Homepagina » Binnenland » Professor: Dit beleid moet in Nederland nooit meer herhaald worden voor het coronavirus of welk virus dan ook
professor

Professor: Dit beleid moet in Nederland nooit meer herhaald worden voor het coronavirus of welk virus dan ook

Meer dan 100 experts mochten de afgelopen weken hun mening geven over het gevoerde coronabeleid. Het kabinet zegt op basis van de gesprekken de corona-aanpak verder te zullen versterken. Minister De Jonge van Volksgezondheid zegt: “De inzichten én kritiek van alle experts hebben ons geholpen bij het scherp krijgen van wat beter kan. Zeer waardevol; daar gaan we dus mee aan de slag.”

Het valt te bezien of het kabinet ook iets gaat doen met de kritiek van professor Ira Helsloot van de Radboud Universiteit. Hij schrijft namelijk: “Er kan volgens mij maar één conclusie zijn. Het lockdown-beleid in Nederland moet nooit meer herhaald worden voor het coronavirus of welk virus dan ook. Dit kan eigenlijk niet verbazen omdat het ook nooit in de pandemiedraaiboeken als instrument is opgenomen. Ook infectieziektenexperts die in rustiger tijden met verstand nadenken, zijn altijd tot dezelfde conclusie gekomen.”

Negatieve effecten veel groter dan de positieve

Hij voegt toe: “De veel hardere lockdowns in verschillende landen hebben daar niet bewezen geholpen om de sterfte aan corona (in al die landen overigens minder dan de griep van 2016-2017) snel naar beneden te brengen. In Zweden is zonder lockdown (geen misverstand, de regio rondom Stockholm is vergelijkbaar met de Randstad in bevolkingsdichtheid) ook het aantal corona-slachtoffers in een vergelijkbaar tempo naar beneden gegaan (en tot op heden gebleven). Er is daarmee zelfs medisch inhoudelijke twijfel over het effect van lockdownmaatregelen, maar dat is niet mijn centrale punt. Zelfs als een lockdown zou werken, zijn de negatieve effecten veel groter dan de positieve.”

Professor Helsloot merkt verder op dat het toegenomen aantal positieve coronatesten onder niet kwetsbare personen – waar nu vrijwel alle aandacht op is gericht – op zichzelf geen reden is tot zorg. “Het aantal besmettingen is geen goede indicator.”

Hij benadrukt dat het reproductiegetal, waarmee men inschat hoe snel het virus zich verspreidt, op 16 maart al onder de 1 was gezakt. “Daarmee waren alle maatregelen gericht op meer lockdown van de samenleving overbodig.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkel
Mikkel
7 maanden geleden

Allemaal leuk en aardig hoor, wat meneer Helsloot te melden heeft, maar zou hij nu echt niet doorhebben dat dit helemaal niet om een virus gaat? Of durft hij dat niet te zeggen? Want doet hij dat wel, dan is het natuurlijk einde carrière en dat hebben maar weinig mensen over voor de waarheid.

ben
ben
Reactie op  Mikkel
7 maanden geleden

” Hij schrijft namelijk: “Er kan volgens mij maar één conclusie zijn. Het lockdown-beleid in Nederland moet nooit meer herhaald worden voor het coronavirus of welk virus dan ook. ”

is het nou echt belangrijk of het nou wel of niet als virus benoemd wordt?
de beste man zegt gewoon, kappen met die lockdows, ook in de toekomst.
lijkt mij meer dan voldoende en ben blij dat ie dat zegt.

sommige mensen lijken nooit tevreden…..

Rob
Rob
Reactie op  ben
7 maanden geleden

Ik denk dat dit soort mensen helemaal niet weten dan de corona bs gaat om het slopen van het oude financiële en economische systeem en niets met welk virus dan ook te maken heeft. De maatregelen zijn er dan op gericht het oude systeem versneld in te laten storten want dat zou toch al gebeuren. Tegelijkertijd proberen ze (de Cabal en hun puppets) een nieuw, volledig technologisch, systeem in te voeren waar de mens zelf onderdeel van zou moeten gaan worden. Als ik de berichten over artsen, professors etc lees dan heb ik niet de indruk dat ze weten dat dit gaande is. Ze praten allemaal over de politiek in Nederland, de schade aan de economie etc maar weinigen praten daar over. De meesten lijken daar dan ook niet van op de hoogte te zijn. Ze praten puur binnenlands terwijl het om een mondiaal systeem gaat.

Meten is weten?
Meten is weten?
7 maanden geleden

‘Wat meet je en wat weet je dan uiteindelijk?’

