Homepagina » Mens en Dier » MSNBC-presentator houdt vurig betoog: “Amerika is gesticht op genocide”
MSNBC-presentator houdt vurig betoog: "Amerika is gesticht op genocide"

MSNBC-presentator houdt vurig betoog: “Amerika is gesticht op genocide”

In de Amerikaanse staat North Dakota protesteren honderden indianen tegen de aanleg van een omstreden oliepijpleiding naar Illinois. De leiding wordt bijna 1900 kilometer lang en doorkruist vier staten.

Indianen van de stam Standing Rock Sioux hebben net buiten hun reservaat bij het stadje Cannon Ball een kamp opgeslagen. Het aantal demonstranten in het kamp is snel gegroeid en bestaat inmiddels uit honderden indianen van verschillende stammen uit het hele land.

In november vorig jaar gaf de Amerikaanse overheid geen toestemming voor de bouw van de Keystone-pijpleiding. De indianenstammen willen ook dat de aanleg van de Dakota Access Pipeline wordt stopgezet en hebben een rechtszaak aangespannen.

Vijanden

De indianen kunnen rekenen op steun van een prominente commentator voor het grote MSNBC. Al sinds het begin van het koloniale tijdperk worden de vrije en oorspronkelijke bewoners van dit halfrond behandeld als vijanden, erger nog dan alle andere vijanden in alle andere oorlogen, zei Lawrence O’Donnell op 25 augustus aan het einde van zijn nieuwsshow The Last Word.

“Na al onze andere oorlogen werden verdagen ondertekend, waar we ons aan hebben gehouden,” ging hij verder. “Na de Tweede Wereldoorlog hielpen we Duitsland bij de wederopbouw. Met andere woorden: geen Noord-Amerikaanse indianenstam is ooit zo goed behandeld als de Duitsers na de oorlog.”

Indringers

Donald Trump is bang voor ‘indringers van buitenaf die onze manier van leven willen veranderen’, een angst waar de indianenstammen in Noord-Amerika al 500 jaar lang dag in dag uit mee worden geconfronteerd, aldus O’Donnell.

“De zonde van dit land is dat wij als indringers iedere indiaan doodschoten die we maar konden vinden en verdragen sloten met de rest,” zei hij. “Dit land is gesticht op genocide nog voordat het woord genocide überhaupt bestond, voordat er een oorlogstribunaal in Den Haag was.”

Hij legde uit hoe ieder verdrag sindsdien is geschonden en dat het doden van indianen een paar generaties terug nog de gewoonste zaak van de wereld was. Het kamp bij Standing Rock herinnert ons aan de verachtelijke daden die de meeste Amerikanen het liefst zouden willen vergeten, besloot O’Donnell.

Bekijk de video hieronder:

[Indian Country Today]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
5 jaren geleden

Helemaal gelijk!

iubuntu
iubuntu
5 jaren geleden

Mooi gezegd en nog helemaal waar ook.
“Land of the free and the damned.”

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

De Amerikanen moeten het land terug geven aan de oorspronkelijke bewoners, de Indianen.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Het waren de Europese Khazaren en de Europese Inteelt Boeren en Uitschot die Amerika verwoestte en nog steeds verwoesten tot aan de dag van vandaag.

x

Check Also

van houwelingen

Pepijn van Houwelingen spuwt vuur: ‘Met welke periode mogen we uw misdaden dan wel vergelijken?’

Politici hebben vaak de mond vol over ...

politie

Beelden: politie verwijdert ongevaccineerde vrouw onder luid gejuich uit restaurant

Politie en handhaving zijn zondag uitgerukt om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x