Homepagina » Binnenland » De Nederlandse burgers worden voortdurend misleid door NOS, RTL en dagbladen. Voormalig Rabobank-topman trekt van leer
De Nederlandse burgers worden voortdurend misleid door NOS, RTL en dagbladen. Voormalig Rabobank-topman trekt van leer

De Nederlandse burgers worden voortdurend misleid door NOS, RTL en dagbladen. Voormalig Rabobank-topman trekt van leer

De Nederlandse burgers worden misleid. En dat is ernstig, stelt voormalig Rabobank-topman en Statenlid voor Noord-Holland namens Forum voor Democratie Ralf Dekker in het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken.

“Het klimaateffect of de massa-immigratie; als je de feiten daarover eerlijk onder ogen ziet, zonder de framing door de media, dan kan je niet anders dan het met ons een zijn,” zegt hij.

Er zijn een aantal redenen waarom Dekker een carrièreswitch heeft gemaakt.

Gekte

Het begon met Pim Fortuyn. Dekker stoorde zich naar eigen zeggen aan de manier waarop de LPF-voorman werd gedemoniseerd.

Vervolgens legde het kabinet de uitslag van het referendum over de EU-grondwet in 2005 naast zich neer.

Daarnaast ergert hij zich aan de ‘gekte over de opwarming van de aarde’.

Heel ander verhaal

“Als geoloog ging ik op zoek naar de feiten,” zegt Dekker tegen het tijdschrift. “En die vertelden een heel ander verhaal.”

Hij zegt dat het onzeker is of de mens door middel van de CO2-uitstoot invloed heeft op de opwarming van de aarde.

Het probleem is volgens hem dat de mensen vaak misleid worden door de mainstream media.

Kuddegedrag

“Het publiek wordt misleid door de voortdurende framing door nieuwsmedia NOS, RTL en dagbladen,” benadrukt Dekker.

Het Statenlid merkt op dat afwijkende geluiden worden weggezet als ongeloofwaardig.

Hij spreekt van ‘kuddegedrag rond het heersende narratief’.

[Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. De klimaathysterie werkt belasting verhogend, maar is vooral in alles een afleidingsmanoeuvre, het leidt af van de zio Arabische doodseskaders op straat die met behulp van de overheid en politiek in Europa worden gefinancierd en losgelaten tegen de bevolking. De Nederlanders moeten dood en plaatsmaken voor een ander soort volk. Omvolking in breedste zin des woord.

  Het is van hogere hand georganiseerde genocide op Nederlanders en de NL overheids-ambtenaren en politici zouden voor het faciliteren van dit drama feitelijk terechtgesteld moeten worden.

  Pim Fortuyn was de enige, oprechte politicus die goed doorhad welk gevaar er op ons afkwam. Pim Fortuyn is door de zio maffia i.s.m. de NL overheid afgemaakt als een stuk vee.

  De genocide tegen de Nederlanders op de straten tot in de huizen is realiteit en werkelijkheid geworden. Dit is niet langer een grap of een weeffoutje, maar knalharde realiteit!!

  30 likes
 2. Het begint mijn stokpaardje te worden, maar er zijn nog heel veel andere redenen om met fossiele brandstoffen te stoppen.
  1-ze gaan op
  2-de uitlaatgassen zijn ongezond
  3-ze zijn een bron voor gewapende conflicten
  4-met een bescheiden dakje zonnepanelen wek je in NL al meer stroom op dan je nodig hebt

  0 likes
  • Kijk uit dat je stokpaardje niet breekt.
   1-er zit nog wetenschappelijk gegarandeerd voor minimaal 100 jaar voorraad in de grond. In die tijd kun je rustig aan alternatieven werken.
   2-uitlaatgassen zijn al behoorluijk geminimaliseerd en er wordt hard aan gewerkt dit nog meer te verbeteren.
   3-die oorzaak van conflicten is de weigering te delen. Met technologie, nodig voor schone energie, zal dat niet anders zijn als er nog steeds geweigerd wordt te delen
   4-zonnepanelen is leukvoor je theewater. Daar onderhoud je geen industrie mee die broodnodig is.

   Het stoppen met fossiele energie moet zeker het doel zijn, maar dan wel met beleid. Dat houdt met de huidige stand van de techniek en wetenschap in dat dat op langere termijn moet tenzij er een baanbrekende technologie de kop op steekt.

   14 likes
  • Zonnepanelen gemaakt van allerlei zware metalen schadelijker dan kern afval.Dus of dat nu zo goed is.het mes snijdt aan twee kanten.het is een verdienmodel en heeft niets met de natuur of het klimaat te maken.en dan krijgen we spoedig te maken met een solar minimum ofwel afname van zonneactiviteit met alle gevolgen van dien.ga jij in de kou zitten nadat je vele duizenden euros hebt gespendeerd om je gevoel dat je er goed aan doet te voeden?echte rapporten onafhankelijk dus krijgt het plebs toch niet onder ogen.

   8 likes
   • klopt van solar minimum er zijn weinig tot geen zon vlekken te zien op de zon ik heb zelf al meerder wetenschapers filmpjes van gezien en die zegen ook dat de zon ook zorgt voor warme periodes er was er ook een die veel verder ging en die zij dat de buiten atmosfeer veel kouder is geworden ze hebben alleemaal over dat kouder gaat worden wat nou als die gasten gelijk krijgen dan zitten wij toch echt met een proebleem als ik kijk om me heen laatste winter was op somige plekken heel erg koud veel snueew en het bleef ook lang koud ook hier in nl lang tijd dat in ochtent nog frieste denk dat mensen eens zelf onder zoek moeten gaan doen

    en veel weterschapers die ander denken en bevindingen hebben worden vaak onder verdachte omstandeig hebben dood gevonden en niet alleen daar

    3 likes
 3. Iemand met een beetje macht die achter “ons” staat.
  Kunnen we fijn vinden..brengt niks..

  2 likes
 4. Bas van Stapelberg

  Ja dduuuuii het zijn ja-knikkers van de neoliberale EU elite. Allebei een schande voor de journalistiek.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Weet u het nog? Vorig jaar werden ...

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...