Homepagina » Buitenland » Dader schietpartij Orlando werd drie keer ondervraagd door FBI, maar kon toch ongestoord zijn gang gaan
Dader schietpartij Orlando werd drie keer ondervraagd door FBI, maar kon toch ongestoord zijn gang gaan

Dader schietpartij Orlando werd drie keer ondervraagd door FBI, maar kon toch ongestoord zijn gang gaan

De FBI heeft Omar Mateen, de dader van de schietpartij in een homobar in Orlando, de afgelopen jaren meerdere keren ondervraagd. Toch kon hij ongestoord aan de slag bij G4S, één van de grootste beveiligingsbedrijven ter wereld, waar hij zelfs wapentraining kreeg. Mateen werkte sinds 2007 voor het bedrijf.

In 2013 en 2014 werd Mateen, die 50 mensen doodschoot en 53 anderen verwondde in nachtclub Pulse, ondervraagd door agenten van de geheime dienst FBI. De eerste keer was dat naar aanleiding van haatzaaiende opmerkingen die hij maakte tegenover collega’s van G4S. Die maakten zich toen al zorgen dat hij sympathiseerde met terroristen.

Een jaar later werd Mateen in verband gebracht met een Amerikaanse jihadist van terreurgroep Al Nusra, Moner Abu Salha, die zich in Syrië opblies. Het contact tussen de twee zou echter minimaal zijn geweest, en wederom kon Mateen ontsnappen. Al die jaren stond hij wel op een officiële lijst met mogelijke terroristen.

Zonder problemen

In 2015 onderzocht de FBI de link tussen Omar Mateen en Abu Salha. De FBI zei dat Abu Salha niemand geronseld had, maar het is mogelijk dat hij wel contact heeft onderhouden met Mateen.

Toch kon Mateen afgelopen week zonder problemen aan het pistool en het semi-automatische geweer komen die hij zondag bij zijn terreurdaad gebruikte. Voor zijn werk bij G4S kreeg hij eerder al wapentraining, gaf zijn werkgever maandag toe.

Mateen zou vlak voor de schietpartij trouw hebben gezworen aan Islamitische Staat (IS) en die groep eiste de aanslag dan ook op. Toch is het volgens congreslid Adam Schiff, hoofd van de inlichtingencommissie van het Congres, de vraag of de terreurgroep daadwerkelijk contact met hem had.

Andere radicale islamisten

Enkele dagen geleden meldde Judicial Watch dat het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid grote groepen illegale immigranten van de Mexicaanse grens naar Phoenix transporteert, waar ze worden vrijgelaten.

Het beveiligingsbedrijf dat door de overheid is ingehuurd om deze immigranten te transporteren is G4S, aldus Judicial Watch. Grenswachters zeggen dat illegale immigranten massaal worden vrijgelaten omdat er geen plek voor ze is in detentiecentra.

Resumerend: de dader achter de dodelijkste schietpartij in Amerika zwoor vlak voor de aanslag trouw aan IS, werkte bijna een decennium voor G4S, werd drie keer ondervraagd door de FBI en kon afgelopen week toch wapens kopen. Daarnaast was hij mogelijk betrokken bij het transport van illegale immigranten. De grote vraag is dan ook of Mateen andere radicale islamisten heeft geholpen de grens over te steken.

[Zero Hedge, Elsevier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Dit soort acties maken de weg vrij voor de wereldleraar.

  3 likes
  • Neen, want binnen kort gaat de politiek overal in de huiskamers een camera plaatsen..big brother dus.

   Mij verbaast het keer op keer, dat de zgn radicalen gekend zijn (net als in België het geval was) maar ze kunnen wel vrij wapens kopen en zulke daden vrij uitvoeren.

   Als men het vermoeden heeft van zulke radicalen (contacten etc..) pak die gasten op en zet ze in het eerste het beste vliegtuig terug naar land van herkomst, want vaak hebben ze toch een dubbele nationaliteit.
   Laat het ook niet toe dat zulke gasten vrij wapens kunnen kopen, of elementen voor bv bommen te maken.

   Want uiteindelijk wist men het (weeral) en heeft men uiteindelijk weer niets gedaan tot het weeral te laat is!!

   4 likes
 2. Hoe kweek je chaos en paniek. Zo dus!!

  Nu de vraag is het waar of onze illusie!!??

  7 likes
 3. jammerdanals jejammerrenkan

  De Burger is in de veronderstelling dat het kwaad van terroristen komt , maar we zijn zelf verantwoordelijk voor het leed in de wereld.Vanachter onze vierkante tv’s nemen wij stilzwijgend het gif van propaganda tot ons.
  De geest van de mens wordt langzaam omgeturnd tot een horige slaaf die ieder commando van zijn baas opvolgt.Wanneer staan we allen op en laten elkaar zien dat liefde en vertrouwen leidt tot openheid en vrede.Er is een gezegde , Als liefde haar vuilnis opruimt wordt zij storm.

  Wakker worden !

