Homepagina » Gezondheid » Is fluoride schadelijk voor het brein?
Is fluoride schadelijk voor het brein

Is fluoride schadelijk voor het brein?

Vorig jaar stelde het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) de aanbevolen maximum hoeveelheid fluoride in drinkwater naar beneden bij omdat kinderen het risico liepen op fluorose.

De vraagtekens die worden gesteld bij de invloed van fluoride op de mentale gezondheid kunnen niet langer worden genegeerd.

Uit een recente Harvard-studie is naar voren gekomen dat kinderen in gebieden met veel gefluorideerd drinkwater ‘significant lagere’ IQ-scores hebben dan kinderen die in gebieden wonen met weinig gefluorideerd water.

De wetenschappers concludeerden ook dat:

 • Fluoride mogelijk een neurotoxine is die de hersenontwikkeling van kinderen beïnvloedt bij blootstelling ver onder de waarden die giftig zijn voor volwassenen
 • Ratten die werden blootgesteld aan relatief lage concentraties fluoride in water last kregen van veranderingen in het brein op celniveau en dat aluminium zich begon op te hopen in het hersenweefsel

Andere studies naar dieren troffen een verband aan tussen de consumptie van fluoride en amyloïde plaques, eiwitophopingen die veel worden gevonden in de hersenen van patiënten met Alzheimer en andere vormen van dementie.

Foetussen

Ook is aangetoond dat fluoride de hersenstructuur van foetussen verandert en daarbij een negatieve invloed heeft op gedrag en inschattingsvermogen van pasgeborenen. Bij dieren bleek fluoride het geheugen aan te tasten.

Deze informatie is vanuit psychiatrisch perspectief uiterst belangrijk omdat er sinds de veertiger jaren (toen men fluoride begon toe te voegen aan het drinkwater) steeds meer mensen zijn die worden gediagnosticeerd met ADD, depressie, dementie en andere psychische aandoeningen.

Mentale aandoeningen

In tegenstelling tot veel Europese landen wordt in de Verenigde Staten een groot deel van het drinkwater gefluorideerd. Nergens is het aantal gevallen van mentale aandoeningen zo hoog als in de VS.

Het is nog niet duidelijk of fluoride volledig of ten dele verantwoordelijk is voor deze feiten, maar de connectie is, met het oog op de Havard-studie, op zijn minst intrigerend te noemen.

Het is kinderen met leerstoornissen, ADD, depressie, ADHD of andere psychische aandoeningen af te raden om fluoride te consumeren zodat zo weinig mogelijk van deze neurotoxine wordt geabsorbeerd door het lichaam en met name het brein.

Televisieploeg

Afgelopen maand werd een televisieploeg van de Duitse publieke omroep ARD belegerd tijdens het filmen in de chemicaliënfabriek Do-Fluoride op twee uur van Zhenzhou, de hoofdstad van de Chinese provincie Henan. Werknemers van de fabriek namen tapes van de journalisten in beslag. De ploeg wilde een reportage schieten over vervuiling.

De natuurlijke vorm van fluoride is apatiet. De kunstmatige vorm van fluoride is natriumfluoride, een chemisch afvalproduct dat vrijkomt bij de productie van aluminium, staal, cement, fosfaat en kernwapens.

Fluoride is een bestanddeel van rattengif en één van de basisingrediënten van Prozac en het zenuwgas Sarin. Veel mensen poetsen er iedere dag hun tanden mee.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. In mijn boek ‘Pelgrimstocht naar de zetel van de ziel’ en op mijn website http://www.indiansummer.nu beschrijf ik het effect van fluoride op de pijnappelklier.

  In Licht en Liefde, Yatri

  0 likes
 2. Buiten fluor om heeft geluid ook invloed op je lichaam. Nu ben ik niet erg goed gelovig en heb ik daarom zojuist zelf het experiment gedaan wat in deze clip te zien is (http://www.youtube.com/watch?v=2A7H9w_2SB0&feature=player_embedded). Helaas niet ondertiteld maar het is overduidelijk dat je hier een fysiek bewijs ziet dat luisteren naar muziek op 440hz gestemd ipv 432hz wel degelijk een fysiek verschil te weeg brengt. Als het zout en water beïnvloed dan ook hoe ik resoneer. Ik stem mijn gitaar al meer dan 2 jaar nu op 432hz. stem op 12 sept voor de verandering terug naar 432hz.

