Homepagina » Het Complot » Professor: “We moeten complottheorieën over Bilderberg niet zomaar verwerpen”
Professor: "We moeten complottheorieën over Bilderberg niet zomaar verwerpen"

Professor: “We moeten complottheorieën over Bilderberg niet zomaar verwerpen”

De Bilderbergconferentie is vanwege de hooggeplaatste gasten en het weinige dat er over naar buiten komt al jaren één van de meest intrigerende organisaties ter wereld.

“Die Bilderbergconferentie is zo geheimzinnig, omdat de gasten die er komen er zo geheimzinnig over doen,” zegt Gerard Aalders, schrijver van het boek De Bilderbergconferenties in Z Today. “Er mag niks over uitlekken, tenminste niet over de gesprekken.”

Dat zorgt voor de vele complottheorieën die de ronde doen, zegt hij. Zo zouden er plannen gesmeed worden om chips in ieders hoofd te implanteren, mensen uit te roeien omdat er overbevolking op aarde dreigt en gewerkt worden aan een Nieuwe Wereldorde. Op de conferentie zou verder besloten zijn tot de oorlog in Kosovo.

Het hotel in Dresden waar de conferentie dit jaar wordt gehouden, is veranderd in een ware vesting. Rondom zijn afzettingen met betonblokken geplaatst en er zijn zo’n 400 politieagenten op de been.

‘Complotten bestaan, en dit is er één van’

Hoogleraar Martin Parker van de Universiteit van Leicester stelt dat sommige complottheoretici wel degelijk een punt hebben. De politici en zakenlieden hebben gemeenschappelijke belangen. Ze zitten goed in de slappe was. De 120-150 leden van de elite die ieder jaar samenkomen zijn om die reden ongetwijfeld niet erg gemotiveerd om dingen te veranderen, aldus Parker.

Er worden vooral CEO’s, ministers en premiers uitgenodigd. Er zijn in het verleden wel eens critici uitgenodigd, zoals de journalisten Will Hutton (1997) en Jonathan Porritt (1999), maar dat gebeurt zelden. Het zal tijdens de gesprekken dus hoogstwaarschijnlijk niet gaan om radicale hervormingen die een bedreiging vormen voor de macht en privileges van de mensen die al bij de club horen, stelt de professor.

“Complotten bestaan, en dit is er één van,” zegt Parker. “Wanneer de elite bijeen is, zal zij niet aan zelfkritiek doen, maar de aannames die zij doet over de economische en politieke orde juist versterken. Dit is precies wat psycholoog Irving Janis bedoelde met ‘groepsdenken’.

“We weten al dat de machtigen de wereld voor ons organiseren, dat is bekend,” besluit hij. “Bilderberg staat voor een berg zelfingenomenheid die veel beangstigender is dan een groepje fanatiekelingen dat over de Illuminati praat.”

[The Conversation, RTL Nieuws]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Dnnnoz schreef:

  Zolang de verdeeldheid heerst, zijn dit simpelweg onze eigenaren. Zij zijn het systeem en wij zijn een bedreiging aan het vormen voor hun empire of narcisism.

 • helder schreef:

  Toch heb ik enig begrip en misschien wel enig respect voor de Elite. Het is een bloedlijn die de wereld, hun wereld met alle macht in stand houdt en beschermt. Van hun kant gezien zeer begrijpelijk.

  • ferrimassi schreef:

   Deze elite erft zijn positie en kapitaal zoals royalty dat doet. Bestaat de elite uit mensen die daadwerkelijk bewezen hebben dat ze het beste met mensen voor hebben en vrede en welvaart hebben geschapen dan heb ik daar geen problemen mee. Dat zou dan ook in het openbaar gebeuren. Dit is gewoon een kartel dat eigen gewin en macht nastreeft. Grofweg de helft van de mensen die daar op komen dagen zouden in een eerlijke wereld allang achter de tralies zitten.
   Als je alleen al kijkt wat kissinger in Vietnam, Laos en zuid Amerika gedaan heeft. Dat er nederlanderse politici zijn die daarmee aan tafel willen zegt genoeg lijkt me.

   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Trial_of_Henry_Kissinger

   Lees dit boek zou ik zeggen, kan op internet wel een gratis E-book downloaden.