  5 likes
  • ”We zijn zelf verantwoordelijk voor het leed…” Spreek voor jezelf zou ik zeggen.
   De daders zijn idd. o.a. televisiemakers die de hersenspoelingen, dommakende programma’s, misleidende afleiding en ronduit leugens stilzwijgend de ether in gooien.
   En de commercieelen zij o zo Amerikaans gezind. Maar nu heeft de kijker, die er doorgaans met de haren bij gesleept wordt door middel van schreeuwerige reclames overal waar je maar kijkt of luistert, of je maar naar ze wil kijken, het gedaan. Hoe wakker ben je zelf eigenlijk.

   2 likes
 4. Troefkaart
  iemand moet de schuld krijgen om de oorlog
  verder te versnellen toch…?
  Voorbedachte raden

  6 likes
  • Iemand moet de schuld krijgen en guess what….we hebben het zelf gedaan. W.o..o…o….o…….o……..o………………o……………W wie had dat kunnen denken.
   Ik snap ook wel dat de medewerkers van de commercieelen zelf niet wisten hoe ze naar de pijpen van het duister dansten. Hen werd een mooi verhaal op de mouw gespeld hoe bevoorrecht ze wel niet waren. De onnozele zelfverzekerdheid straalde er van af. Het zijn gewoon omgekochten. Er werd ook grif met geld gestrooid of het niets was en grootse en meeslepende levens werden geleefd. De decadentie droop er af. De onderbuik vierde hoogtij en of we maar wilden kopen kopen en kopen. En de sterren adoreren.
   Wisten zij veel dat ze enkel tot doel hadden de massa slapende te houden. Je kunt je voorstellen dat dat net zulke slaapwandelaars zijn als hun kijkbuisvriendjes, anders maakte je je daar wel uit de voeten.
   Dat wil je toch niet op je geweten hebben als je eenmaal weet waar je mee bezig bent.

   1 likes
 5. Weer een lading doden dankzij politiek correctheid. De fbi wist wel waar de klepel hing hoor. Maar etnisch profileren is zogenaamd racisme.. Nu moet links kiezen tussen twee beschermde slachtoffer kaste’s en ja dan legt de homo het af. Want die zijn tenslotte niet bruin genoeg. De hele discussie over wapens is niet meer dan een afleiding. Feit is dat we in het westen een gifpil ingeslikt hebben en we weigeren naar de eerste hulp te gaan.

  1 likes
 6. Tsjee weer wat nieuws ”De politiek gaat binnenkort overal in de huiskamers camera’s plaatsen”.
  Of je bent zelf paranoia of je laat je op de kast jagen door duistere dwaallichten die zelf hun einde zien naderen en dus paranoia zijn.

  2 likes
  • Vergeet niet dat de dames en heren mainstream media, met name de kortzichtige commercieele krachten hier graag paniek willen zaaien om zo nog enigzins hun eigen kromme illusie staande te houden.

   3 likes
 7. Heel simpel: ‘Dader schietpartij Orlando werd drie keer ondervraagd door FBI, maar kon toch ongestoord zijn gang gaan’.

  Reden? Er is (voor de zoveelste keer) sprake van een opgezet plan van de Amerikaanse regering. Dat er dan onschuldige burgers doodgaan is absoluut geen probleem; dat is het nooit geweest.

  5 likes
  • De vader van de schutter had een tv programma waarin hij de taliban prijst, ook was hij ooit een presidentskandidaat in de afghaanse verkiezingen. Zou het probleem eerder zoeken in de opvoeding/religie van de schutter. Dat de fbi geen middelen heeft om dit soort idioten te deporteren is volledig aan Obama te wijten. Welke opzet? Of is dit weer eens een “valse vlag”.
   In het westen zijn geen effectieve middelen om dit soort mensen uit de roulatie te nemen. We laten ze liever de boel overhoop schieten dan dat we ze rechten ontnemen.

   0 likes
 8. Stel mij serieuze vragen bij al deze dingen die ze zogezegd niet zagen aankomen..Het is moedwillig dat men zulke heerschappen weer vrij laat, net om deze terreur op de wereld los te laten..de vluchtelingencrisis is ook niet meer dan een goed georchestreerde mosliminvasie van crapuul uit het midden oosten en Afrika om hier de maatschappij komen te ontwrichten..het is allemaal gepland door de elite en uitgevoerd door de politiek !!!

  4 likes
 9. “Dader schietpartij Orlando werd drie keer ondervraagd door FBI….”

  Hillary Clinton is nog veel vaker ondervraagd, maar kan gewoon meedoen met de presidentsverkiezingen. Het lijkt erop dat die FBI gewoon niet zoveel meer voorstelt.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

michael flynn

Er is iets gaande: Trumps ex-adviseur Michael Flynn betuigt steun aan QAnon

Er is iets gaande in de Verenigde ...

jeffrey epstein

Gaat de FBI Bill Gates ondervragen over zijn banden met Jeffrey Epstein?

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de overleden ...