Binnenland

Provincie Limburg maakt lange neus naar Den Haag en werkt niet mee aan gedwongen onteigening

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

Vrijdag is in de provincie Limburg het coalitieakkoord gepresenteerd: ‘Elke Limburger telt!’ Daarin valt te lezen: “De Provincie Limburg werkt niet mee aan gedwongen onteigening om stikstofdoelen te halen.”

In Limburg willen relatief de meeste boeren stoppen. Het gaat daarbij om boeren die door ‘het gedoe in Den Haag’ niet vooruit kunnen. “Wij willen perspectief bieden aan mensen die hun toekomst in de landbouw willen vinden,” zei PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Voor boeren die hun bedrijf willen moderniseren om aan de uitstooteisen te voldoen, komt de provincie met een speciaal fonds, een Blijversfonds.

Totaal onaanvaardbaar

BBB is in Limburg met 10 zetels de grootste fractie in de Provinciale Staten. In de provincie komt de focus vanaf nu te liggen op blijvers en starters, niet meer op ‘stoppers’, het beëindigen van boerenbedrijven.

Limburg is de eerste provincie met een nieuwe coalitie na de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart.

Eerder zei CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik dat de onteigening van boeren vanwege de stikstofuitstoot totaal onaanvaardbaar is.

De overheid steelt grond van boeren

Ze waarschuwde haar partij al tijden dat de boeren het CDA de rug gaan toekeren. Toen dat ook daadwerkelijk gebeurde, zei ze: “Ik lijd daar mentaal en lichamelijk onder. Dit doet me zo’n pijn. En het schokt me.”

De overheid steelt grond van boeren, zei het Europarlementslid onomwonden. Het CDA zit ook in het Limburgse provinciebestuur.

4.9 240 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hoogtijd
hoogtijd
1 jaar geleden

GOED ZO !! WELKE PROVINCIE VOLGT? DE OVERHEID STEELT NIET ALLEEN GROND VAN DE BOEREN.DE OVERHEID STEELT ALLES VAN DE BURGERS.

Jopie
Jopie
1 jaar geleden

Geweldige beslissing, de overheid wil enkel
grond, stikstof is niet het probleem, leugens
Wij hebben voedsel nog en de industrie die daar bij hoort!Weiger import van voedsel uit overzeese gebieden, dat geeft veel milieu problemen. Europa kan zelfvoorzienend zijn!!

Kiekedief
Kiekedief
1 jaar geleden

Zo dan heb je ruggengraat ,top !!

Margie
Margie
1 jaar geleden

En dat is ook zo. Limburg, zoals jullie moeten ze allemaal doen. Deze overheid gapt alles bij elkaar. Ik dacht dat op diefstal celstraf stond. O wacht, die buitenlanders en dat nazi Oekraïne kosten zoveel geld. En dan gaan ze maar stelen. Rot op Rutte en neem die hele vieze rotzooi mee. Want dat zijn jullie. ROTZOOI.

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x