Buitenland

Noorse RIVM geeft toe: ‘Lockdown was niet nodig’

Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Noorse RIVM heeft een rapport naar buiten gebracht waarin een opmerkelijke conclusie wordt getrokken: het coronavirus verspreidde zich niet zo snel als gevreesd en was al aan het uitdoven op het moment dat de lockdown werd ingesteld.

De Noren gebruikten ziekenhuiscijfers, besmettingsaantallen en andere gegevens om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie in maart. Op dat moment wist niemand precies wat er gebeurde. Men was bang dat het virus zich razendsnel verspreidde en dat iedere persoon twee of drie anderen zou infecteren. En dat alleen een lockdown daar verandering in kon brengen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Regeringen staarden zich blind op de grafieken van met name Imperial College London.

Geen effect gehad

Wat blijkt nu? Het reproductiegetal was op 12 maart, toen Noorwegen in lockdown ging, al gedaald tot 1,1. Er was niet veel meer voor nodig om het terug te brengen tot 1 of lager. Dit betekent dat het aantal besmettingen afneemt.

De vraag is nu of de lockdown wel nodig was. Camilla Stoltenberg, de baas van het Noorse RIVM, heeft een interview gegeven waarin ze aangaf dat de lockdown waarschijnlijk geen effect heeft gehad. “De wetenschappelijke fundering voor de lockdown was niet goed genoeg,” zei ze.

Het is belangrijk om dit toe te geven, want als het aantal besmettingen weer stijgt of als er een tweede golf komt, dan moet je heel eerlijk zijn over de effectiviteit van lockdowns, zei Stoltenberg.

[Spectator]

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Optimaforma
Optimaforma
3 jaren geleden

Die vinden ze binnenkort met een touw om der nek aan een deurknop. De meeste mensen weten al dat het een complete hoax was. Een hoax wil dus zeggen dat er mensen zijn die de waarheid kennen. Denk maar niet dat je die onderste steen makkelijk boven krijgt

exegese
exegese
3 jaren geleden

Het is belangrijk om dit toe te geven, want als het aantal besmettingen weer stijgt of als er een tweede golf komt, dan moet je heel eerlijk zijn over de effectiviteit van lockdowns.

Camilla Stoltenberg, de baas van het Noorse RIVM, zal carrièretechnies haar hoogtij dagen vanaf nu wel achter zich gelaten hebben. Zo iemand moet natuurlijk het zwijgen opgelegd worden, zo zal blijken in de toekomst.

Jack Burton
Jack Burton
3 jaren geleden

Totdat de R weer in de maand zit, er minder zon is en de waardes aan vitamines, mineralen en lichaamzouten weer flink dalen…(geen “virus” voor nodig”

Dan komen de verkoudheden en griepjes weer terug en kunnen alle officiële instellingen en personen welke financiële baat hebben bij deze hoax (hetzij via de farmaceut, hetzij via Bill&Melinda etc) gaan gooien met covid-20 en de cijfers weer aanpassen en tevens de huidige critici zwart maken en zelfs vervolgen…

U voelt het al?….hier gaan we nooit meer uitkomen..mits we de grot van plato uitlopen en belang gaan hechten aan individuele soevereiniteit, dit laatste is vragen om een wonder vrees ik….

Elise
Elise
3 jaren geleden

Volgende stap. Waarom was er opeens een virus?
Wij weten dat al. Tenminste ik wist dat al in het begin dat er iets niet klopte. Om andere zaken door te voeren. Het spel wordt hoog gespeeld. Er is een oorlog gaande tegen de mensheid/natuur. Als Einstein nog leefde, dan flipte die helemaal uit.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x