Bewustzijn

Bewijst blunder bij de Oscars dat we in een computersimulatie leven?

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een historische blunder tijdens de Oscars. Acteur Warren Beatty zei in eerste instantie dat La La Land de Oscar voor beste film had gewonnen.

Terwijl regisseur Damien Chazelle al aan zijn dankwoord bezig was, bleek Beatty de verkeerde titel te hebben voorgelezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Nog nooit eerder is bij deze categorie zo’n vergissing gemaakt. The New Yorker vraagt zich af of deze bizarre gebeurtenis bewijst dat we in de Matrix leven en dat de bestuurders de controle kwijt zijn.

Glitch

Filosoof David Chalmers stelt dat de gebeurtenissen van de afgelopen tijd aantonen dat we in een computersimulatie leven die op hol is geslagen.

De mensen, machines of aliens de ons leven moeten aansturen zijn de weg kwijt en er is sprake van een glitch in de Matrix.

De New England Patriots wonnen bijvoorbeeld op bizarre wijze de 51e Super Bowl. De ploeg van Tom Brady versloeg de Atlanta Falcons na overtime.

Miraculeuze wijze

Een unicum, want de American Football-finale werd nog nooit eerder beslist met een verlenging.

De Patriots kwamen in de reguliere speeltijd met 28-3 achter, maar wisten op miraculeuze wijze terug te komen.

De media waren er vrijwel zeker van dat Hillary Clinton de presidentsverkiezingen zou winnen en uit alle peilingen bleek dat Trump zou verliezen. Toch kwam hij als winnaar uit de bus.

Videospel

Als we vastzitten in een videospel, wie zit er dan aan de knoppen?

Tijdens een debat in het American Museum of Natural History vorig jaar bleek dat de kans dat we in een gesimuleerd heelal leven gigantisch groot is.

Wij mensen zijn niet eens zo slim en doen toch al simulaties op ‘primitieve’ computers. Stel je voor wat hoogontwikkelde beschavingen in het universum kunnen doen met computersimulaties.

Heel groot

Als er talloze gesimuleerde universa zijn, is de kans heel groot dat we in een gesimuleerde in plaats van echte realiteit leven.

Als intelligent leven bestaat, leven we dus waarschijnlijk in één van diens Matrices.

[New Yorker]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johan
johan
7 jaren geleden

Wat dit bewijst is dat mensen een script volgen en er naar leven. De waarheid is echter dat we in een organische universum leven waarin alle dimensies in zich bevinden waaronder het synthetische universum en daar is het inderdaad het leven als een computersimulatie het wordt ervaren in de mind.

Henk
Henk
7 jaren geleden

Zo ken ik er ook nog wel 1….

Dit is de nieuwe wereld die na de Maya-eindtijd is begonnen… alles wordt anders nu oude machtsstructuren macht verliezen.

Wvisch
Wvisch
7 jaren geleden

Dat we in een computersimulatie leven dat kan. Maar om deze nietszeggende gebeurtenissen aan te dragen als bewijs daarvoor is natuurlijk lachwekkend. Net alsof er nooit eerder bizarre sportuitslagen zijn geweest of verkeerd uitgeroepen winnaars. Dat het nu gebeurt tijdens 2 veel bekeken evenementen betekend dat nog niet dat ze ook waardevol zijn.

roy
roy
7 jaren geleden

Geweldig, hoe verzin je het 🙂

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x