Homepagina » Bewustzijn » Bewijst blunder bij de Oscars dat we in een computersimulatie leven?
Bewijst blunder bij de Oscars dat we in een computersimulatie leven?

Bewijst blunder bij de Oscars dat we in een computersimulatie leven?

Een historische blunder tijdens de Oscars. Acteur Warren Beatty zei in eerste instantie dat La La Land de Oscar voor beste film had gewonnen.

Terwijl regisseur Damien Chazelle al aan zijn dankwoord bezig was, bleek Beatty de verkeerde titel te hebben voorgelezen.

Nog nooit eerder is bij deze categorie zo’n vergissing gemaakt. The New Yorker vraagt zich af of deze bizarre gebeurtenis bewijst dat we in de Matrix leven en dat de bestuurders de controle kwijt zijn.

Glitch

Filosoof David Chalmers stelt dat de gebeurtenissen van de afgelopen tijd aantonen dat we in een computersimulatie leven die op hol is geslagen.

De mensen, machines of aliens de ons leven moeten aansturen zijn de weg kwijt en er is sprake van een glitch in de Matrix.

De New England Patriots wonnen bijvoorbeeld op bizarre wijze de 51e Super Bowl. De ploeg van Tom Brady versloeg de Atlanta Falcons na overtime.

Miraculeuze wijze

Een unicum, want de American Football-finale werd nog nooit eerder beslist met een verlenging.

De Patriots kwamen in de reguliere speeltijd met 28-3 achter, maar wisten op miraculeuze wijze terug te komen.

De media waren er vrijwel zeker van dat Hillary Clinton de presidentsverkiezingen zou winnen en uit alle peilingen bleek dat Trump zou verliezen. Toch kwam hij als winnaar uit de bus.

Videospel

Als we vastzitten in een videospel, wie zit er dan aan de knoppen?

Tijdens een debat in het American Museum of Natural History vorig jaar bleek dat de kans dat we in een gesimuleerd heelal leven gigantisch groot is.

Wij mensen zijn niet eens zo slim en doen toch al simulaties op ‘primitieve’ computers. Stel je voor wat hoogontwikkelde beschavingen in het universum kunnen doen met computersimulaties.

Heel groot

Als er talloze gesimuleerde universa zijn, is de kans heel groot dat we in een gesimuleerde in plaats van echte realiteit leven.

Als intelligent leven bestaat, leven we dus waarschijnlijk in één van diens Matrices.

[New Yorker]


Vond je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

36 reacties

 1. Dat we in een computersimulatie leven dat kan. Maar om deze nietszeggende gebeurtenissen aan te dragen als bewijs daarvoor is natuurlijk lachwekkend. Net alsof er nooit eerder bizarre sportuitslagen zijn geweest of verkeerd uitgeroepen winnaars. Dat het nu gebeurt tijdens 2 veel bekeken evenementen betekend dat nog niet dat ze ook waardevol zijn.

  33 likes
  • Er zijn voldoende Youtube vlogs te vinden over mensen die bewijzen dat sport (met name in de USA) doorgestoken kaart is. Heeft niets met een computersimulatie te maken, maar met miljoenen dollars en gokken. De missverkiezingen van vorig jaar had hetzelfde ‘probleem’. Namelijk afnemende belangstelling en kijkcijfers. Wat doe je dan? Dan zorg je voor publiciteit, al dan niet hilarisch. Ook dat heeft niets met een computersimulatie te maken, maar met geld. Alles op deze wereld draait om geld en alle gebeurtenissen zijn daar naar terug te lijden.

   16 likes
 2. Ik ga hier een ervaring proberen uit te leggen wat ik zelf nog maar nauwelijks in woorden kan vatten, en ik vraag mij af of er onder jullie mensen zijn met soortgelijke ervaringen.
  De ‘wereld’ die wij dagelijks ervaren is naar mijn gevoel ‘dunner’ geworden. Een paar keer is het mij al gebeurd dat wanneer ik ergens naar keek, er een korte storing was tussen hetgeen ik dacht te zien, en dat wat ik daadwerkelijk zag. Alsof het beeld zich snel moest herstellen. Op zo’n moment was het alsof ik heel kort door ‘iets’ heen keek waarna het zich direct weer in de vorm herstelde die ik wenste te zien. Er is dan sprake van een ‘rewind’ moment. Als of de tijd heel even teruggedraaid wordt om zichzelf te herhalen. Dit alles gebeurd in een fractie van een seconde. Het lijkt er inderdaad op alsof er glitches zijn in de ‘werkelijkheid’ zoals wij die ervaren.
  Zo lijkt ook de tijd versneld. Alsof ze zichzelf inhaalt en af en toe terug moet grijpen.

