Gezondheid

Crohn-patiënt stelt al zijn artsen voor een raadsel. Zo wist hij te genezen

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een patiënt die aan de ziekte van Crohn lijdt heeft zijn artsen voor een raadsel gesteld. De man werd twee jaar lang behandeld, maar er zat weinig schot in de zaak.

Hij had last van allerlei klachten, waaronder erge buikpijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Toen de patiënt besloot om 40 dagen lang geen dierlijke producten meer te eten, verdwenen de klachten als sneeuw voor de zon.

Slechts 10 procent

De darmen van de man bleken na deze periode te zijn hersteld en hij hoefde geen medicijnen meer in te nemen.

Vermoed wordt dat de man herstelde omdat plantaardig voedsel bomvol vezels zit, die de darmgezondheid en -bacteriën ondersteunen.

Slechts 10 procent van de patiënten komt met behulp van conventionele behandelingen in remissie.

Operatie

De resterende 90 procent zit de rest van zijn of haar leven aan de medicijnen vast. Bovendien moet bijna de helft van de patiënten binnen 10 jaar na de diagnose een operatie ondergaan.

Wetenschappers die de patiënt hebben onderzocht hopen dat hun onderzoeksresultaten veel mensen met de ziekte van Crohn kunnen helpen.

Plantaardig dieet helpt ook bij andere aandoeningen

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat een plantaardig dieet helpt om onder meer hartziektes, obesitas, diabetes en kanker te voorkomen.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Probeer de ziekte van Crohn eens aan te pakken met Noni Sap.

AlbertV
AlbertV
4 jaren geleden

Jarenlang last gehad van Colitis Ulcurosa, het mildere zusje van Crohn. Ook hier kende de medische wereld alleen oplossingen in medicijnen of verwijderen van een stuk darm (wat ik absoluut niet wilde). Op mijn vraag of ik iets met voeding zou kunnen doen werd altijd schouderophalend gereageerd. “Niets over bekend”, zeiden ze dan. Toen ik internet tot mijn beschikking kreeg ben ik direct gaan zoeken en al heel snel kwam ik op een site die gespecialiseerd is in darmproblemen. (NIET onze maag/lever/darm stichting!) SC-dieet. Alle geraffineerde koolhydraten uit mijn dieet gehaald, dwz: geen brood, absoluut geen suiker, pasta’s, rijst, aardappelen, andere meelproducten. Na enkele weken werden de klachten minder en na 3 maanden was ik ‘schoon’. Moeilijk vol te houden en na een jaar kwamen de klachten terug omdat ik weer brood, aardappelen enz. ging eten. Na mijn pensionering (geen brood-lunchpakketje meer nodig) begonnen met het GAPS dieet, een wat geavanceerder is vervolg op het SC dieet. Nu al jaren klachtenvrij. Ik kan mij niet voorstellen dat darmspecialisten dit niet weten, ik vermoed dat ze vastgebakken zitten in een wereld van protocollen en angst om daar vanaf te wijken. En natuurlijk is de ‘geneeskunde’ commercieel gemaakt zodat genezen van zieken inkomstenderving betekent, chronisch zieke mensen ziek houden, aan het lijntje houden, levert veel geld op.
Nog even wat: ons darmstelsel is geen riool dat ons lekkere eten omzet in stront, het is een uiterst gecompliceerde fabriek die in samenwerking met miljarden bacteriën ons voedsel omzet in stoffen die ons lichaam nodig heeft om in leven te blijven. Hypocrates wist dat 2500 jaar geleden al! “Alle ziekte komt uit je darmen”, zei hij, en: “Laat voeding je medicijn zijn”.
Dus: stop met het vreten van junkfood, je dagelijkse hap MOET gezond en MAG lekker zijn. Van af en toe een zak chips of gore frikadel ga je niet acuut dood maar beperk dat tot het uiterste.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x