Homepagina » UFO » Ex-KGB-agent doet boekje open over UFO’s
Ex-KGB-agent doet boekje open over UFO's

Ex-KGB-agent doet boekje open over UFO’s

In de Sovjet-Unie werden UFO’s serieus genomen. De geheime dienst KGB en het Sovjetministerie van Defensie hadden speciale eenheden om informatie over paranormale activiteiten te verzamelen en te analyseren.

Verschillende legerexperts beweerden zelfs UFO’s te kunnen ‘oproepen’ om contact met ze te maken.

De Russische premier Dmitri Medvedev kreeg onlangs een ongewone vraag. Een journalist van REN TV vroeg hem of het waar was dat iedere Russische president een geheime map met materiaal over UFO’s krijgt overhandigd.

Geheimhouding

Medvedev kon dit bevestigen. Volgens de premier krijgt iedere president een rapport van de geheime diensten, die belast zijn met het monitoren van de buitenaardsen op Russisch grondgebied.

Op de vraag of er veel buitenaardsen onder ons leven wilde Medvedev geen antwoord geven ‘om geen paniek te veroorzaken’. Hij raadde geïnteresseerden aan de documentairereeks Men in Black te bekijken.

Sommigen deden de reactie van Medvedev af als een grap, maar diverse oud-legerfunctionarissen uit de Sovjet-tijd hebben onlangs besloten de geheimhouding rond het mysterie van de UFO’s op te heffen.

Al meer dan 20 jaar wordt in Moskou ieder jaar een conferentie gehouden over de studie naar paranormale fenomenen. Vele jaren achtereen werden UFO-waarnemingen in de Sovjet-Unie gezien als pseudowetenschap of fictie. Er waren slechts enkele enthousiastelingen die de feiten serieus wilden bestuderen.

Ommezwaai

In 1978 was er sprake van een ommezwaai toen honderden, zo niet duizenden inwoners van de stad Petrozavodsk urenlang een vreemd oplichtend object in de lucht zagen. De lokale hulpdiensten werden overspoeld met brieven en telefoontjes. Zelfs buurlanden vroegen zich af wat voor mysterieuze militaire oefening er in de Sovjet-Unie werd gedaan.

Professor Anatoli Aleksandrov, de vader van de Russische kernonderzeeër en de ontwerper van de eerste generatie RBMK-kernreactors, schreef daarop een brief dat het een grote misstap zou zijn om het onderwerp nog langer te negeren. Hij vond dat het noodzakelijk was om speciale programma’s op te zetten en deze fenomenen te bestuderen.

De bron van dit verhaal is de gepensioneerde majoor-generaal van de Russische veiligheidsdienst FSB Vasili Jeremenko. Hij was indertijd verantwoordelijk voor een afdeling binnen de KGB die de luchtmacht en de bouw van vliegtuigen overzag. De afdeling was ook belast met het verzamelen van alle UFO-waarnemingen.

Rond de tijd van zijn aantreden hadden zich al talrijke paranormale incidenten voorgedaan. Raketeenheden kregen speciale instructies mee voor het geval ze een UFO zouden zien. Het belangrijkste was dat ze zich niet vijandig moesten opstellen.

Experiment

Begin jaren tachtig werd in de buurt van de stad Astrachan een experiment gedaan om UFO’s ‘op te roepen’. Experts hadden ontdekt dat UFO’s voornamelijk werden gesignaleerd in gebieden met ‘verhoogde spanning’, bijvoorbeeld in het geval van een wapentest of in gebieden waar veel militair materieel was verzameld. Jeremenko merkte op dat de meeste objecten eruitzagen als lichtgevende bollen.

Sommigen probeerden zelfs contact te maken met de objecten. “Het werkte als volgt: iemand op de grond zwaaide met zijn armen, twee keer met zijn rechterarm en twee keer met zijn linkerarm. De bol in de lucht reageerde daarop door twee keer naar rechts te hellen en twee keer naar links. We hadden daar geen enkele verklaring voor,” zei Jeremenko.

Het leger en de wetenschappers die deelnamen aan het experiment hadden drie mogelijke verklaringen voor de onbekende vliegende objecten. Ten eerste zouden het natuurlijke fenomenen kunnen zijn die de moderne wetenschap nog niet kan verklaren. Ten tweede zouden het Amerikaanse of Japanse verkenningstoestellen kunnen zijn. Ten derde zouden het buitenaardse schepen kunnen zijn.

Tijdens gesprekken met piloten en kosmonauten heeft Jeremenko al geregeld verhalen gehoord over UFO’s, maar ze willen er volgens hem niet in het openbaar over spreken. De majoor-generaal is ervan overtuigd dat dit onderwerp serieus moet worden genomen.

Bron: Rbth.ru Foto: RIA Novosti

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie leuk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. WIE vertrouwt nou een zogenaamde ex-KGB agent… Ze liegen net zo makkelijk als dat ze de waarheid spreken.