De professor beantwoord deze vraag overigens correct.
Helaas wordt niet verwezen naar het zgn. Dr zelenko Protocol, die de hele corona-toestand naar een zeer goed te behandelen griepje degradeert (uiteraard staat deze informatie buiten de vraagstelling en wordt helaas niet ‘gemeten’).

Het uiters effectieve en goedkope onderhavige ‘cocktail’ (bovendien ruim voor handen) , had iedere maatregel tegen deze p(l)andemie totaal overbodig gemaakt.

Leg hierbij de officiële harde cijfers van de daadwerkelijke doden tgv covid-19 er eens naast. Nu blijkt dat er fors gesjoemeld is met het sterftecijfer, zoals de regeringen/MSM ons voor probeert te houden. Zie bijv. de onlangs verschenen cijfers van het CDC. Slechts 6% van de totale sterftecijfers covid-19, blijken als doodsoorzaak daadwerkelijk covid-19 te hebben (duizenden specialisten hebben dit eveneens bevestigd – zie bijv ACU2020). Een nee, het 5-dagen durende cocktail van dr. Zelenko was/is door de overheden verboden om toe te dienen bij covid-19 ! Helaas wordt niet gemeten hoeveel mensen er onnodig gestorven zijn (direct/collateraal).

Dus: wat meet je, wat weet je? En krijg je hierbij een objectief beeld van het hele spectrum?

Bijbel getrouwe en wakkere christenen kijken van hetgeen allemaal gaande is overigens niet vreemd van op. De Bijbel is zo glashelder en duidelijk over hetgeen nu gebeurt, en wat er nog gebeuren gaat.
De tijd is kort, de opname van de gemeente is immanent. Als de ‘Weerhouder’ is weggenomen (dit is de gemeente, Heilige Geest) breekt de hel pas echt los op aarde.
Er is slechts een tijd om echt wakker te worden en je knopen te tellen.

Maranata.

salvar
salvar
Reactie op  Meten is weten?
7 maanden geleden

@Meten is weten?
volgens mij worden er twee dingen door elkaar gehaald , corona en covid19.
corona bestaat al behoorlijk lang en covid19 bestaat niet , dus je kan ook niet sterven aan covid19.
corona is een griep zoals elke griep dus er is niets aan de hand geweest , behalve die gestorven zijn .

salvar
salvar
7 maanden geleden

meer dan 100 experts lullen met het kabinet mee????
welke?
nodig nu eens experts uit die een hele simpele vraag stellen , waar is het virus????
kunnen ze niet , rivm niet , ruttekop niet , de hond de jonge niet etc.
alle meelopers in de eerste en tweede kamer niet.

wat is er gebeurt , nou een griep die door de cabal opgeblazen is tot een levensgevaarlijk en dodelijk virus?
dus kabinet ga nu eens door het stof en bied excuses aan aan de bevolking misschien is er nog iets te redden voor je , in plaats van de galg gevangenis straf voor het te vroeg overlijden van mensen.

mensen kom in actie en jaag het zootje weg.

volgens mij lachen ze in hun vuistje want straks de noodwet???????????????

truthwillsetyoufree
truthwillsetyoufree
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

experts die door het who en bill gates worden betaald

Tony
Tony
Reactie op  truthwillsetyoufree
7 maanden geleden

“Experts” zijn omgekocht!

Eelke Piers
Eelke Piers
7 maanden geleden

Weer een stem roepende in de woestijn

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

“nooit meer herhaald worden”?

Wij zitten er *** nog steeds middenin, sterker nog, de touwtjes worden steeds verder aangetrokken.

Maar dan het debat van gisteren.
Fragment van Baudet jegens Grapperhaus.
Ik vat het maar als volgt samen: heeft hij een poging gedaan om zijn schoonmoeder te vermoorden? Ja of nee?
https://www.youtube.com/watch?v=uabbAH2o_qM
Zoals gewoonlijk draait hij er omheen en werd hij gered, zoals gewoonlijk, door de voorzitter want het wordt een herhaling.
Verder stelt hij vast dat het rigide mensonterend beleid heeft gewerkt. Er is (bijna) sprake van een causaal verband.

Ik kan hier niet meer naar kijken zonder de PC uit het raam te smijten.

Dani
Dani
7 maanden geleden

Ik weet niet of anderen het ook zien,maar lees betreffende site van de staat maar even.

Men gaat toch tracken & tracen, en al die achterlijke doctoren die allemaal weten dat die hele ziekte uit de kast woord getrokken om het volk te knevelen, zijn dus niet de mensen waar je het van hebben moet.

Doen (bijna) allemaal mee en hebben papieren getekend waarmee de waarheid mooi word verbloemd en zij akkoord zijn gegaan met de zwijgplicht.

