Homepagina » Mens en Dier » President El Salvador onthult: Meeste wereldleiders gebruiken hydroxychloroquine tegen corona
president
Foto: Presidencia El Salvador CC0 1.0

President El Salvador onthult: Meeste wereldleiders gebruiken hydroxychloroquine tegen corona

Wereldleiders krijgen het advies om hydroxychloroquine te nemen tegen corona. De rest van de bevolking krijgt het advies om het juist niet in te nemen, zei president van El Salvador Nayib Bukele. “Waarom? Dat is een vraag die we onszelf mogen stellen. Toch?”

Hij zei dinsdag tegen journalisten dat hij het antimalariamiddel inneemt. “Ik gebruik het als voorzorgsmiddel, president Trump gebruikt het als voorzorgsmiddel, de meeste wereldleiders gebruiken het als voorzorgsmiddel.”

Zou Rutte het ook nemen?

Bukele zei dat hij het niet langer promoot als behandeling, maar dat patiënten het nog wel kunnen gebruiken als ze dat willen.


De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) besloot onlangs om proeven met het middel te staken ‘uit veiligheidsoverwegingen’. Dat terwijl de Indiase Raad voor Medisch Onderzoek heeft ontdekt dat het Covid-19 kan helpen voorkomen. De raad heeft de Indiase overheid dan ook geadviseerd het gebruik van hydroxychloroquine drastisch uit te breiden.

Brazilië

Ook de Braziliaanse autoriteiten houden vast aan hun advies om het coronavirus te bestrijden met het middel. In Brazilië wordt artsen momenteel geadviseerd om hydroxychloroquine voor te schrijven als mensen coronasymptomen hebben.

In een studie die is gepubliceerd in het medische vakblad The Lancet staat dat het middel het risico op overlijden zou kunnen vergroten. Het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid uitte kritiek op de studie. “Het was geen klinisch onderzoek. Het was gewoon een dataset die is samengesteld in verschillende landen,” zei een medewerkster van het ministerie. “We blijven kalm.”

[The Gateway Pundit]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. We maken de denkfout dat ons zorgsysteem tot doel heeft ons te helpen bij de medische zorg.
  Ik zeg niet dat het tegenovergestelde waar is.
  Maar de prioriteiten zijn eerder van technocratische aard.
  Houd u de aan de procedures, blijf binnen de lijnen, let op, de toezichthouder vindt dat ….
  Maar helpen ?? Vragen we ons dat nog wel eens af ?
  Waarop rekenen we artsen en hulpverleners af ?
  Op het resultaat van de behandeling of op het uurtarief ?

  20 likes
  • Ik werk bij een klein pharmabedrijf in Belgie. Wij herverpakken grondstoffen voor verschillende medicijnen waaronder ook hydroxychloroquine.
   Vanaf er bekend werd dat dit middel zeer effectief was, werd al onze voorraad aan inkoopprijs “opgevorderd” door de Belgische overheid. Voor wie houden ze dat opzij denk je? Zeker niet voor het gewone volk want het mag niet meer voorgeschreven worden door 1 klein gemanipuleerd onderzoekje met veel te hoge dosissen! I rest my case…

   22 likes
 2. Kom op Mr. President, zeg dan ook nog even wie dat advies aan jullie lijders, pardon, leiders heeft gegeven.
  Want dat willen wij de 99,99% wel graag weten natuurlijk….

  16 likes
 3. Had je dit bericht al gelezen, het onderzoek waarop het negatieve advies over hydroxychloroquine is gebaseerd bevat onjuiste data en misschien zelfs wel valse data…

  https://www.theguardian.com/science/2020/may/28/questions-raised-over-hydroxychloroquine-study-which-caused-who-to-halt-trials-for-covid-19

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin ...

michael flynn

Er is iets gaande: Trumps ex-adviseur Michael Flynn betuigt steun aan QAnon

Er is iets gaande in de Verenigde ...