Archeologie

‘Schatgraver’: Geheime nazi-basis ontdekt bij de Noordpool

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste mensen weten dat het naziregime van Adolf Hitler geavanceerde wapens en andere militaire technologie ontwikkelde. Het Derde Rijk organiseerde ook veel archeologische expedities.

Op het Russische eiland Alexandraland, dat op enkele honderden kilometers van de Noordpool ligt, is in augustus een weerstation met de naam ‘Schatgraver’ ontdekt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er zijn zo’n 500 voorwerpen gevonden, waaronder legeruniformen, munitie, meteorologische apparatuur en hakenkruizen.

Schatten

Uit archieven blijkt dat het station vanaf 1942 in gebruik werd genomen door de nazi’s. In 1944 brak er een ziekte uit nadat sommigen vlees van ijsberen hadden gegeten. In de jaren vijftig werd het station vernietigd.

Er zijn echter geen documenten waaruit blijkt waarom de nazi’s dit station ‘Schatgraver’ noemden. Als ze er naar schatten zochten, moeten we gissen welke oude artefacten of voorwerpen ze hoopten te vinden.

Het is ook niet bekend waarom ze dachten waardevolle voorwerpen te vinden in het onherbergzame klimaat vlak bij de Noordpool.

Mysterie

De voorwerpen zijn overgebracht naar Arkhangelsk, waar ze worden geanalyseerd door experts. Die zullen proberen het mysterie rond dit verlaten nazi-station te ontrafelen.

Kort voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog onderzochten de Duitsers ook een deel van de Zuidpool. Het gebied kreeg de naam Neuschwabenland. Na de oorlog verschenen er talloze verhalen.

Zo zouden de nazi’s er ondergrondse fabrieken hebben gebouwd. Ook is beweerd dat Hitler na de oorlog naar de Zuidpool uitweek. De geallieerden zouden er in 1947 zijn verjaagd door vliegende
schotels.

Bekijk ook onderstaande opnames gemaakt door Ruptly:

[AOL]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Grijzen
Grijzen
7 jaren geleden

Euh Noordpool met stenen ondergrond?

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x