijft slikken.

Zonnemax
Zonnemax
5 jaren geleden

De vraag of het klimaat verandert door de mens of niet, is helemaal niet interessant. “WE” kunnen natuurlijk wel zo snel mogelijk van fossiele brandstoffen af om moeder aarde niet onnodig te belasten. WaterStof in combinatie met Wind, Zon, Getijde zijn goede oplossingen hiervoor: Bij een concrete WaterStof Agenda is NL binnen 10 jaar van de fossiele branstoffen af en het verdient zichzelf terug door niet langer uitgaven daaraan. Tenzij nulpunt energie zich nog aandient, maar aan dat front is het erg stil geworden: Zien is Geloven is voor hen nu het credo.

Het woord “DUURZAAM” zegt het al: Duurzaam kost per definitie minder (“geld”) dan meer ontrekken aan de aarde dan dat de aarde kan geven. En dat geldt ook voor bodem verontachtzaming door bestrijdingsmiddelen.

De boodschap is: Fossiel Vrij en niet meer van de aarde ontrekken dan het geeft: Dat kan binnen 10 jaar gerealiseerd worden zonder inleveren op de levensstijl van de (gemiddelde) huidige mens in de EU.

Ron
Ron
5 jaren geleden

Ik moet het denken stuurde een link naar Bart Steas (GROEN)The Hidden secrets about climate change of the planets.
Sindsdien is het oorverdovend stil aan de andere kant.Fossiel Vrij je kan het zien in België en zijn kerncentrales. Zonder hen en de gascentrales zijn we veroordeeld tot de bedelstaf voor energie en de groenen lullen enkel nog over sociaal beleid. Het is alsof de energie geen probleem is of staat de keizer in zijn blootje? Het laatste is in deze het geval.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x