Homepagina » Mens en Dier » Roger (89): Coronacrisis is drogreden om 80-plussers uit de maatschappij te verwijderen
roger
Foto: University of the Fraser Valley CC BY 2.0

Roger (89): Coronacrisis is drogreden om 80-plussers uit de maatschappij te verwijderen

Mensen uit de verzorgingstehuizen worden niet gehoord. Dit is de eerste keer dat een bewoner van een verzorgingstehuis aan het woord komt, zei de 89-jarige Roger Lybaert op de Belgische tv. Hij is van mening dat hij zijn vrijheid is kwijtgeraakt sinds het uitbreken van de coronacrisis.

In een gretig gelezen opiniestuk in Knack schrijft Lybaert, die met zijn vrouw in een bejaardentehuis in Antwerpen woont, dat ouderen in onze maatschappij het slachtoffer zijn van de coronamaatregelen. “Wat vandaag gebeurt door de komst van de coronapandemie en onder het mom van ons geestelijke en lichamelijke welzijn is een drogreden om mensen van 80 jaar en ouder uit de maatschappij te verwijderen. Men moet niet te veel aandacht aan hen besteden. Ze zijn, zoals men over producten weet te zeggen, out of date.”

Dat mondkapje is om je stil te houden

In het verzorgingstehuis waar Roger Lybaert woont, zijn in totaal 22 mensen overleden. “De hoofdoorzaak dat mensen sterven in een verzorgingstehuis is eenzaamheid.”

In het tv-programma De Afspraak zei hij dat hij 33 jaar militair is geweest en is opgeklommen van soldaat naar adjudant. “Ik weet dat vrijheid heel belangrijk is. Ook als militair wist ik dat. En dan word ik 89, en gaat ineens de deur dicht. Dan zegt men: blijf rustig binnen, want buiten is het gevaarlijk. U moet afstand houden van andere mensen en een mondkapje opdoen. Dat mondkapje is om je stil te houden, zwijgzaam. Het mondkapje is een symbool.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
1 jaar geleden

Dus deze zeer gewaardeerde Belgische heer was niet alleen maar militair maar ook nog een echte HELD…..want deze status verdient hij op dit moment!!!

Men moet verdomme respect hebben voor ouderen, zo heb ik het geleerd, zo heb ik het mijn kinderen geleerd, echter het enige waar we nog respect voor moeten tonen en het liefst voor op de knietjes moeten gaan is voor mensen van BLM……..

Nee, elk leven is belangrijk, echter dat wordt gewoon weggevaagd en wel 100% en volgens plan!!

Deze ouderen moeten WEG omdat ze niets meer opbrengen en ze veel te veel kosten…….dus D66 pilletje, eenzame opsluiting enz….

Onze regeerders hebben ONZE pensioenen verkwanselt, dat is een feit en een bewijsbaar feit!!!

Ze gooien o.a. met geld naar een niet democratisch autoritair lichaam, de EU, welk nu met grote spoed een eigen leger aan het bouwen is waar wederom NIEMAND op let, en dat is gevaarlijk, zeer gevaarlijk, het heet Eurogenfor en de legerplaatsen liggen in Italië en er zijn ook Nederlandse militairen aanwezig op Nederlandse kosten waar de Nederlandse bevolking, die ze uiteindelijk betalen moet, niets vanaf weet en waar ze in niet al te lange tijd in de toekomst op zeer ernstige wijze mee te maken zal krijgen én last but not least…..deze militairen mogen worden ingezet tegen burgers en hebben, echt waar, licence to kill!!!

Gladiator

MdeFilosoof
MdeFilosoof
1 jaar geleden

Ik hoop dat de MSM meeleest. Geachte media u heeft bloed aan de handen. U zult als verraderbehandelt worden en worden bestraft voor misdaden tegen de medemenslijkheid.

Bruslip
Bruslip
1 jaar geleden

Wanneer wordt hij opgepakt?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

De nieuwe geld systeem en de Track en Trace wat ze gaan invoeren in de ‘Nieuwe slaven wereld” is er volgens hen geen plaats voor ouderen ,gehandicapten, zieken, patriots etc. Alles wordt digitale .. EEN GEVAARLIJK AGENDA

x

Check Also

gates

Bill Gates: bij de VOLGENDE pandemie beschikken we over gigantische mRNA-fabrieken

Miljardair Bill Gates denkt niet dat de ...

advocaat

Advocaat begint rechtszaak tegen coronapas: ‘Onwettig, strafbaar en mist elk nuttig effect’

Per 25 september wordt de coronapas verplicht. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x