  1 likes
 2. [quote name=”Morningstar”]WIE vertrouwt nou een zogenaamde ex-KGB agent… Ze liegen net zo makkelijk als dat ze de waarheid spreken.[/quote]
  Oud president Medvedev heeft zich gelukkig al met openstaande microfoons versproken.En dan zal de KGBer liegen??Ik twijfel er niet aan, omdat ik tweemaal iets bijzonder vreemds heb gezien.Mijn vrouw is mijn getuige in het eerste geval, en in het tweede geval verscheidene lezers van de Leeuwarder courant!!Feitelijk heb ik de steun van een KGBertje niet eens nodig.

  0 likes
 3. [quote name=”Morningstar”]WIE vertrouwt nou een zogenaamde ex-KGB agent… Ze liegen net zo makkelijk als dat ze de waarheid spreken.[/quote]
  Iemand die voor een geheime dienst werkt zal zeker veel geheim moeten houden, dat is je werk…
  Onderdeel daarvan is inderdaad liegen, maar als ik het goed lees gaat het hier om een ex-agent.
  Ik heb geen persoonlijke ervaring met ex-agenten dus ik kan hier niet over oordelen.
  Het is in elk geval goed om te horen dat er meer openheid komt en dat premier Medvedev zelfs bevestigd dat de FSB er mee bezig is!
  Hoe anders gaat het in de USA…

  0 likes
 4. Het bestaat, ze worden dagelijks gezien, er wordt bijzonder geheimzinnig over gedaan en er zijn talloze films/boeken.

  Ik ben meerdere malen waarvan maar één keer alleen toeschouwer geweest van lichtbollen.

  Soms was het er een maar meestal waren het er meer.

  Dit is vrij recent gebeurd, en ik ben niet gauw onder de indruk maar dit soort zaken hebben toch wel wat teweeg gebracht.

  Overigens nooit iets op foto of film gekregen, helaas. Ander zijds is dat blijkbaar ook niet nodig.

  Helaas is de lucht hier dusdanig vervuild dat je zelfs amper of geen ster meer kunt zien.

  In het oosten is de lucht vaak helder (ook wordt daar de laatste jaren meer en meer gechemtraild) en ook daar kun je bijzondere waarnemingen doen.

  En mensen die nu nog aankomen met, was het geen vliegtuig, ballon of vogel die laat ik voor wat ze zijn.
  Zolang je zelf geen ervaring hebt is het ook moeilijk om te geloven.

  Echter, ik hoop dat het vredelievende broeders/zuster zijn die erin zitten, maar dat hoeft natuurlijk niet.
  Echter kreeg ik (we) absoluut geen angst, maar juist een oasa van rust en liefde over ons heen.

  0 likes
 5. Kameraad Vasili had er geen verklaring voor, maar Dostojevski zei het al: – Als ik een halve liter zelfgestookte wodka achteroversla en dan met mijn arm zwaai, dan zie ik iets bewegen… Hm, hoe zou dat nou toch komen. Neemt niet weg dat Poetin – de man met het koffertje met geheime dienst geheimen – op de hoogte moet zijn. Vergeten te vragen vorige week: gemiste kans Bea! Even aan zijn dochter Maria vragen dan maar. Of aan Jorrit van Voorschoten. AIVD: doe er wat aan!

  0 likes
 6. @ Morningstar: Ik heb een man uit Azerbaijan als buur gehad, ik vroeg hem eens of er in zijn land werd gesproken over ufo`s hij zei toen, ja regering/media is daar open over maar Amerika ,Nederland en veel andere landen niet.
  Hij werd een beetje geïrriteerd en zei, bij jullie moet alles moeilijk moeilijk moeilijk.

  0 likes
 7. Interessant artikel, jammer dat hij alsnog terughoudend is, maar de foto heeft niet zoveel met UFO’s te maken, da’s nl een natuurverschijnsel:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Fallstreak_hole

  0 likes
 8. Gisteravond hier op de NW-Veluwe;
  Ik zat op de bank, CSi te kijken, kijk eventjes naar links naar buiten, het was al donker, en schrik me rot;
  Op ongeveer 400 meter hoogte een vrij groot groen object dat zich langs/ door het wolkendek heen bewoog. Snelheid ongeveer die van een F16, geluidloos.
  Wat opviel was hoe het groene licht dat er vanaf kwam weerkaatste op de wolken daar omheen.
  Misschien iemand hier die dat ook heeft gezien?

  0 likes
 9. Huis van de Goden
  veel echter dan ufo’s ! probeer het maar op te roepen en eens kijken of ze echt komen op dagen als het zo is.

  0 likes
 10. Het blijven Ufo’s

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

wellink

Wellink waarschuwt: ‘EU kan uit elkaar vallen als we Italië niet helpen’. Zo reageert het internet

De Europese Unie kan uit elkaar vallen ...

corona

Nog eens 10 experts die een heel ander geluid laten horen over corona. ‘Dit is middeleeuws’

Website OffGuardian heeft opnieuw een lijst gemaakt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.