  • exegese schreef:

   @helder, je vindt het van hun kant zeer begrijpelijk ? Besef je ook dat die gasten de wereld bezitten ? Besef je dat elke oorlog, elke crisis, elke terroristische aanslag uit hun initiatief ontspruit ? Besef je dat zij de mensheid totaal onder controle willen hebben en houden ten spijt van alle verschrikkelijke ellende die daar uit voortvloeit ? Aan jou de vraag, is dat iets om begrip voor op te brengen of te veroordelen met alles wat je in je hebt, iets wat je zou moeten bestrijden met alle middelen die voor handen zijn ? Om te beginnen met zijn allen niet meer te gaan stemmen op politieke partijen die bewezen hebben beroepsleugenaars te zijn en dus hun belangen dienen. Dat is dus het hele zwikkie wat er in Den Haag in het pluche hangt.

   • jos schreef:

    Hen begrijpen wil niet zeggen dat je met hun ideeen eens bent.
    Lees eens goed wat er geschreven staat.
    Wat is er mis mee om mensen te begrijpen?
    Ik begrijp deze mensen ook al sta ik niet achter hun ideeen. Ik vind het zelfs ronduit walgelijk waar de elite mee bezig zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ik hun ideeen niet begrijp en waarom ze deze standpounten ze op nahouden en uitvoeren.
    Ook ik vind dat deze mensen gestopt horen te worden.
    Maar zolang we niet opstaan zullen deze mensen gewoon doorgaan met plannetjes smeden.
    En dan de vraag wie zijn de echte slechten mensen.
    Deze gasten die ziek zijn of wij die over gezond verstand beschikken deze zieke gasten hun gang laten gaan.

  • exegese schreef:

   Van hun kant begrijpelijk ? Wat ik er van begrijp is dat dit een bijeenkomst is van een stelletje zeer rijke, machtige en meedogenloze psychopaten die feitelijk hoofdelijk aansprakelijk zijn voor elke oorlog, elke crisis, elke vluchtelingenstroom, elke terroristische organisatie, elke hongersnood, epidemieën en alle grote milieudelicten, kortom alle denkbare grote ellende. Ze zijn in staat om alles te creëren om hun rijkdommen te vergroten en het volk te misleiden en te verzwakken en zo nodig grotendeels uit te roeien. Ik begrijp ook maar al te goed dat ze dat alleen maar kunnen als wij daar zelf aan meewerken, anders zijn ze reddeloos verloren. Dat meewerken daar moeten we dus gewoon mee ophouden en dan komt alles vanzelf goed.

  • Scafa schreef:

   Als je hier over bloedlijn gaat praten dan ben je erg laag bezig……de hele elite bloedlijn bestaat uit aftakkingen en recht streek afstammelingen van satanische bloedlijnen die de wereld macht domineren daar heb jij respect voor ? ik zou maar beter na denken jou eigen leven staat hier ook op het spel!!! als mensen/mannen met ballen en een goed hart die echt strijden voor rechtvaardigheid eerlijkheid en voor de armen/minderbedeelden nou eens al die satanische bloedlijnen opsporen en uitroeien kijk dan wat er eens gaat gebeuren geen satanische systemen meer geen bilderberg vergaderingen meer geen corruptie uitroeiing en andere misselijkmakende prakrijken…..denken is nu nog vrij voor je het weet zit er een chip in je kop!!!

 • Ph schreef:

  Het is een illegale groepering die gelijk staat aan een terroristische groepering, dus moeten ze ook als zodanig berecht/vervolgt worden.
  En die flikken daar, nogmaals een mooi bewijs dat ze niet (NIET) de mensen dienen maar wel dat gespuis, dus die flikken zijn in dat opzicht niet meer en minder dan een privé militie…deze moeten dan ook als zodanig berecht/vervolgd worden.

  Maar zolang dat de meerderheid van de pleps rondlopen met hun kop in de grond of rondlopen zoals een kieken zonder kop, zal er nooit iets gedaan worden, laats staan veranderen in het voordeel van die 99%

  • Markus schreef:

   @Ph; Je slaat de spijker op z’n kop! En alleen maar omdat die massa bang is, ze financieren zelfs degenen door wie ze onderdrukt worden: de wouten!
   Daarom verdienen ze het ook!
   FIGHT FOR YOUR RIGHTS !!!
   Als we het zelf niet doen………………
   Nee, vernederlander: vertrouw maar op een paar pedofiele, homofiele, psychopatische en narcistische politici, ceo’s en topambtenaren. Alles komt goed………
   Btw, thanks voor het beschermen van de kinderen in nederland, jullie zijn echte helden!
   Totdat zo’n viezerik die al die jaren z’n gang kon/kan gaan met “andere” kinderen aan jouw (klein)kinderen zit, kwestie van tijd!!!

