Het Complot

Professor: “We moeten complottheorieën over Bilderberg niet zomaar verwerpen”

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Bilderbergconferentie is vanwege de hooggeplaatste gasten en het weinige dat er over naar buiten komt al jaren één van de meest intrigerende organisaties ter wereld.

“Die Bilderbergconferentie is zo geheimzinnig, omdat de gasten die er komen er zo geheimzinnig over doen,” zegt Gerard Aalders, schrijver van het boek De Bilderbergconferenties in Z Today. “Er mag niks over uitlekken, tenminste niet over de gesprekken.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dat zorgt voor de vele complottheorieën die de ronde doen, zegt hij. Zo zouden er plannen gesmeed worden om chips in ieders hoofd te implanteren, mensen uit te roeien omdat er overbevolking op aarde dreigt en gewerkt worden aan een Nieuwe Wereldorde. Op de conferentie zou verder besloten zijn tot de oorlog in Kosovo.

Het hotel in Dresden waar de conferentie dit jaar wordt gehouden, is veranderd in een ware vesting. Rondom zijn afzettingen met betonblokken geplaatst en er zijn zo’n 400 politieagenten op de been.

‘Complotten bestaan, en dit is er één van’

Hoogleraar Martin Parker van de Universiteit van Leicester stelt dat sommige complottheoretici wel degelijk een punt hebben. De politici en zakenlieden hebben gemeenschappelijke belangen. Ze zitten goed in de slappe was. De 120-150 leden van de elite die ieder jaar samenkomen zijn om die reden ongetwijfeld niet erg gemotiveerd om dingen te veranderen, aldus Parker.

Er worden vooral CEO’s, ministers en premiers uitgenodigd. Er zijn in het verleden wel eens critici uitgenodigd, zoals de journalisten Will Hutton (1997) en Jonathan Porritt (1999), maar dat gebeurt zelden. Het zal tijdens de gesprekken dus hoogstwaarschijnlijk niet gaan om radicale hervormingen die een bedreiging vormen voor de macht en privileges van de mensen die al bij de club horen, stelt de professor.

“Complotten bestaan, en dit is er één van,” zegt Parker. “Wanneer de elite bijeen is, zal zij niet aan zelfkritiek doen, maar de aannames die zij doet over de economische en politieke orde juist versterken. Dit is precies wat psycholoog Irving Janis bedoelde met ‘groepsdenken’.

“We weten al dat de machtigen de wereld voor ons organiseren, dat is bekend,” besluit hij. “Bilderberg staat voor een berg zelfingenomenheid die veel beangstigender is dan een groepje fanatiekelingen dat over de Illuminati praat.”

[The Conversation, RTL Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
7 jaren geleden

Zolang de verdeeldheid heerst, zijn dit simpelweg onze eigenaren. Zij zijn het systeem en wij zijn een bedreiging aan het vormen voor hun empire of narcisism.

helder
helder
7 jaren geleden

Toch heb ik enig begrip en misschien wel enig respect voor de Elite. Het is een bloedlijn die de wereld, hun wereld met alle macht in stand houdt en beschermt. Van hun kant gezien zeer begrijpelijk.

Ph
Ph
7 jaren geleden

Het is een illegale groepering die gelijk staat aan een terroristische groepering, dus moeten ze ook als zodanig berecht/vervolgt worden.
En die flikken daar, nogmaals een mooi bewijs dat ze niet (NIET) de mensen dienen maar wel dat gespuis, dus die flikken zijn in dat opzicht niet meer en minder dan een privé militie…deze moeten dan ook als zodanig berecht/vervolgd worden.

Maar zolang dat de meerderheid van de pleps rondlopen met hun kop in de grond of rondlopen zoals een kieken zonder kop, zal er nooit iets gedaan worden, laats staan veranderen in het voordeel van die 99%

Berenbotje
Berenbotje
7 jaren geleden

Het is ook nog een racistische club. Zelfs de miljardairs uit Afrika en Azie worden niet uitgenodigd. Maar ja, als je plannen maakt om de inwoners van Afrika en Azië uit te roeien en uit te buiten, dan wil je ze er ook niet bij hebben.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x