Homepagina » Natuur en Milieu » Deze man heeft een patent dat een grote bedreiging vormt voor Monsanto en de wereld kan veranderen
Deze man heeft een patent dat een grote bedreiging vormt voor Monsanto en de wereld kan veranderen

Deze man heeft een patent dat een grote bedreiging vormt voor Monsanto en de wereld kan veranderen

In 2006 kreeg de vooraanstaande mycoloog Paul Stamets een patent waar vrijwel geen ruchtbaarheid aan is gegeven. Waarom niet? Directeuren uit de pesticide-industrie zeggen dat het patent betrekking heeft op ‘de meest ontwrichtende technologie die ze ooit gezien hebben’. Ontwrichtend voor de industrie, wel te verstaan.

Wat heeft Paul ontdekt? De mycoloog heeft uitgevogeld hoe hij de creaties van moeder natuur kan gebruiken om te voorkomen dat insecten gewassen aantasten. Hij heeft insectendodende schimmels dusdanig veranderd dat ze geen sporen produceren. De schimmels trekken insecten aan, die vervolgens van binnenuit zelf veranderen in schimmels.

Het patent kan een revolutie teweegbrengen in de landbouw, als het de massa weet te bereiken. De chemische bestrijdingsmiddelen van een bedrijf als Monsanto, die als een deken over de weilanden van boeren liggen, worden bijvoorbeeld gelinkt aan de sterfte van bijen, hommels en vogels. Er is behoefte aan nieuwe manieren van gewasbescherming, voordat het te laat is.

Monsanto boekte in 2014 een omzet van 16 miljard dollar. Je kunt er dus vergif op innemen dat het bedrijf er alles aan zal doen om die geldstroom op gang te houden. Des te meer mensen op de hoogte worden gebracht van de negatieve gevolgen van landbouwgif, des te groter de druk wordt om veranderingen door te voeren.

Als mensen zich massaal bewust worden van de voordelen van duurzame, natuurlijke en biodynamische landbouw, en genetisch gemodificeerde gewassen en de petrochemische industrie steeds meer de rug toekeren, worden de landbouwreuzen langzaam maar zeker gedwongen om hun bedrijfsmodel aan te passen.

Je kunt hier meer informatie vinden over het patent van Paul Stamets.

[EWAO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • garriet60 schreef:

  nou ?? dan ga ik maar in Friesland mijn groente fruit en aardappel kopen als da zo is hoop dan ook dat het vlees daar ook zonder troep zit kunnen we toch nog weer goed leven .zonder opsmuk

 • Huisheks schreef:

  Hij mag wel uitkijken dat hij zelf geen slachtoffer wordt.
  Die grote jongens deinzen nergens voor terug, zeker niet als het belangenbeschermend is.
  Als dit hommels en bijen redt is het de moeite van het proberen zeker waard

 • nexus schreef:

  dan is die persoon ten dode opgeschreven wand dat mag niet van de macht misbruikers zonde weer een weg straks in het slechtste geval

 • TheEnzo schreef:

  Dat gerommel met die schimmels is in potentie het gevaarlijkste wat de aarde ooit zal zien…

 • Goed alternatief schreef:

  De grootste bedreiging van onze aarde is MONSANTO met zijn o.a. roundup troep dat zelfs door Gemeenten in Nederland wordt gekocht. Weg met Monsanto en driemaal Hoera voor het alternatief van Paul Stamets.

 • Robin schreef:

  De Amerikanen zijn aan het degenereren. Zou het mede komen door de producten van Monsanto?

 • Wim schreef:

  Mieren werken ook met schimmels, afbrak. In gisting is ook een soort schimmel, brood, alcohol, wijn.

  • joey schreef:

   Lijkt me niet zo slim, ondanks het feit dat er geen sporen worden geproduceerd, lijkt het erop dat de schimmel door de insecten zelf kan worden verspreid. Voordat je het weet wordt het een crisis die niet meer om te keren is, aangezien de insecten nog een bepaalde tijd blijven leven en zich kunnen verspreiden voordat de schimmel toeslaat. Mijn gevoel: niet doen!

 • x

  Check Also

  gommers

  ‘Twijfel over integriteit Diederik Gommers’ vanwege patent

  Diederik Gommers, de voorzitter van de Vereniging ...

  bill gates

  Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

  Bill Gates is één van de rijkste ...

  >