Archeologie

‘Schatgraver’: Geheime nazi-basis ontdekt bij de Noordpool

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste mensen weten dat het naziregime van Adolf Hitler geavanceerde wapens en andere militaire technologie ontwikkelde. Het Derde Rijk organiseerde ook veel archeologische expedities.

Op het Russische eiland Alexandraland, dat op enkele honderden kilometers van de Noordpool ligt, is in augustus een weerstation met de naam ‘Schatgraver’ ontdekt.

Er zijn zo’n 500 voorwerpen gevonden, waaronder legeruniformen, munitie, meteorologische apparatuur en hakenkruizen.

Schatten

Uit archieven blijkt dat het station vanaf 1942 in gebruik werd genomen door de nazi’s. In 1944 brak er een ziekte uit nadat sommigen vlees van ijsberen hadden gegeten. In de jaren vijftig werd het station vernietigd.

Er zijn echter geen documenten waaruit blijkt waarom de nazi’s dit station ‘Schatgraver’ noemden. Als ze er naar schatten zochten, moeten we gissen welke oude artefacten of voorwerpen ze hoopten te vinden.

Het is ook niet bekend waarom ze dachten waardevolle voorwerpen te vinden in het onherbergzame klimaat vlak bij de Noordpool.

Mysterie

De voorwerpen zijn overgebracht naar Arkhangelsk, waar ze worden geanalyseerd door experts. Die zullen proberen het mysterie rond dit verlaten nazi-station te ontrafelen.

Kort voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog onderzochten de Duitsers ook een deel van de Zuidpool. Het gebied kreeg de naam Neuschwabenland. Na de oorlog verschenen er talloze verhalen.

Zo zouden de nazi’s er ondergrondse fabrieken hebben gebouwd. Ook is beweerd dat Hitler na de oorlog naar de Zuidpool uitweek. De geallieerden zouden er in 1947 zijn verjaagd door vliegende
schotels.

Bekijk ook onderstaande opnames gemaakt door Ruptly:

[AOL]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Grijzen
Grijzen
5 jaren geleden

Euh Noordpool met stenen ondergrond?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x