 • Berenbotje schreef:

  Het is ook nog een racistische club. Zelfs de miljardairs uit Afrika en Azie worden niet uitgenodigd. Maar ja, als je plannen maakt om de inwoners van Afrika en Azië uit te roeien en uit te buiten, dan wil je ze er ook niet bij hebben.

 • Kalki schreef:

  ‘ mensen uit te roeien omdat er overbevolking op aarde dreigt ‘; dat is precies de rede waarom de Bilderberggroep o.a.een Rampenbestrijdingscentrum van de wereldleraar hebben vernietigd.

 • Gladiator schreef:

  De vaste kliek welke er elk jaar is zijn de opperratten en degenen welke zijn uitgenodigd zijn kopstukken welke een of ander specialisme hebben of welke in de komende tijd een of andere topfunctie in de politiek gaan krijgen.

  Wat ik echter jammer vind is het plaatsen van de 1e docu hierboven van Z-Today waarin het enge alleswetende mannetje Bart Rijenen van RTL 7 op het laatst zoals gewoonlijk even er voor zorgt dat vooral heel Nederland in slaaptoestand moet blijven want in aluhoedjesland op Twitter gaan wederom weer de verhalen de ronde dat:
  1) Chips in ieders hoofd gepland gaan worden om de mensheid in de gaten te houden! Is een vaststaand FEIT!!! Zijn ze in elk geval al behoorlijk propaganda voor aan het maken.
  2) Teveel mensen op aarde rondlopen en deze uitgeroeid moeten worden! Ook dat klopt als een bus!! Ik refereer even naar de komende (hoogstwaarschijnlijk verplichte) vaccinatieprogramma s wereldwijd waarop men nu al langzamerhand de MSM mee aan het overspoelen is, en natuurlijk de Georgia Guidestones!
  3) De Kosovo oorlog zou er bekonkelt zijn wat ook zo is!
  4) De mensen die er komen zouden gelieerd zijn aan hagedissen welks door Peter van Zadelhof gelijk in het idiotenhoekje wordt ingelachen met hele grote ogen.

  Helaas zal door het zien van zulk soort filmpjes nooit de ware aard van de Bilderbergconferentie naar voren komen………..de (zoals de door Adolf Hitler gewenste en in Mein Kampf geschreven) totale wereldheerschappij oftewel New World Order.

  Nogmaals, jammer van dat domme 1e filmpje met zulk een achterlijke malloten!!
  Nederland, slaap vooral zacht verder, zij zullen over u waken!!

  W.g. Gladiator (Be prepared!!!)

 • Ruud schreef:

  Maar om met de woorden van Rutte te spreken: “Maar wij zijn met meer!”

 • Hendrik schreef:

  Deelnemerslijst.

  ://www.thetruthseeker.co.uk/?p=134450

  • faith schreef:

   Dat Kissinger nog leeft sta ik van te kijken, dat die oude brakke man nog naar een Bilderberg meeting gaat is nog gekker, maar dat hij daar nog serieus genomen wordt ook, is ronduit stuitend.

   http://a.abcnews.com/images/Politics/RT_hillary_clinton_and_henry_kissinger_3a_ml_160518_4x3_992.jpg

   • Pietje Bell schreef:

    Gaat uw zicht eens verbreden en denken dat er ook mensen op deze planeet zijn die niet van hier zijn!!

   • Gezinusk schreef:

    Het is bekend dat er in de wereld een aantal privéklinieken zijn waar de elite zich laat injecteren met exotische cocktails. Het is mogelijk de oorzaak dat naast Henry Kissinger(93) vriend David Rockefeller (100) nog steeds actief is net als Queen Elisabeth (90) en haar man Prins Philip Mountbatten (94) Ze zijn niet stuk te krijgen.