  0 likes
 3. Ik poets nu al enkele maanden met tandpasta zonder fluoride (Parodontax blauw of kruidvat rode tube zonder fluor). Ik heb er geen gaatje extra door gekregen of welke gebits problemen dan ook.
  Naar mijn mening zit fluoride in tandpasta vanwege hele andere redenen. Net zoals Aspartaam in vele producten zit verwerkt. En dan nog is het oppassen, neem bijv. Teissere limonade siroop, zonder suiker én zonder Aspartaam (goh, waarom zouden ze dat er op zetten, omdat Aspartaam misschien niet zo goed is?). Het misleidende is dan wel weer dat er Sucralose wordt gebruikt als zoet middel. Wat vervolgens net zo slecht is als Aspartaam. Je wordt hoe dan ook misleid, hoe goed je ook op let. Zit er trouwens fluoride in ons drink water? En als dit ergens beschreven staat dat sit niet zo is, kunne we dit dan klakkeloos geloven???

  0 likes
 4. Vaak vraag ik me af of de prinsesjes wel tandpasta hebben met flouride.Of gevaccineerd zijn.Ik bedoel je hoort ook niet van ze hebben de waterpokken of adhd of autisme. Geen van koninglijke families in de wereld hebben last van deze vaak bij burgers voorkomende ziektes. hmmm… of lijkt dat maar zo?

  0 likes
 5. Enkele alternatieven voor tandpasta; keltisch zout en/of kokosolie. Ze zijn al eerder genoemd, maar wilde ze nog even herhalen voor nieuwe lezers.. Namasté.

  0 likes
 6. in Nederlands water zit ook fluoride alleen niet toegevoegd (zoals in de VS) maar als afvalprodukt van de industrieen.
  Gedestilleerd water drinken is een optie.

  0 likes
 7. wat ik er van weet wat vroegah verteld werd is dat fluoride je gedwee (geestelijk verlamd) maakt.. bv in de concentratiekampen kregen de joden bij binnenkomst een dosis fluoride toegedient, daardoor konden ze als het ware niet meer ZELF denken en gingen daarom dus ook gedwee hun dood tegemoet.. goed beschouwd zou dit zomaar kunnen want als je ziet hoeveel bewakers er in zo’n kamp waren in verhouding met gevangenen dan hadden ze de bewakers wel kunnen overmeesteren.. maar ze waren hun zelfstandig denken kwijt, hun eigen ik… fluoride is daarom ook nu misschien wel de reden dat mensen nog steeds zo “mak” zijn…(geestelijk verlamd zijn)

  0 likes
 8. Een mens heeft helemaal geen fluoride nodig, wat een schijn-/wanproduct is het! En ook de tandarts moet eens voorgoed kappen met die fluoride behandelingen voor kinderen en minderjarigen!

  0 likes
 9. Gelukkig is er nog een tandpasta zonder fluor die ik onmiddellijk gekocht heb. Is fluor een van de oorzaken die het toxisch gehalte omhoog haalt in het lichaam? is fluor een van de oorzaken die hebben gezorgd dat ik fysieke klachten krijg van de straling van de antenne- installaties? Die ervoor gezorgd hebben dat deze stapelingsziekte de emmer deed overlopen? De overheid is bedankt!

  0 likes
 10. Ik gebruik al jaren geen tandpasta meer met fluoride. Vroeger toen ik thuis woonde kocht mn moeder ook altijd tandpasta zonder. Ik ben dan alleen gaan wonen en vond die niet in de buurt, tijdje gewone tandpasta gebruikt toen. Kheb nooit van mn leven gaatjes gehad, in dat jaar dat ik tandpasta gebruikte met fluoride had ik er 3!!! Kben dan meteen weer over gestapt op tandpasta zonder. Kging laatst bij de tandarts op controle en die melde me dat ik erg mooie en zeer stevige tanden heb. En dat zonder die fantastische fluoride die zogezegd onmisbaar is he!

  0 likes
 11. @#7 janna:
  Dit verhaal wat jij nu schrijft, vertelde ik laatst in een biologische winkel,toen ik daar op zoek was naar een fluor-vrije tandpasta.
  de verkoopster schrok zich dood en een andere klant stond me vierkant uit te lachen. mensen hebben totaal geen weet….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Madrid in Portugal, de maan als planeet, orang-oetans in de Amazone en pijnlijke spelfouten. De stroom schandalig NOS-nieuws droogt niet op

Madrid in Portugal, de maan als planeet, orang-oetans in de Amazone en pijnlijke spelfouten. De stroom schandalig NOS-nieuws droogt niet op

De stroom schandalig NOS-nieuws droogt niet op, ...

Volgens F1-coureur Lewis Hamilton zal ons ras uitsterven door global warming tenzij we allemaal veganist worden. Zo reageerde het internet

Volgens F1-coureur Lewis Hamilton zal ons ras uitsterven door global warming tenzij we allemaal veganist worden. Zo reageert het internet

Je kent ze wel, die beroemdheden en ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.