Homepagina » Buitenland » Noorse RIVM geeft toe: ‘Lockdown was niet nodig’
rivm

Noorse RIVM geeft toe: ‘Lockdown was niet nodig’

Het Noorse RIVM heeft een rapport naar buiten gebracht waarin een opmerkelijke conclusie wordt getrokken: het coronavirus verspreidde zich niet zo snel als gevreesd en was al aan het uitdoven op het moment dat de lockdown werd ingesteld.

De Noren gebruikten ziekenhuiscijfers, besmettingsaantallen en andere gegevens om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie in maart. Op dat moment wist niemand precies wat er gebeurde. Men was bang dat het virus zich razendsnel verspreidde en dat iedere persoon twee of drie anderen zou infecteren. En dat alleen een lockdown daar verandering in kon brengen.

Regeringen staarden zich blind op de grafieken van met name Imperial College London.

Geen effect gehad

Wat blijkt nu? Het reproductiegetal was op 12 maart, toen Noorwegen in lockdown ging, al gedaald tot 1,1. Er was niet veel meer voor nodig om het terug te brengen tot 1 of lager. Dit betekent dat het aantal besmettingen afneemt.

De vraag is nu of de lockdown wel nodig was. Camilla Stoltenberg, de baas van het Noorse RIVM, heeft een interview gegeven waarin ze aangaf dat de lockdown waarschijnlijk geen effect heeft gehad. “De wetenschappelijke fundering voor de lockdown was niet goed genoeg,” zei ze.

Het is belangrijk om dit toe te geven, want als het aantal besmettingen weer stijgt of als er een tweede golf komt, dan moet je heel eerlijk zijn over de effectiviteit van lockdowns, zei Stoltenberg.

[Spectator]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Die vinden ze binnenkort met een touw om der nek aan een deurknop. De meeste mensen weten al dat het een complete hoax was. Een hoax wil dus zeggen dat er mensen zijn die de waarheid kennen. Denk maar niet dat je die onderste steen makkelijk boven krijgt

  22 likes
  • Deze film (zie link) is ogenschijnlijk nooit gemaakt maar de trailer zegt genoeg Gray State https://www.youtube.com/watch?v=Gy7FVXERKFE

   1 likes
  • Ik begrijp niet dat je deze negatieve energie van jou het krachtveld instuurt dat juist positieve energie en golflengtes van goede wil en vrede en vooruitgang naar een betere wereld en samenleving zo brood nodig heeft.
   Op andere berichten hier lees ik bijna bij alles een negatieve teneur .
   al deze gedachten en gevoelens vinden een weg naar het energieveld dat juist in deze tijd enkel en alleen met positieve gedachten en gevoelens moet worden gevuld en opgeladen om positieve verandering teweeg te brengen.
   als je dus mensen de gedachten toekent dat die binnenkort hun leven kwijt zijn. dan werk je mee aan vernietiging. Ook van het goed.
   Welke wereld wil jij persoonlijk? een goede ?

   0 likes
 2. Het is belangrijk om dit toe te geven, want als het aantal besmettingen weer stijgt of als er een tweede golf komt, dan moet je heel eerlijk zijn over de effectiviteit van lockdowns.

  Camilla Stoltenberg, de baas van het Noorse RIVM, zal carrièretechnies haar hoogtij dagen vanaf nu wel achter zich gelaten hebben. Zo iemand moet natuurlijk het zwijgen opgelegd worden, zo zal blijken in de toekomst.

  14 likes
 3. Totdat de R weer in de maand zit, er minder zon is en de waardes aan vitamines, mineralen en lichaamzouten weer flink dalen…(geen “virus” voor nodig”

  Dan komen de verkoudheden en griepjes weer terug en kunnen alle officiële instellingen en personen welke financiële baat hebben bij deze hoax (hetzij via de farmaceut, hetzij via Bill&Melinda etc) gaan gooien met covid-20 en de cijfers weer aanpassen en tevens de huidige critici zwart maken en zelfs vervolgen…

  U voelt het al?….hier gaan we nooit meer uitkomen..mits we de grot van plato uitlopen en belang gaan hechten aan individuele soevereiniteit, dit laatste is vragen om een wonder vrees ik….

  9 likes
 4. Volgende stap. Waarom was er opeens een virus?
  Wij weten dat al. Tenminste ik wist dat al in het begin dat er iets niet klopte. Om andere zaken door te voeren. Het spel wordt hoog gespeeld. Er is een oorlog gaande tegen de mensheid/natuur. Als Einstein nog leefde, dan flipte die helemaal uit.

  8 likes
 5. Voor de toekomst wel belangrijk. Want meneer BG heeft al P2 voorspeld.

  3 likes
 6. modellenmaker , ic,s kunnen zomaar vol liggen als het te snel gaat?
  noorse rivm spreekt hem tegen dus ze lullen maar wat of ze hebben geen contact met elkaar?

  je zou bijna gaan vloeken met dat gezeik.
  trouwens heb nog steeds geen antwoord op mijn mail van de vvd en tweede kamer nu al 2 weken geleden?
  of baudet moet hem gelezen hebben?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin ...

spray

Eerste spray goedgekeurd die het coronavirus in 2 MINUTEN doodt

Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA heeft een desinfecterende ...