    • faith schreef:

     Klopt Pietje en Gezinusk. Maar het is ook bekend dat sinds 21-12-2012 de krachten en invloed van het duister afgenomen zijn en dat van het Licht toegenomen zijn en dat hun overlords zich inmiddels niet meer op de planeet bevinden.
     Zodoende hebben hun bloedoffers en satanische rituelen geen zin en invloed meer. Daardoor verzwakken ze vanzelf. Langzaam maar zeker.
     Dit verzin ik niet zelf maar heb dit uit diverse interviews van fanatieke onderzoeksjournalisten zoals o.a. Benjamin Fulford, David Icke en David Wilcock, die ik alle drie als betrouwbaar ervaar.
     Rond ong. de 50e minuut over dit onderwerp.

     https://www.youtube.com/watch?v=ttmeeSbazKw

    • Pietje Bell schreef:

     @Gezinusk

     Je vergeet Shimon Peres van Israel ook nog actief en wel 93 jaar oud!!.

   • Pietje Bell schreef:

    @faith

    Beste faith, Ik volg je wel eens en ik vind het heel raar dat jij het stuitend vind dat hij nog serieus genomen word. Als je op die leeftijd nog meeloopt is er iets wat niet menselijk is en dan moet je begrijpen dat hij waarschijnlijk vooraan staat qua beslissingen. Ik zou het stuitend vinden als iemand dat niet begrijpt.

    • faith schreef:

     …of ze laten die uitgebluste sukkel nog een beetje het idee geven dat hij nog iets in te brengen heeft. Dat kan natuurlijk ook.
     Of hij is al dood en het is niet bekend gemaakt.
     Datzelfde kan ook voor Soros en de Bush clan gelden.
     En voor de Clintons.
     Je weet het maar nooit met die leugenachtige mainstream media die trouwens ook zijn langste tijd er op heeft zitten.
     Nu is nog even niets wat het lijkt en klopt er niets van wat ze zeggen en laten zien.
     Ik kan het net zo goed stuitend vinden dat iemand dat nog steeds niet door heeft.

 • Patrick schreef:

  Ag ….. al zo lang bekend al die sh*t… we hebben toch niks in te brengen behalfe als t in de elite der voordeel is…..
  En mensen die dit nu nog nie doorhebben allemaal… die moeten of de ogen open doen …of open staan voor ieta wat er werkelijk allemaal speelt….

  Kijk eens na de zogenaamde onderzoekn voor kanker … ? Men kent als wel dik 15 jaar of langer n oplossing. Maar zodra ze dat na buiten gooien verdienen ze niks meer. Evenals vele andere dingen. Denk je nu echt dat chemo helpt ? …….

  Maarjah wie ben ik.als domme burger om iets te zeggen over alles …. voordat je t weet krijg je n kogel door je hoofd en laten ze t lijken dat er wat anders is gebeurd…. ik word zo zat van die kut elite …. en dat kleine groepje die eigenlijk de hele wereld in handen heeft. En ons ale vuile tering bende laat pp knappen…… evenals buitenaards leven .hitler was er al mee bezig en er zijn veel bewiizen van…. maar de echte waarheden komen nooit aan t licht. En waarom nie ….. we kunnen zogenaamd de waarheid nie aan. Omdat we gek worden dan… de meesten iig…

  En ik ben nie bang voor de waarheid dan maar dood !!! Ik laat me nie gebruiken als n trekpop… om poppe kast mee te spelen.

 • Michael Jacobs schreef:

  Citaat: “Wanneer de elite bijeen is, zal zij niet aan zelfkritiek doen, maar de aannames die zij doet over de economische en politieke orde juist versterken.” Sorry jongens, maar ‘aannames’ kun je niet versterken en ook niet verzwakken. Hetzelfde geldt voor de ‘orde’ en ‘complotten’ – ze zijn niet solide en bestaan slechts als abstracties en metaforen. Wie ze herkent heeft ze bedacht. Wij mensen genereren immers onze eigen ervaringen, en die zijn stuk voor stuk illusie: ze komen en dan gaan ze weer. 🙂

 • Pietje Bell schreef:

  De Basis is als volgt, Professoren worden uitgekozen door hogere machten op een Universiteit. Bij het kiezen ervan zit de professor ook bij de Geheime genootschappen en kan hij Vrijmetselaar zijn of Jezuïet of anders. Uw moet dus begrijpen dat dit geheel 1 is en dat die professor een deel is van die gemaakte poppenkast die wij te zien krijgen.

 • qberticus schreef:

  ‘De elite’ is niet het probleem, het probleem is de slapende massa.

  • Gezinusk schreef:

   Opleidingen en schoolboeken zijn ontwikkeld op een systeem die zij zelf ontwikkeld hebben ten behoeve van hun zelf. Veel onderwerpen die hier aangekaart worden kom je er dan ook niet tegen en daarmee creëer je vanzelf een slapende massa. De elite heeft hier wel degelijk een aandeel in!

