CoronaBinnenland

Redactie van Op1 smeekt minister Kuipers om mondkapjes en lockdowns: ‘Onvoorstelbaar’

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!

In talkshow Op1 werden vorige week verwoede pogingen gedaan de angst voor corona weer aan te wakkeren. Het loopt namelijk nog niet storm voor de herhaalprik.

“We gaan naar waarschuwingsniveau twee, maar er zit geen maatregel aan vast,” zei presentator Sven Kockelmann tegen zorgminister Kuipers. “Nee, dat klopt,” reageerde de minister. “Het is dan een mededeling van uw kant, dan denken mensen: het zal wel, ik neem het voor kennisgeving aan. Ik moet misschien iets meer afstand houden of mijn handen weer eens wat vaker wassen en dat is het dan,” vervolgde Kockelmann.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De Duitsers zeggen: weet je wat wij doen? Wij gaan weer mondkapjes invoeren op drukke plekken en in het openbaar vervoer,” zei hij. “De Duitsers zeggen: u moet dat doen en dat hoor ik u niet zeggen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Toch weer over op maatregelen

Politiek verslaggever van Op1 Thomas van Groningen voegde toe: “Als niet iedereen zich laat vaccineren, als je niet de herhaalprik gaat halen, dan zou het wel eens kunnen dat die maatregelen wel afgekondigd worden?”

Kuipers: “Wij willen zoveel mogelijk wegblijven bij die maatregelen.”

Kockelmann vroeg hem bij welke belasting in het ziekenhuis we toch weer over moeten op maatregelen. De minister wilde daar geen cijfers opplakken.

Wat ben je dan diep gezonken

“Kijk eens naar dit clipje. De redactie van Op1 smeekt om mondkapjes en lockdowns. Onvoorstelbaar,” schrijft FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen in een reactie.

Peter Vlemmix, mediadirecteur van Ongehoord Nederland, zegt: “Als journalist smeken om ‘maatregelen’. Mondkapjes, lockdowns, afstand houden. Wat ben je dan diep gezonken.”

4.7 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

197 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Hé! Het is Sven Kockelman! Ik ergerde me al groen geel en paars aan dat individu nog voor de corona hysterie begon. Die man heeft NOOIT aan objectieve journalistiek gedaan, maar altijd geprobeerd zijn mening bij geïnterviewden in de mond te leggen. Dat zag ik ook al terug in “het wekelijkse gesprek met de minister president”.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Die journalist is ook een landverrader.

Johan Duinkerken
Johan Duinkerken
1 jaar geleden

Tsja, als je daar voor wordt betaald dan zul je toch je zegje moeten doen niet waar?

De gemiddelde mens heeft het al lang door dat er iets niet klopt en met dit soort fratsen wordt dat alleen maar duidelijker.

Boink
Boink
1 jaar geleden

Heel simpel, de gekochte journalist, eigenlijk een activist die voordoet als een journalist.
wiens brood men eet diens woord men spreekt!

Back to top button
197
0
We lezen graag je reactie!x