Homepagina » Binnenland » Hoogleraar: ‘Dit is waarom je coronaboetes niet moet betalen’
hoogleraar
Foto: Alf van Beem CC0

Hoogleraar: ‘Dit is waarom je coronaboetes niet moet betalen’

Hoogleraar Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen adviseert mensen om coronaboetes niet te betalen. De boete voor een samenkomst is volgens hem niet rechtsgeldig.

Brouwer, die eerder al stelde dat de coronamaatregelen in strijd zijn met de grondwet, zei tegen het Dagblad van het Noorden dat veel boetes onterecht zijn uitgedeeld. “De inhoud van de noodverordening is onduidelijk. Het is een zooitje. Het beboeten van mensen grenst soms aan willekeur.”

Als je nu nog een boete krijgt voor het overtreden van de coronaregels, moet je die volgens de hoogleraar niet betalen. “Je moet tegen die boete verzet aantekenen en dan moet de zaak aan de strafrechter worden voorgelegd.” Die zal volgens hem geen straf opleggen, omdat de noodverordening ‘achter de voordeur in strijd is met het recht op privacy in de grondwet’.

Extra reden

“Van de wet mag een burgemeester afwijken bij het opstellen van een noodverordening, maar niet van de grondwet,” lichtte hij toe.

Dat een boete boven de 100 euro een aantekening op het strafblad oplevert, vindt hij een extra reden om de coronaboete niet zomaar te accepteren.

Zondag zei Brouwer in het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag dat de coronaregels bovendien leiden tot rechtsongelijkheid omdat er per veiligheidsregio verschillen zijn. En ook al zijn de regels in sommige regio’s hetzelfde, dan worden ze niet overal op dezelfde manier gehandhaafd. “Geen burger weet waar hij of zij aan toe is.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  als het maar geen rechter is van D666

  17 likes
 • Willem schreef:

  Je moet boetes niet betalen en er vol tegen in gaan zodat we niet in dezelfde situatie terecht komen als in de 2eWO waar de grote verrader van het eigen volk de politie was en de bruinhemden staan voor boa’s. Herinner ze er maar aan, schijt aan. Ontkennen kunnen ze het niet en hun daden van nu zijn exact als die van toen. Als zij na denken en gewoon hun werk doen maar niet meer beboeten en afdwingen dat je afstand houdt heeft de corrupte overheid ook geen macht meer.

  12 likes
 • rop schreef:

  Dus iedereen die een Boete heeft gekregen voor een overtreding die niet grondwettelijk is ,Niet betalen.
  Ik Zelf heb nog geen boete gekregen, maar als er een word gegeven zal ik zeker deze niet betalen en alle geluiden aanwenden om er onderuit te komen want deze is niet te rechtvaardigen,deze leraar heeft gelijk en hij weet waar hij over spreekt en zegt. het is de boel belazeren, en uit nood geboren maar niet rechtvaardig vanwege de grondwet,hoe is het mogelijk dat de ambtenaar in functie dat deze gewoon domweg een boete uitschrijft terwijl deze niet recht wettelijk is,terwijl deze ambtenaar toch de geheel grondwet moet kunnen kennen,en toch deze wet aan zijn Laars lapt,vind je het gek dat er steeds meer geweld tegen deze ambtenarij vond ondervonden van de burger en dat zal nog wel een beetje erger worden,deze ambtenaar is niet voor het volk het is tegen het volk en volgt gewoon domweg de commandant op ,als die zegt schieten dat schiet deze domme ambtenaar gewoon met een boete.

  8 likes
 • Rob schreef:

  Politie agenten hebben toch een eed afgelegd aan de grondwet? Ze hebben geen eed afgelegd aan een politicus, bankier of wat dan ook. Dat de eed tevens het koningshuis en de wet inhoudt, betekent nog niet dat ze de eed hebben afgelegd aan degenen die de wetten maken en de familie die in het koningshuis woont. Dus vetrapt de politie de grondwet net zo gard als de politici de grondwet vertrappen. Niemand houdt zich in die regionen aan de grondwet en dus is iedereen daar mede schuldig en verantwoordelijk voor alle shit die er in dit land gaande is. Iedereen in die regionen is uitvoerder van de globalistische agenda tegen de mensheid, poltiek, politie, MSM, de rechtsgang, de bankiers enz.

  7 likes
  • :adrianus-johannes. schreef:

   rob ik kan het niet beter verworden heel mooi en duidelijk gezegd zo heb ik er nog niet naar gekeken.. en ik ga onderzoeken of je bewering klopt, het zet mij op een nieuw spoor..
   alleen:
   Niemand houdt zich in die regionen aan de grondwet en dus is iedereen daar mede schuldig en verantwoordelijk voor alle shit die er in dit land gaande is.
   de grondwet is voor en van ons allemaal om ieder zich daar aan te houden..
   grondwet schenders zoude zich moeten beseffen dat zij hun mede mensen, waarvoor je ook hun gezin, familie, ten gronde richten..
   wij allen een aardse familie.. je bent niet geboren in een land! je bent geboren op deze planeet waarmee we de mensenrechten ook als grondrecht kunnen aannemen..
   dank voor je gedachten.. :a-j..

   1 likes
 • Straalmans schreef:

  Ze komen wel erg laat met hun advies.
  Opvallend dat bijna iedereen erg laat komt met zijn adviezen.
  Anderzijds: men heeft tijd nodig om e.e.a. te bestuderen. Dit weet de insteller ook en daarom voert zij snel maatregelen in waarvan men weet dat de eerste maanden er toch weinig verzet tegen zal zijn. De eerste maanden zijn genoeg om een groot aantal mensen te hersenspoelen.

  4 likes
 • Credo schreef:

  Weet iemand of dit in België ook ongrondwettelijk is?

  1 likes
 • Piet Kuub Kokkelkorn schreef:

  Het word tijd dat Rusland en Amerika die Nazi,s en NSB ers weer eens komen ophalen. tijd voor uitschakeling van die zooi.

  1 likes
 • Anneke schreef:

  zijn mensen die oor angst een corona boete wel betalen, hen te bereiken is bijzonder lastig.
  Angst is wat dit alles in stand houd, er moet een manier zijn om die angst te beteugelen.
  Vele theorieren buitelen over elkaar heen waardoor de angstkikkers nog harder roepen dat wij de vrije denkers het verkeerd hebben.
  Omdat te doorbreken is er nog heel veel te doen

  0 likes
 • x

  Check Also

  hydroxychloroquine

  ‘Hydroxychloroquine mag gewoon worden voorgeschreven! Eindelijk’

  “Goed nieuws van het NHG. Hydroxychloroquine mag ...

  ziekenhuis

  Burgerjournalisten bellen ziekenhuis dat ‘volloopt met coronapatiënten’. Worden we in de maling genomen?

  Ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘helse herfst’. ...

  >