Buitenland

Journalist brengt bezoek aan ‘enorm massagraf’ bij Marioepol: ‘Allemaal leugens, nep’

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

De media zijn al enkele dagen in de ban van een massagraf bij de Oekraïense stad Marioepol waar 9000 lichamen zouden liggen. Op satellietbeelden van het Amerikaanse bedrijf Maxar zijn volgens de media graafwerkzaamheden te zien op een stuk land in de buurt van Marioepol. RTL Nieuws spreekt van ‘een enorm massagraf’.

Volgens de voormalige burgemeester van de stad begraven de Russen Oekraïense mensen in massagraven buiten de stad ‘om misdaden te verhullen’. President Zelenski zei dat tienduizenden inwoners van de stad zijn omgekomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De Canadese journalist Eva Bartlett, die in Oekraïne is, besloot samen met haar collega Roman Kosarev poolshoogte te nemen. Zaterdag bezocht ze de bewuste plek. Ze stuitte op verse graven. Sommige zijn voorzien van een naam en geboortedatum, andere van een nummer. Een deel van de graven is leeg.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Onzin

Bartlett sprak op locatie met de twee mannen die verantwoordelijk zijn voor het begraven van de doden. Eén van hen legde uit dat overledenen vanuit Marioepol overgebracht worden naar het mortuarium en vervolgens netjes in een kist worden begraven.

Kosarev zei tegen de mannen dat het Russische leger volgens de westerse media lichamen in de graven dumpt. “Dat is onzin,” zei de tweede man. “Nep.”

Dit is geen massagraf

“Ieder persoon heeft een eigen graf. Mensen worden begraven in doodskisten. We hebben hier zelfs Oekraïense militairen begraven, ook in doodskisten, in afzonderlijke graven. Hier zijn geen massagraven,” benadrukte de man.

“Dit is geen massagraf,” zei de eerste man nog. “En niemand gooit lichamen in een gat in de grond. Het is een leugen dat het leger van Donetsk Oekraïense soldaten in massagraven legt. Allemaal leugens. Nep.”

4.7 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
2 jaren geleden

Nu ja, dat wisten we wel. Hoe zit het met het ontkrachten van verhalen over Shanghai? Honden en katten worden gedood filmpje bv.

Vrijheid?
Vrijheid?
2 jaren geleden

Een spreekwoord dat luidt’ de mensheid wil bedrogen worden,dus bedriegen haar’
Hier wordt al velejaren gretig gebruik van gemaakt,zelfs zo erg dat het overgrote deel van de bevolking het niet meer doorheeft hoe ze worden belazerd!!
Maar eens komt de dag dat ze zullen stikken in hun eigen leugens en tot die tijd zullen we geduld moeten opbrengen en ons niet laten ontmoedigen door wie of wat dan ook!
Rug recht,hakken in het zand en vooral nóóit zwichten voor een stelletje op macht beluste psychopaten!!!
HET GAAT ZE NIET LUKKEN!!

Eugeen
Eugeen
2 jaren geleden

Laat ons er met elke verkiezing aan denken dat het Westen tot op het bot gedegenereerd is door gedegenereerde politici zoals Rutte, De Jonge etc.. Tijd dat Wij het Volk ingrijpen voor het te laat is!

Ron
Ron
2 jaren geleden

Dit was al bekend westerns propaganda.
Om de Russen in het kwaad daglicht te zetten.
Eu en de Verenigde Staten dat zijn de grootste misdadigers.
De EU heeft zijn eigen in zijn voet geschoten met boycotten Rusland.
Er zijn nog 3 video’s van 3 verschillende journalisten een Franse, Duitse en een Nederlandse journalist die waarheid vertellen.

Back to top button
65
0
We lezen graag je reactie!x