Homepagina » Natuur en Milieu » Deze man heeft een patent dat een grote bedreiging vormt voor Monsanto en de wereld kan veranderen
Deze man heeft een patent dat een grote bedreiging vormt voor Monsanto en de wereld kan veranderen

Deze man heeft een patent dat een grote bedreiging vormt voor Monsanto en de wereld kan veranderen

In 2006 kreeg de vooraanstaande mycoloog Paul Stamets een patent waar vrijwel geen ruchtbaarheid aan is gegeven. Waarom niet? Directeuren uit de pesticide-industrie zeggen dat het patent betrekking heeft op ‘de meest ontwrichtende technologie die ze ooit gezien hebben’. Ontwrichtend voor de industrie, wel te verstaan.

Wat heeft Paul ontdekt? De mycoloog heeft uitgevogeld hoe hij de creaties van moeder natuur kan gebruiken om te voorkomen dat insecten gewassen aantasten. Hij heeft insectendodende schimmels dusdanig veranderd dat ze geen sporen produceren. De schimmels trekken insecten aan, die vervolgens van binnenuit zelf veranderen in schimmels.

Het patent kan een revolutie teweegbrengen in de landbouw, als het de massa weet te bereiken. De chemische bestrijdingsmiddelen van een bedrijf als Monsanto, die als een deken over de weilanden van boeren liggen, worden bijvoorbeeld gelinkt aan de sterfte van bijen, hommels en vogels. Er is behoefte aan nieuwe manieren van gewasbescherming, voordat het te laat is.

Monsanto boekte in 2014 een omzet van 16 miljard dollar. Je kunt er dus vergif op innemen dat het bedrijf er alles aan zal doen om die geldstroom op gang te houden. Des te meer mensen op de hoogte worden gebracht van de negatieve gevolgen van landbouwgif, des te groter de druk wordt om veranderingen door te voeren.

Als mensen zich massaal bewust worden van de voordelen van duurzame, natuurlijke en biodynamische landbouw, en genetisch gemodificeerde gewassen en de petrochemische industrie steeds meer de rug toekeren, worden de landbouwreuzen langzaam maar zeker gedwongen om hun bedrijfsmodel aan te passen.

Je kunt hier meer informatie vinden over het patent van Paul Stamets.

[EWAO]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
5 jaren geleden

nou ?? dan ga ik maar in Friesland mijn groente fruit en aardappel kopen als da zo is hoop dan ook dat het vlees daar ook zonder troep zit kunnen we toch nog weer goed leven .zonder opsmuk

Huisheks
Huisheks
5 jaren geleden

Hij mag wel uitkijken dat hij zelf geen slachtoffer wordt.
Die grote jongens deinzen nergens voor terug, zeker niet als het belangenbeschermend is.
Als dit hommels en bijen redt is het de moeite van het proberen zeker waard

nexus
nexus
5 jaren geleden

dan is die persoon ten dode opgeschreven wand dat mag niet van de macht misbruikers zonde weer een weg straks in het slechtste geval

TheEnzo
TheEnzo
5 jaren geleden

Dat gerommel met die schimmels is in potentie het gevaarlijkste wat de aarde ooit zal zien…

Bob de Jong
Bob de Jong
Reactie op  TheEnzo
5 jaren geleden

Schimmels zijn de meest natuurlijke vorm van de gemaakte BIO wereld dus misschien kan uw meer uitleg geven ontremd schimmels?

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en nieuwsfeiten, verzamled door: Arie Goedhart.
5 jaren geleden
Goed alternatief
Goed alternatief
5 jaren geleden

De grootste bedreiging van onze aarde is MONSANTO met zijn o.a. roundup troep dat zelfs door Gemeenten in Nederland wordt gekocht. Weg met Monsanto en driemaal Hoera voor het alternatief van Paul Stamets.

Robin
Robin
5 jaren geleden

De Amerikanen zijn aan het degenereren. Zou het mede komen door de producten van Monsanto?

Wim
Wim
5 jaren geleden

Mieren werken ook met schimmels, afbrak. In gisting is ook een soort schimmel, brood, alcohol, wijn.

joey
joey
Reactie op  Wim
5 jaren geleden

Lijkt me niet zo slim, ondanks het feit dat er geen sporen worden geproduceerd, lijkt het erop dat de schimmel door de insecten zelf kan worden verspreid. Voordat je het weet wordt het een crisis die niet meer om te keren is, aangezien de insecten nog een bepaalde tijd blijven leven en zich kunnen verspreiden voordat de schimmel toeslaat. Mijn gevoel: niet doen!

x

Check Also

gates

Zo ver reiken de tentakels van vaccinboer Bill Gates

Advocaat Robert F. Kennedy jr., de zoon ...

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x