Universum

Reusachtig object ‘kantelt’ het universum

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de ruimte bestaat mogelijk een kolossale structuur die werkt als een gigantische stofzuiger en sterrenstelsels naar zich toe zuigt waardoor ons universum kantelt, zo stelt een expert.

Hij merkt op dat wij mensen op onze relatief comfortabele planeet denken dat we goed op de hoogte zijn van de wetten van het universum.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ruimte-enthousiasteling David Glenn ziet de Melkweg als een weinig bijzonder sterrenstelsel in een oneindig universum. Volgens Glenn denken de meesten van ons dat de natuurkundige wetten overal in het universum gelijk zijn.

Donkere stroming

Deze aanname vormt onderdeel van de Copernicaanse revolutie. Veel experts baseren hun wetenschappelijke kennis over het universum op deze theorie. Glenn zegt dat ze er misschien wel heel erg naast zitten.

Wetenschappers hebben het licht van verre sterrenstelsels geanalyseerd om te kijken naar de snelheid en richting van bewegende objecten zoals planeten en sterren. Ze hebben ontdekt dat sommige verre clusters van sterrenstelsels niet van elkaar af bewegen, maar gevangen lijken te zitten in een stroming in de ruimte, net zoals bijvoorbeeld blaadjes worden meegevoerd door de stroming van een rivier.

Deze clusters bewegen met een snelheid van ruim drie miljoen kilometer per uur langs een specifiek pad. Wetenschappers weten niet waarom dit gebeurt en hebben het fenomeen ‘donkere stroming’ genoemd.

Waarneembare heelal

Volgens Glenn vermoeden wetenschappers dat zich ‘iets enorms’ in de ruimte moet bevinden om hele clusters van sterrenstelsels aan te kunnen sturen. Hij voegde toe dat het object misschien wel zo groot is dat sterrenstelselclusters erbij in het niet vallen.

Mogelijk worden de clusters er naartoe getrokken, alsof het reusachtige object fungeert als een gigantische stofzuiger in de ruimte. Wetenschappers denken dat het object zo groot is dat het ons universum mogelijk doet kantelen.

Ze beschikken echter niet over de benodigde technologie om dergeljke structuren buiten het waarneembare heelal te detecteren. Hoewel het universum ongeveer 14 miljard oud is, heeft licht van buiten het bekende heelal onze telescopen nog niet kunnen bereiken.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m&m
m&m
10 jaren geleden

waardoor ons universum kantelt, zo stelt een expert. David Glenn ziet de Melkweg als een weinig bijzonder sterrenstelsel in een oneindig universum.
hoe kan iets wat oneindig is kantelen???
ons universum is volgens de wetenschap ontstaan door de big-bang?
volgens mij het altijd al bestaan alleen kunnen wij dit nog niet begrijpen.
ik zie de big-bang als iets op kleine schaal iets plaatselijk en niet dat daar het heelal is uit ontstaan.

jenne
jenne
10 jaren geleden

Who knows !

hetzalwel
hetzalwel
10 jaren geleden

als je het universum wilt begrijpen, zou je eerst jezelf moeten doorgronden.(bijna een onmogelijke opgaven)

Jeroen van Gestel
Jeroen van Gestel
10 jaren geleden

Niet zo verwonderlijk, er zullen best “planeten” zijn die een ontelbaar keer groter zijn dan het grootste object wat we kennen, en dan nog een paar keer groter

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x