Homepagina » Binnenland » Hoogleraar: ‘Dit is waarom je coronaboetes niet moet betalen’
hoogleraar
Foto: Alf van Beem CC0

Hoogleraar: ‘Dit is waarom je coronaboetes niet moet betalen’

Hoogleraar Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen adviseert mensen om coronaboetes niet te betalen. De boete voor een samenkomst is volgens hem niet rechtsgeldig.

Brouwer, die eerder al stelde dat de coronamaatregelen in strijd zijn met de grondwet, zei tegen het Dagblad van het Noorden dat veel boetes onterecht zijn uitgedeeld. “De inhoud van de noodverordening is onduidelijk. Het is een zooitje. Het beboeten van mensen grenst soms aan willekeur.”

Als je nu nog een boete krijgt voor het overtreden van de coronaregels, moet je die volgens de hoogleraar niet betalen. “Je moet tegen die boete verzet aantekenen en dan moet de zaak aan de strafrechter worden voorgelegd.” Die zal volgens hem geen straf opleggen, omdat de noodverordening ‘achter de voordeur in strijd is met het recht op privacy in de grondwet’.

Extra reden

“Van de wet mag een burgemeester afwijken bij het opstellen van een noodverordening, maar niet van de grondwet,” lichtte hij toe.

Dat een boete boven de 100 euro een aantekening op het strafblad oplevert, vindt hij een extra reden om de coronaboete niet zomaar te accepteren.

Zondag zei Brouwer in het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag dat de coronaregels bovendien leiden tot rechtsongelijkheid omdat er per veiligheidsregio verschillen zijn. En ook al zijn de regels in sommige regio’s hetzelfde, dan worden ze niet overal op dezelfde manier gehandhaafd. “Geen burger weet waar hij of zij aan toe is.”

4.7 3 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
1 jaar geleden

als het maar geen rechter is van D666

Rob
Rob
1 jaar geleden

Politie agenten hebben toch een eed afgelegd aan de grondwet? Ze hebben geen eed afgelegd aan een politicus, bankier of wat dan ook. Dat de eed tevens het koningshuis en de wet inhoudt, betekent nog niet dat ze de eed hebben afgelegd aan degenen die de wetten maken en de familie die in het koningshuis woont. Dus vetrapt de politie de grondwet net zo gard als de politici de grondwet vertrappen. Niemand houdt zich in die regionen aan de grondwet en dus is iedereen daar mede schuldig en verantwoordelijk voor alle shit die er in dit land gaande is. Iedereen in die regionen is uitvoerder van de globalistische agenda tegen de mensheid, poltiek, politie, MSM, de rechtsgang, de bankiers enz.

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

Ze komen wel erg laat met hun advies.
Opvallend dat bijna iedereen erg laat komt met zijn adviezen.
Anderzijds: men heeft tijd nodig om e.e.a. te bestuderen. Dit weet de insteller ook en daarom voert zij snel maatregelen in waarvan men weet dat de eerste maanden er toch weinig verzet tegen zal zijn. De eerste maanden zijn genoeg om een groot aantal mensen te hersenspoelen.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Je moet boetes niet betalen en er vol tegen in gaan zodat we niet in dezelfde situatie terecht komen als in de 2eWO waar de grote verrader van het eigen volk de politie was en de bruinhemden staan voor boa’s. Herinner ze er maar aan, schijt aan. Ontkennen kunnen ze het niet en hun daden van nu zijn exact als die van toen. Als zij na denken en gewoon hun werk doen maar niet meer beboeten en afdwingen dat je afstand houdt heeft de corrupte overheid ook geen macht meer.

x

Check Also

israël

Israël: Geen derde prik? Dan ben je na 6 maanden niet langer ‘volledig ingeënt’ en verlies je vrijheden

Hoewel de meerderheid van de Israëlische bevolking ...

corona

Zender roept op coronadoden te melden, krijgt tienduizenden reacties over sterfgevallen na prik

De Amerikaanse regionale zender WXYZ-TV plaatste enkele ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x