Mens en Dier

Deze keer komen media niet weg met Kaag-propaganda: ‘Hoe diep kan de ‘journalistiek’ nog zakken?’

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!

De hoofdredactie van Nieuwsuur betreurt dat er fouten zitten in de uitzending over het vertrek van D66-leider Kaag. “Vast staat dat we onze conclusies zoals we die in de uitzending hebben gemeld onvoldoende of niet kunnen onderbouwen,” aldus de hoofdredactie.

Nieuwsuur toonde een wordcloud waarin de woorden ‘heks’, ‘stom wijf’ en ‘terroristenliefje’ het grootst waren weergegeven. Ook werd gezegd dat verreweg de meeste negatieve berichten te maken hadden met Kaags vrouw-zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Die conclusie is onterecht getrokken, erkent de hoofdredactie. “Dat dit kon gebeuren, heeft te maken met een complex aan factoren: tijdsdruk, een te ambitieus idee, redacteuren die langs elkaar heen werkten en verkeerde uitvoering van de content-analyse.”

Als je té graag wilt dat een frame waar is

Financieel journalist Arno Wellens reageert hierop: “Zo’n gebrek aan professionaliteit zie je zelfs bij mij na een fles rosé niet. En dit kost bijna een miljard, hè.”

“Als je té graag wilt dat een frame waar is,” zegt journalist Wierd Duk. Maarten van den Berg twittert: “Zo ziet door het stof gaan eruit.”

Journalist Joost Niemoller merkt op dat andere kranten zich in stilzwijgen hullen. “Terwijl ze wel betrokken waren bij de verspreiding van de aantijgingen.”

Pijnlijk

“Een ‘waarheid’ fotoshoppen die ‘bewijs’ levert voor de propaganda van een regeringspartij. Hoe diep kan de ‘journalistiek’ nog zakken?” vraagt columnist Marianne Zwagerman. “En alleen maar gerectificeerd omdat twitteraars wel dingen uitzoeken. Pijnlijk.”

“Een miljard belastinggeld. Om een fanclub te financieren,” voegt ze toe.

Neuroloog Jan Bonte geeft antwoord: “Er is geen bodem. Het blijft vallen, vallen, vallen.”

4.8 184 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce
Joyce
8 maanden geleden

Gewoon blijven volhouden omdraaien wat msm zegt !
Het feit dat ze het geval kaag in bescherming nemen zegt genoeg!

Greet Resist
Greet Resist
8 maanden geleden

TRUTH IS A FORCE OF NATURE

Avaz
Avaz
8 maanden geleden

De Kaag heks is en blijft een terroristenliefje.Of op zijn zacht gezegd een stom achterlijk wijf. Welke draai je ook eraan geeft! 😀

jessie nameles
jessie nameles
8 maanden geleden

deze mensen WETEN precies wat ze aanrichten. iedereen moet z,n bek houden en wij zullen wel even zeggen hoe alles zit . ze typen alles over wat reuters in de states zegt , NOOIT onderzoek doen en laten zich lijden door hun geldsmijtende vriendjes in den haag … kijk maar naar tommy robinson nieuw docu . silenced.op rumble. als je de waarheid openbaar maakt gooien ze in de bajes !!!!!!

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x