   Ik zal twee voorbeelden geven waaruit blijkt hoe zij dit proces bevorderden.

   How the order controls education by Professor Dr. Anthony Sutton,
   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_skullbones11c.htm#Memorandum%20Number%20One:

   https://www.youtube.com/watch?v=29QV_GNMt3Q

   De desinformatie die via de mainstream media word verspreid is gigantisch. Zeker als het over onderwerpen als handel en geopolitiek gaat. Koning Willem sprak onlangs het Europarlement toe dat het vraagstuk Europa aan de keuken tafel moet beginnen maar dan duikt hij vervolgens weer op bij de Bilderberg conferentie waar de elite in besloten kring onderwerpen bespreekt die in feite iedereen aangaan. De slapende massa heeft hierin geen stem en zo veranderd er niks.

  • Pietje Bell schreef:

   @qberticus

   Doe voorzichtig met zulke uitspraken want vele denken wakker te zijn maar slapen nog dieper als degene waarvan zij denken die slapen.

 • Rene schreef:

  elke theorie wetensvhappelijk of complot zit een kern van waarheid

 • Tutti Frutti Tjernobyl schreef:

  Lenny Kravitz?

 • War on Error schreef:

  Robin, u bent ook geen historicus, noch politicoloog. Terwijl er zoveel roependen in de woestijn zijn die wel grondig studie hebben gemaakt van de fascistische inslag van de Bilderbergers kiiest u n.b. de proza van boekenschrijver en professor management – een heel ander métier.

  Uw topic trekt interessante lieden. Zo kwakt ‘helder’ er dit tussen: ‘
  helder: ‘Toch heb ik enig begrip en misschien wel enig respect voor de Elite.’
  n.b.: die man of vrouw kan zich niet verschuilen achter ‘van niks weten’; dit zijn namelijk de (nazaten/opvolgers van) de fascisten die in 1933 de nazi-partij aan de macht brachten.

  Deze fascisten worden uit de hele wereld in gevlogen, op uw kosten, om onze democratie, vrijheid, en welvaart weg te nemen.
  Kijk naar de live verslagen uit Dresde online van o.a. Alex Jones & Paul James Watson, WeareChangeRotterdam, eva.. En zie hoe de fascisen allemaal in geblindeerde auto’s worden aangevoerd, en niémand van hen de journalisen te woord wil staan. Dat spreekt al boekdelen.

  Op de agenda staan, zeker!, o.a. – zonder volledig te zijn, nog eens 63 miljard euro van uw belastingen naar de annexatie van N-Afrika,
  – De opvoering van de stroom nep-vluchtelingen,
  – Onderdrukken van alle kritiek op deze legalisering van rassenleer cq. witte genodice,
  – Verdere, en versnelde afbraak van de publieke sector, nutsinstellingen en sociale verzekeringen
  – Transhumanisme, Technocracy, Dehumanisering
  – stealth uitvoeren van ‘Agenda 2030′
  – Soros’ ‘New Marshall Plan’ voor Europa (n.b.: Marshall: leger-generaal, zijn plan was dan ook een stil wapen, voor stille oorlogsvoering; onderwerping, knechting, en exploiteren van Europa.
  Dat wordt nu nog een versneld, en verhevigd.
  – Felllderica Mogherini’s duivelse blauwdruk legaliseren radicale islam staatsgodsdienst te maken in de EU

  De ontkenners – tegen beter weten in – doen dit af als theorie; maar dit complot bestaat echt, zoals Dresden een stad in Duitsland is. En is helaas alles behalve theorie. Leestips ter info:
  Paul Joseph Watson Bilderberg Update:
  https://www.youtube.com/watch?v=QMrqmk3nWIk
  https://www.rt.com/news/345913-bilderberg-group-dresden-germany/
  https://www.technocracy.news/index.php/2016/03/24/technocracy-religion-satans-alternative-plan-salvation/
  https://www.technocracy.news/index.php/2016/05/13/scientists-meet-secret-discuss-creating-synthetic-human-genome/
  http://www.bilderberg.org/bernhard.htm

 • x

  Check Also

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  wilders

  Wilders strijdbaar: ‘Nederland is een corrupt land geworden’

  PVV-voorman Geert Wilders is schuldig bevonden aan ...

  >