BinnenlandCorona

Professor: Dit beleid moet in Nederland nooit meer herhaald worden voor het coronavirus of welk virus dan ook

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan 100 experts mochten de afgelopen weken hun mening geven over het gevoerde coronabeleid. Het kabinet zegt op basis van de gesprekken de corona-aanpak verder te zullen versterken. Minister De Jonge van Volksgezondheid zegt: “De inzichten én kritiek van alle experts hebben ons geholpen bij het scherp krijgen van wat beter kan. Zeer waardevol; daar gaan we dus mee aan de slag.”

Het valt te bezien of het kabinet ook iets gaat doen met de kritiek van professor Ira Helsloot van de Radboud Universiteit. Hij schrijft namelijk: “Er kan volgens mij maar één conclusie zijn. Het lockdown-beleid in Nederland moet nooit meer herhaald worden voor het coronavirus of welk virus dan ook. Dit kan eigenlijk niet verbazen omdat het ook nooit in de pandemiedraaiboeken als instrument is opgenomen. Ook infectieziektenexperts die in rustiger tijden met verstand nadenken, zijn altijd tot dezelfde conclusie gekomen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Negatieve effecten veel groter dan de positieve

Hij voegt toe: “De veel hardere lockdowns in verschillende landen hebben daar niet bewezen geholpen om de sterfte aan corona (in al die landen overigens minder dan de griep van 2016-2017) snel naar beneden te brengen. In Zweden is zonder lockdown (geen misverstand, de regio rondom Stockholm is vergelijkbaar met de Randstad in bevolkingsdichtheid) ook het aantal corona-slachtoffers in een vergelijkbaar tempo naar beneden gegaan (en tot op heden gebleven). Er is daarmee zelfs medisch inhoudelijke twijfel over het effect van lockdownmaatregelen, maar dat is niet mijn centrale punt. Zelfs als een lockdown zou werken, zijn de negatieve effecten veel groter dan de positieve.”

Professor Helsloot merkt verder op dat het toegenomen aantal positieve coronatesten onder niet kwetsbare personen – waar nu vrijwel alle aandacht op is gericht – op zichzelf geen reden is tot zorg. “Het aantal besmettingen is geen goede indicator.”

Hij benadrukt dat het reproductiegetal, waarmee men inschat hoe snel het virus zich verspreidt, op 16 maart al onder de 1 was gezakt. “Daarmee waren alle maatregelen gericht op meer lockdown van de samenleving overbodig.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkel
Mikkel
3 jaren geleden

Allemaal leuk en aardig hoor, wat meneer Helsloot te melden heeft, maar zou hij nu echt niet doorhebben dat dit helemaal niet om een virus gaat? Of durft hij dat niet te zeggen? Want doet hij dat wel, dan is het natuurlijk einde carrière en dat hebben maar weinig mensen over voor de waarheid.

Meten is weten?
Meten is weten?
3 jaren geleden

‘Wat meet je en wat weet je dan uiteindelijk?’

De professor beantwoord deze vraag overigens correct.
Helaas wordt niet verwezen naar het zgn. Dr zelenko Protocol, die de hele corona-toestand naar een zeer goed te behandelen griepje degradeert (uiteraard staat deze informatie buiten de vraagstelling en wordt helaas niet ‘gemeten’).

Het uiters effectieve en goedkope onderhavige ‘cocktail’ (bovendien ruim voor handen) , had iedere maatregel tegen deze p(l)andemie totaal overbodig gemaakt.

Leg hierbij de officiële harde cijfers van de daadwerkelijke doden tgv covid-19 er eens naast. Nu blijkt dat er fors gesjoemeld is met het sterftecijfer, zoals de regeringen/MSM ons voor probeert te houden. Zie bijv. de onlangs verschenen cijfers van het CDC. Slechts 6% van de totale sterftecijfers covid-19, blijken als doodsoorzaak daadwerkelijk covid-19 te hebben (duizenden specialisten hebben dit eveneens bevestigd – zie bijv ACU2020). Een nee, het 5-dagen durende cocktail van dr. Zelenko was/is door de overheden verboden om toe te dienen bij covid-19 ! Helaas wordt niet gemeten hoeveel mensen er onnodig gestorven zijn (direct/collateraal).

Dus: wat meet je, wat weet je? En krijg je hierbij een objectief beeld van het hele spectrum?

Bijbel getrouwe en wakkere christenen kijken van hetgeen allemaal gaande is overigens niet vreemd van op. De Bijbel is zo glashelder en duidelijk over hetgeen nu gebeurt, en wat er nog gebeuren gaat.
De tijd is kort, de opname van de gemeente is immanent. Als de ‘Weerhouder’ is weggenomen (dit is de gemeente, Heilige Geest) breekt de hel pas echt los op aarde.
Er is slechts een tijd om echt wakker te worden en je knopen te tellen.

Maranata.

salvar
salvar
3 jaren geleden

meer dan 100 experts lullen met het kabinet mee????
welke?
nodig nu eens experts uit die een hele simpele vraag stellen , waar is het virus????
kunnen ze niet , rivm niet , ruttekop niet , de hond de jonge niet etc.
alle meelopers in de eerste en tweede kamer niet.

wat is er gebeurt , nou een griep die door de cabal opgeblazen is tot een levensgevaarlijk en dodelijk virus?
dus kabinet ga nu eens door het stof en bied excuses aan aan de bevolking misschien is er nog iets te redden voor je , in plaats van de galg gevangenis straf voor het te vroeg overlijden van mensen.

mensen kom in actie en jaag het zootje weg.

volgens mij lachen ze in hun vuistje want straks de noodwet???????????????

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Weer een stem roepende in de woestijn

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x