  10 likes
  • Herkenbaar, ik heb dit 2 weken geleden in Nederland een paar keer meegemaakt. Bijvoorbeeld een rood kruis boven de weg werden er een stuk of 7 in een rij om zich vervolgens te corrigeren naar 1 kruis, die er ook was. Ook heb ik 2x het Mandela effect meegemaakt in die 2 weken. Zeker weten dat er andere dingen op een kassabon stonden (24,75 i.p.v. 27,45) en na herhaaldelijk kijken en draaien van de kassabon kwam het juiste bedrag terug. Eenmaal terug in Frankrijk, heb ik dat niet meer gehad.

   5 likes
 3. Het hele princiepen van reïncarnatie zou je kunnen invullen als een simulatie.
  Maar om zover te gaan dat het een computer simulatie is, dat gaat me wat te ver.
  Maar hé, ik sta voor alles open.
  Waar zit de exit knop?

  5 likes
  • Of je het een computerspelletje wil noemen of een matrix film, wie die push van Wilders gezet heeft is duidelijk. De geblondeerde leider heeft een strafblad, zit nog in een strafproces, zijn medewerkers worden een voor een in de kraag gevat wegens onfrisse praktijken, maar weet zichzelf de hoogste in de peilingen.
   De vraag is: is hij zijn louche imago, die rechtszaak en zijn onfrisse medewerkers, tot in de beveiliging aan toe, zelf al vergeten? Of heeft zijn aanhang een betonnen plaat voor hun hoofd?

   4 likes
   • Die andere zijn geen haar beter hoor. Links is gevuld met witte boorden criminelen… weet je wat ze op links ook leuk vinden?

    Als je ze er aan herinnerd dat ze een sensibiliseringscampagne aan het voeren waren VOOR pedofilie.

    10 likes
    • Ik zou de SP niet op een lijn willen zetten met de PVV, hoewel Wilders er zelf graag tegenaan mag schurken.
     Probleem is dat er niets sociaals aan hun ideologie is, en mocht die er zijn, ruilt hij die graag in voor iets veel a-socialers, zodat men de indruk krijgt dat om die reden zijn ‘sociale’ plannetjes op het programma staan, om ze te laten vallen als het hem uitkomt en niet om ze uit te voeren. Voert die man uberhaupt wel iets uit op het liefst in het buitenland staan blaten?
     Èn wat kost die man de belastingbetaler per jaar? En maar op uitkeringsgerechtigden neerkijken. Watvoor zinvols doet hij zelf dan?
     Dat NWO plan van ons eigen geld bekostigd, ook nog, gaat hij er toch niet door krijgen.

     5 likes
 4. De man die verantwoordelijk was voor de kaartjes bij de oscars, was aan het twitteren op zijn mobieltje en gaf daarom de verkeerde kaart af. Dit was de verklaring voor de domme fout. En DAT is eerder de matrix waar we massaal in verdwalen; die achterlijke mobieltjes die elk bewustzijn bij het moment van de dag wegtrekken.

  12 likes
 5. Zo ken ik er ook nog wel 1….

  Dit is de nieuwe wereld die na de Maya-eindtijd is begonnen… alles wordt anders nu oude machtsstructuren macht verliezen.

