Gezondheid

Relatie tussen suiker en kanker onthuld. Deze Belgische wetenschappers doen baanbrekende ontdekking

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek van een groep Belgische wetenschappers blijkt dat suiker kankertumoren helpt groeien en bovendien agressiever maakt.

“Een suikervrij of suikerarm dieet is voor een kankerpatiënt dus geen overbodige luxe,” zei professor Johan Thevelein in Het Nieuwsblad.

De gevolgen van de vondst kunnen verregaand zijn. Kankerpatiënten krijgen nu soms serums toegediend om aan te sterken. En die bevatten juist veel glucosesuiker.

Vicieuze cirkel

Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), de Vrije Universiteit Brussel en KU Leuven hebben bijna 10 jaar aan de studie gewerkt.

Suiker blijkt kankercellen nog sneller te doen vermenigvuldigen. De tumor groeit en de kanker gaat agressiever woekeren. Waarna er nog meer kankercellen suiker gaan omzetten. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Tijdens het onderzoek werd het zogenoemde Warburg-effect bestudeerd. “Lang geleden ontdekte de Duitse biochemicus Otto Warburg al dat kankercellen versneld suiker omzetten in melkzuur,” lichtten de onderzoekers toe.

Tegenovergestelde

Gezonde cellen doen precies het tegenovergestelde. “Hoe agressiever de kanker, hoe sneller die cellen de suiker omzetten,” zeggen de wetenschappers.

“Maar waarom ze dat deden en of dat Warburg-effect enkel een symptoom is van de kanker, of er ook invloed op uitoefent, dat wisten we niet. Wij wilden dat achterhalen,” voegen ze toe.

De doorbraak is gepubliceerd in Nature Communications.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
predator
predator
4 jaren geleden

Een “DOORBRAAK”die in Nederland niet eens in het nieuws komt….Ofwel?? In de vorm van Arjan Lubach om het tegenovergestelde te beweren….beweren????”citeren “in opdracht van.
Zoals wel vaker de laatste tijd..

Sunshine
Sunshine
4 jaren geleden

Mooi dat dit nu door ‘wetenschappers’ is bevestigd, maar in het complementaire circuit is dit al …tig jaren bekend.

Hoe dan ook, gaan de ziekenhuizen nu hun voedselaanbod aan kankerpatienten ook aanpassen? Of blijven snacks als Mars, Bounty e.d. gewoon bij de thee en de cola geserveerd worden?

piet snot
piet snot
4 jaren geleden

Dus als ik goed lees veroorzaakt het geen kanker maar stimuleert de groei van aan wezige tumoren en gezwellen

insuline geven die patienten suiker spiegel zo laag mogelijk houden (moet natuurlijk niet daar de pijp van uit gaan)

ja zeker
ja zeker
4 jaren geleden

Het TV programma : Heel Holland bakt…..
mensen die ernaar kijken krijgen gelijk trek in een gebak of iets zoet.. das de bedoeling van het programma misschien meer suikerjunks creëren..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x