Natuur en Milieu

Deze man heeft een patent dat een grote bedreiging vormt voor Monsanto en de wereld kan veranderen

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2006 kreeg de vooraanstaande mycoloog Paul Stamets een patent waar vrijwel geen ruchtbaarheid aan is gegeven. Waarom niet? Directeuren uit de pesticide-industrie zeggen dat het patent betrekking heeft op ‘de meest ontwrichtende technologie die ze ooit gezien hebben’. Ontwrichtend voor de industrie, wel te verstaan.

Wat heeft Paul ontdekt? De mycoloog heeft uitgevogeld hoe hij de creaties van moeder natuur kan gebruiken om te voorkomen dat insecten gewassen aantasten. Hij heeft insectendodende schimmels dusdanig veranderd dat ze geen sporen produceren. De schimmels trekken insecten aan, die vervolgens van binnenuit zelf veranderen in schimmels.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het patent kan een revolutie teweegbrengen in de landbouw, als het de massa weet te bereiken. De chemische bestrijdingsmiddelen van een bedrijf als Monsanto, die als een deken over de weilanden van boeren liggen, worden bijvoorbeeld gelinkt aan de sterfte van bijen, hommels en vogels. Er is behoefte aan nieuwe manieren van gewasbescherming, voordat het te laat is.

Monsanto boekte in 2014 een omzet van 16 miljard dollar. Je kunt er dus vergif op innemen dat het bedrijf er alles aan zal doen om die geldstroom op gang te houden. Des te meer mensen op de hoogte worden gebracht van de negatieve gevolgen van landbouwgif, des te groter de druk wordt om veranderingen door te voeren.

Als mensen zich massaal bewust worden van de voordelen van duurzame, natuurlijke en biodynamische landbouw, en genetisch gemodificeerde gewassen en de petrochemische industrie steeds meer de rug toekeren, worden de landbouwreuzen langzaam maar zeker gedwongen om hun bedrijfsmodel aan te passen.

Je kunt hier meer informatie vinden over het patent van Paul Stamets.

[EWAO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
9 jaren geleden

nou ?? dan ga ik maar in Friesland mijn groente fruit en aardappel kopen als da zo is hoop dan ook dat het vlees daar ook zonder troep zit kunnen we toch nog weer goed leven .zonder opsmuk

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Hij mag wel uitkijken dat hij zelf geen slachtoffer wordt.
Die grote jongens deinzen nergens voor terug, zeker niet als het belangenbeschermend is.
Als dit hommels en bijen redt is het de moeite van het proberen zeker waard

nexus
nexus
9 jaren geleden

dan is die persoon ten dode opgeschreven wand dat mag niet van de macht misbruikers zonde weer een weg straks in het slechtste geval

TheEnzo
TheEnzo
9 jaren geleden

Dat gerommel met die schimmels is in potentie het gevaarlijkste wat de aarde ooit zal zien…

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x