  13 likes
 6. Nog meer angst verspreiden met zo’n berichtgeving!!
  Geen mens stuurt de mens aan, geen alien stuurt de mens aan, geen machine stuurt de mens aan.
  Wel diegenen die ons tot zombie willen degraderen, dat zijn de duisteren, de cabal, die weldra zullen vallen.!
  We zijn als mense meegegaan in de al honderden jaren durende hersenspoeling.
  Ten eerste al met het idee dat de geschiedenis zich herhaalt.
  Nee dat is anders , zij de cabla hebben de cycli uitgevonden van zogenaamde vredestijd die ze afwisselden met geplande oorlogen en ziekten.
  Wij zijn nog steeds de mensen aan wie de aarde toebehoort.
  En ze willen ons doe geloven in een matrix te leven!
  Als je nu nog niet door hebt dat er met je bewustzijn wordt gesold door hersenspoeling!!
  Het staat er gewoon, de LEUGEN , “” we leven in een matrix””??!!
  Zij die dit zeggen willen maar al te graag een graag een matrix , ja want dan worden we echt bestuurbaar. En dat doen allen de tot zombie geworden mensen, en allen moeten gered worden, lees bewust!

  7 likes
 7. Wat dit bewijst is dat mensen een script volgen en er naar leven. De waarheid is echter dat we in een organische universum leven waarin alle dimensies in zich bevinden waaronder het synthetische universum en daar is het inderdaad het leven als een computersimulatie het wordt ervaren in de mind.

  6 likes
 8. Geweldig, hoe verzin je het 🙂

  6 likes
 9. Als de fouten van de mens bewijzen dat we in een simulatie leven, nou dan kan je nog wel ff doorgaan. Maar goed, we kunnen in ieder geval weer een ander de schuld geven.

  5 likes
 10. Ik weet dat JHW aan de knoppen zit en die heeft geen Matrix nodig

  1 likes
 11. Inderdaad leven wij in een Matrix en die is op hol geslagen. Zag gisterochtend een slak ineens een sprintje trekken op zijn Nike washboardglijdertje.

  Vreemd toch!

  4 likes
 12. OMG. Een menselijk foutje, veroorzaakt door een afgeleid iemand (met phone zitten spelen) meteen vertalen naar een Matrix verhaal.
  Mn dag is weer goed. Dagelijkse portie comedy is weer binnen.

  4 likes
 13. Antwoord is nee.

  3 likes
 14. Als solipsist denk ik niet zozeer, dat er vele onwillekeurige simulaties bestaan,
  maar denk ik eerder, dat iedere mens apart gezien bij leven een werkelijkheid
  beleeft, die bij het doodgaan ophoudt te bestaan.
  Eenieder heeft zijn of haar eigen werkelijkheid in eigen brein, lijf en leden tot
  aan het moment van doodgaan.

  3 likes
 15. stel..ik ben het universum zelf en heb dit alles gecreëerd om mezelf te vermaken, ik ben iedereen en alles rondom mij..ik heb mijn geest beperkt tot wat hij nu is om mezelf niet te verraden en dit volledig als echt te ervaren 😉

  2 likes
 16. Goed voor ze. Voor mij kan Californis in zee zinken.

  0 likes
 17. Goed voor ze. Voor mij kan California in zee zinken.

  1 likes
 18. Dit zie ik eerder als afgesproken werk van de aardse machtstructuren om te laten zien dat ze nog altijd aan de touwtjes trekken zoals ze dit ook al eerder deden met puppet Trump zijn miss verkiezing om de aandacht maar weer af te leiden en onzin te kunnen verkopen.

  1 likes
 19. ”Als er talloze gesimuleerde universa zijn, is de kans heel groot dat we in een gesimuleerde in plaats van echte realiteit leven”.

  Simpel: Wanneer wij een willekeurige simulatie leven en deze als werkelijk ervaren ís dat de realiteit.

  1 likes
 20. altijd dat gedoe over die matrix,

  de waarheid is dat er ook bewuste mensen zijn tussen alle anderen en die sturen de werkelijkheid aan.
  dat onbewusten dat dan ervaren als de ‘matrix’ is een andere zaak.

  is dat dan de matrix?

  1 likes
 21. De mens is niks meer dan een stukje computer code. Met als doel het creëren van AI(artificial intelligence). Zodra de mens als collectief waker word zal dit doel bereikt zijn.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Paniek rond corona eist meer levens dan het virus zelf’

De paniek rond corona begint levens te ...

coronapatiënten

Ziekenhuizen New York behandelen coronapatiënten ‘op grote schaal’ met vitamine C

Ernstig zieke coronapatiënten krijgen in de ziekenhuizen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.