Gezondheid

Is fluoride schadelijk voor het brein?

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorig jaar stelde het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) de aanbevolen maximum hoeveelheid fluoride in drinkwater naar beneden bij omdat kinderen het risico liepen op fluorose.

De vraagtekens die worden gesteld bij de invloed van fluoride op de mentale gezondheid kunnen niet langer worden genegeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uit een recente Harvard-studie is naar voren gekomen dat kinderen in gebieden met veel gefluorideerd drinkwater ‘significant lagere’ IQ-scores hebben dan kinderen die in gebieden wonen met weinig gefluorideerd water.

De wetenschappers concludeerden ook dat:

  • Fluoride mogelijk een neurotoxine is die de hersenontwikkeling van kinderen beïnvloedt bij blootstelling ver onder de waarden die giftig zijn voor volwassenen
  • Ratten die werden blootgesteld aan relatief lage concentraties fluoride in water last kregen van veranderingen in het brein op celniveau en dat aluminium zich begon op te hopen in het hersenweefsel

Andere studies naar dieren troffen een verband aan tussen de consumptie van fluoride en amyloïde plaques, eiwitophopingen die veel worden gevonden in de hersenen van patiënten met Alzheimer en andere vormen van dementie.

Foetussen

Ook is aangetoond dat fluoride de hersenstructuur van foetussen verandert en daarbij een negatieve invloed heeft op gedrag en inschattingsvermogen van pasgeborenen. Bij dieren bleek fluoride het geheugen aan te tasten.

Deze informatie is vanuit psychiatrisch perspectief uiterst belangrijk omdat er sinds de veertiger jaren (toen men fluoride begon toe te voegen aan het drinkwater) steeds meer mensen zijn die worden gediagnosticeerd met ADD, depressie, dementie en andere psychische aandoeningen.

Mentale aandoeningen

In tegenstelling tot veel Europese landen wordt in de Verenigde Staten een groot deel van het drinkwater gefluorideerd. Nergens is het aantal gevallen van mentale aandoeningen zo hoog als in de VS.

Het is nog niet duidelijk of fluoride volledig of ten dele verantwoordelijk is voor deze feiten, maar de connectie is, met het oog op de Havard-studie, op zijn minst intrigerend te noemen.

Het is kinderen met leerstoornissen, ADD, depressie, ADHD of andere psychische aandoeningen af te raden om fluoride te consumeren zodat zo weinig mogelijk van deze neurotoxine wordt geabsorbeerd door het lichaam en met name het brein.

Televisieploeg

Afgelopen maand werd een televisieploeg van de Duitse publieke omroep ARD belegerd tijdens het filmen in de chemicaliënfabriek Do-Fluoride op twee uur van Zhenzhou, de hoofdstad van de Chinese provincie Henan. Werknemers van de fabriek namen tapes van de journalisten in beslag. De ploeg wilde een reportage schieten over vervuiling.

De natuurlijke vorm van fluoride is apatiet. De kunstmatige vorm van fluoride is natriumfluoride, een chemisch afvalproduct dat vrijkomt bij de productie van aluminium, staal, cement, fosfaat en kernwapens.

Fluoride is een bestanddeel van rattengif en één van de basisingrediënten van Prozac en het zenuwgas Sarin. Veel mensen poetsen er iedere dag hun tanden mee.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yatri
Yatri
11 jaren geleden

In mijn boek ‘Pelgrimstocht naar de zetel van de ziel’ en op mijn website http://www.indiansummer.nu beschrijf ik het effect van fluoride op de pijnappelklier.

In Licht en Liefde, Yatri

AmonRay
AmonRay
11 jaren geleden

Buiten fluor om heeft geluid ook invloed op je lichaam. Nu ben ik niet erg goed gelovig en heb ik daarom zojuist zelf het experiment gedaan wat in deze clip te zien is (http://www.youtube.com/watch?v=2A7H9w_2SB0&feature=player_embedded). Helaas niet ondertiteld maar het is overduidelijk dat je hier een fysiek bewijs ziet dat luisteren naar muziek op 440hz gestemd ipv 432hz wel degelijk een fysiek verschil te weeg brengt. Als het zout en water beïnvloed dan ook hoe ik resoneer. Ik stem mijn gitaar al meer dan 2 jaar nu op 432hz. stem op 12 sept voor de verandering terug naar 432hz.

Eddo
Eddo
11 jaren geleden

Ik poets nu al enkele maanden met tandpasta zonder fluoride (Parodontax blauw of kruidvat rode tube zonder fluor). Ik heb er geen gaatje extra door gekregen of welke gebits problemen dan ook.
Naar mijn mening zit fluoride in tandpasta vanwege hele andere redenen. Net zoals Aspartaam in vele producten zit verwerkt. En dan nog is het oppassen, neem bijv. Teissere limonade siroop, zonder suiker én zonder Aspartaam (goh, waarom zouden ze dat er op zetten, omdat Aspartaam misschien niet zo goed is?). Het misleidende is dan wel weer dat er Sucralose wordt gebruikt als zoet middel. Wat vervolgens net zo slecht is als Aspartaam. Je wordt hoe dan ook misleid, hoe goed je ook op let. Zit er trouwens fluoride in ons drink water? En als dit ergens beschreven staat dat sit niet zo is, kunne we dit dan klakkeloos geloven???

ano
ano
11 jaren geleden

Vaak vraag ik me af of de prinsesjes wel tandpasta hebben met flouride.Of gevaccineerd zijn.Ik bedoel je hoort ook niet van ze hebben de waterpokken of adhd of autisme. Geen van koninglijke families in de wereld hebben last van deze vaak bij burgers voorkomende ziektes. hmmm… of lijkt dat maar zo?

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x