Mens en Dier

Ralf Dekker legt in jip-en-janneketaal aan SP-Kamerlid uit waarom er oorlog woedt in Oekraïne

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!

SP-Kamerlid Jasper van Dijk vroeg Ralf Dekker (FVD) in de Kamer of hij het eens is met zijn partijleider ‘die zegt dat de aanval van Rusland op Oekraïne het mooiste is wat hem is overkomen omdat dat ook een aanval is op de globalisten die feitelijk worden geleid vanuit Davos door het World Economic Forum, dat volgens hem dan weer een stelletje reptielen is’.

“Deze analyse deel ik zeker niet in volledige omvang,” antwoordde Dekker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Nou, u mag er wel iets meer over zeggen. Het is iets wat we wel vaker van de heer Baudet hebben gehoord. De aanval van Rusland op Oekraïne, in strijd met alle afspraken rond het internationaal recht, is het mooiste wat volgens hem is gebeurd dit jaar. Dat is dus het standpunt van uw partijleider. Neemt u daar afstand van of deelt u die analyse?” vroeg Van Dijk.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet op gereageerd

“Wat mij vaak gevraagd wordt, is: ben jij het er dan mee eens dat Rusland zomaar een soeverein land binnenvalt? Nou als je de vraag zo stelt, is het erg onwaarschijnlijk dat je het daarmee eens zou zijn en veroordeel je dat dus. Dan zeg ik: het optreden van Rusland in Oost- en Zuid-Oekraïne is wat mij betreft een stap in de escalatieladder die al veel langer bestond,” zei Dekker.

“Oost-Oekraïne, de Donbasregio, wordt vanaf 2014, en eigenlijk al eerder, bestookt vanuit het Westen. De mensen daar hebben al meerdere keren gevraagd of ze bij Rusland aangesloten konden worden. Dat heeft Rusland altijd afgewezen. In het kader van de Minsk-akkoorden is er uitgebreid onderhandeld, onder leiding van Frankrijk en Duitsland, om te komen tot een overeenkomst waarbij ook de Donbasregio, waar heel veel Russischgezinde mensen wonen, werd beschermd. Daar is allemaal niet op gereageerd,” voegde Dekker toe.

Front tussen twee wereldbeelden

“Op een gegeven moment zeg je dan: ik zie het als een stap in de escalatieladder dat Rusland op zeker moment ingrijpt, maar ik vind niet dat je daar een soort eindoordeel aan moet verbinden in de zin van: dit is fout, als ik alles in overweging neem. Nee, het is een betreurenswaardige stap maar die niet onbegrijpelijk is. Dat is een deel van uw vermeende analyse van mijn partijleider.”

“Het is natuurlijk niet een conflict tussen Oekraïne en Rusland, dit is een conflict tussen de Verenigde Staten en Rusland. Oekraïne wordt namelijk al vanaf 2011 of 2012 de facto bestuurd door het Westen, de Verenigde Staten, de NAVO. Het is dus veel meer en veel verdergaand dan een lokaal conflict. Je zou dit inderdaad kunnen zien als een werkelijk front tussen twee wereldbeelden. Eén die steeds verder een mondiale eenwording beoogt en een ander die meer een op nationale eenheid en op tradities gerichte maatschappij wil. In die zin kan ik me wel verplaatsen in de analyse van Baudet,” lichtte Dekker toe.

“De aanval was al vanaf 2014 geopend, met 10.000 doden tot gevolg.”

4.8 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
1 jaar geleden

Ralf Dekker diet get uitstekend als Kamerlid. Twijfel nog tussen een stem op hem of Gideon.

Brugje
Brugje
1 jaar geleden

Helder betoog van Ralf Dekker…. maar dat manneke van de SP snapt er niets van. Veel te hoog gegrepen voor hem. Hij wil alleen op emoties spelen en de wereldpolitiek gaat hem toch echt boven zijn petje…

rob
rob
1 jaar geleden

Baudet is de enigste van allen,, die al in 2016 voorspelde dat er oorlog zou komen in oekaine ,,Shalom

Underground
Underground
1 jaar geleden

Ga hier maar eens naar kijken, en dat zou de hele Nederlands regering eens moeten doen. En de bevolking ook.

Ukraine on fire – Oliver Stone

https://www.youtube.com/watch?v=yzNxLzFfR5w

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x