Ik heb helemaal; niets met experts die de eed van Hippocrates naast zich neer hebben gelegd, flikker toch een keer op met die use full idiots.

kuus
kuus
7 maanden geleden

Het laat maar weer zien met wat voor soort ongeschikten machthebbers we in Den Haag zitten op gescheept liegen, bedriegen, onderdrukken, verdeeldheid zaaien, moedwillig bedreigen, terroriseren, vrijheid ontnemen , de dood in jagen, corruptie, en dan onze koning die met ze vromen bek hier achter staat ja hij lacht wel.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Beste, Ferdinand Grapperhaus
Door jouw opzettelijke ‘GROVE FOUT” hebt je Nederlanders een boodshap gegeven namelijk dat ook jij niet gelooft in deze Coronavirus. Het Killer Virus bestaat niet !

Het ligt nu aan de volk hoe ze deze ‘GROVE FOUT” gaan gebruiken om Nederland te redden !

Dank je wel Ferdinand Grapperhaus

Piet
Piet
7 maanden geleden

kent iemand dit liedje nog?

– Over De Muur Van Berlijn

Oost-Berlijn, Unter den Linden
Er wandelen mensen langs vlaggen en vaandels
Waar Lenin en Marx nog steeds op ‘n voetstuk staan
En iedereen werkt, hamers en sikkels
Terwijl in paradepas de wacht wordt gewisseld
Veertig jaar socialisme
Er is in die tijd veel bereikt
Maar wat is nou die heilstaat
Als er muren omheen staan
Als je bang en voorzichtig
Met je mening moet omgaan
Ach, wat is nou die heilstaat
Zeg mij wat is-ie waard
Wanneer iemand die afwijkt voor gek wordt verklaard

En alleen de vogels vliegen van Oost- naar West-Berlijn
Worden niet teruggefloten, ook niet neergeschoten
Over de Muur, over het IJzeren Gordijn
Omdat ze soms in het westen
Soms ook in het oosten willen zijn
Omdat ze soms in het westen
Soms ook in het oosten willen zijn

West-Berlijn, de Kurfürstendam
Er wandelen mensen langs porno en peepshow
Waar Mercedes en Cola nog steeds op een voetstuk staan
En de neonreclames die glitterend lokken
Kom dansen, kom eten, kom zuipen, kom gokken
Dat is nou veertig jaar vrijheid
Er is in die tijd veel bereikt
Maar wat is nou die vrijheid
Zonder huis, zonder baan
Zoveel Turken in Kreuzberg die amper kunnen bestaan
Goed, je mag demonstreren
Maar met je rug tegen de muur
En alleen als je geld hebt dan is de vrijheid niet duur

En de vogels vliegen van West- naar Oost-Berlijn
Worden niet teruggefloten, ook niet neergeschoten
Over de Muur, over het IJzeren Gordijn
Omdat ze soms in het oosten
Soms ook in het westen willen zijn
Omdat er brood ligt soms bij de Gedächtniskirche
Soms op het Alexanderplein

Paul Konings
Paul Konings
Reactie op  Piet
7 maanden geleden

KLEIN ORKEST – OVER DE MUUR (1984)
https://www.bitchute.com/video/3l3tgQ8pnXfo/

Jets
Jets
Reactie op  Piet
7 maanden geleden

Heeeey, uit mijn studententijd :-)))

Lord of Hosts
Lord of Hosts
7 maanden geleden

Het Pentagon heeft 2015 een film geïntroduceerd over hoe de wereld er in 2030 uit zal zien incl. gevaarlijke virussen en rassenrellen. Maar er wordt verzwegen dat dit een vooraf goed uitgedacht plan is zoals we nu in de hele wereld met eigen ogen kunnen aanschouwen en geen spontaan gebeuren.
Zelfs George Floyd is te zien met een voet in z’n nek.
Het wordt tijd dat degene die de touwtjes bedienen, de bedenkers en de uitvoerders van deze agenda’s, uit hun holen gerookt en tentoongesteld worden.
En neen, zij mogen nooit meer op de wereldbevolking losgelaten worden…
https://translate.google.com/translate?hl=nl&sl=auto&tl=nl&u=https%3A%2F%2Ftheintercept.com%2F2016%2F10%2F13%2Fpentagon-video-warns-of-unavoidable-dystopian-future-for-worlds-biggest-cities%2F

https://youtu.be/iDxeKd_iR28

x

Check Also

florida

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op ...

politica

Duitse politica klapt uit de school: corona is slechts voorwendsel voor Grote Reset

Een schokkend bericht uit Duitsland: er is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x