Homepagina » Gezondheid » Insmeren kan dodelijk zijn. Dit is wat er gebeurt als zonnebrandcrème wordt blootgesteld aan zonlicht
Insmeren kan dodelijk zijn. Dit is wat er gebeurt als zonnebrandcrème wordt blootgesteld aan zonlicht

Insmeren kan dodelijk zijn. Dit is wat er gebeurt als zonnebrandcrème wordt blootgesteld aan zonlicht

Als je geen kanker wilt kun je maar beter geen zonnebrandcrème meer gebruiken tijdens het zwemmen. Een stofje in zonnebrand wordt namelijk giftig als het reageert met chloor en ultraviolette straling, zo hebben onderzoekers ontdekt.

Avobenzon is een ingrediënt in zonnebrandcrèmes met als functie het absorberen van UV-straling en op die manier huidschade te voorkomen.

Russische wetenschappers hebben ontdekt dat de stof kankerverwekkend is bij blootstelling aan zonlicht en chloorwater.

Extreem giftig

Tijdens experimenten met zwemmers die zich hadden ingesmeerd kwamen aldehyden, fenolen en gechloreerde acetylbenzenen vrij.

Die laatste twee zijn extreem giftig en gelinkt aan dodelijke tumoren en onvruchtbaarheid, aldus experts van de Staatsuniversiteit van Moskou.

Uit een studie die eerder dit jaar is gepubliceerd bleek dat aldehyden het risico op kanker kunnen verhogen omdat ze het immuunsysteem verstoren.

Gevaarlijkere producten

“Op basis van de experimenten kun je concluderen dat een veilige stof in het water verandert in gevaarlijkere producten,” zei hoofdonderzoeker Albert Lebedev.

“Het is bekend dat acetylbenzenen en fenolen, met name de gechloreerde varianten, erg giftig zijn,” voegde hij toe.

Deze producten brengen de gezondheid van miljoenen mensen in gevaar, aangezien zonnebrand met avobenzon erg populair is.

Beschadigen

De stof zit niet alleen in zonnebrandcrème, maar ook in make-up, huidcrèmes en lippenbalsem.

Als water koperzouten bevat – die worden toegevoegd aan zwembadwater zodat het een mooie lichtblauwe kleur krijgt – ontstaan bovendien grote hoeveelheden bromoform, een giftige stof.

Deze stof kan de lever, nieren en het zenuwstelsel beschadigen, stellen de experts. Hun studie is gepubliceerd in Chemosphere.

[Daily Mail]


Vind je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Het zesde zintuig en het gezonde verstand zeggen dat er veel meer mis is en dat als ons voedsel al bedenkelijk is en fabrikanten rijkelijk gifstoffen -mogen- toevoegen in hun voedingsgiffabrieken en Monsanto en aanverwante idioten planten, zaden en vruchten die we eten, (met gif) -mogen- bewerken, wat durven fabrikanten dan wel niet uit te spoken met middelen die ‘slechts’ met de huid in aanraking komen???….

  6 likes
 2. Ik refereer altijd naar de Zonnebrand Creme reclame uit Robocop.

  6 likes
 3. Op het heetst van de dag uit de zon, daarbuiten in de zon. pet of hoed op en armen en benen bedekken. Blijf zoveel mogelijk in de schaduw.

  2 likes
 4. denk je nu echt dat ZE dat niet weten,het is alles bij elkaar,chemtrails,E-nummers,fluoride tandpasta,bisfenol A en B,chemotherapie,aluminium in je deo,statines,DU munitie,wifi,4 en zodadelijk 5g,fukuchima,in het lab gemuteerde virussen,enz.
  ZE zijn al 300 jaar bezig en misschien al veel langer om aan de macht te komen en te blijven en nu hebben ze de technologie om voor ZE te zorgen en is de mensheid overbodig geworden.
  En zijn ze aan de slow kill begonnen om de mensheid binnen 100 jaar uit te roeien.
  keep humanity under 500 million…giorgia stones

  1 likes
 5. Belangrijk is om je te douchen voor je gaat zwemmen. Is beter voor jou…. Maar ook beter voor de kwaliteit van het zwembadwater. Door altijd te douchen voor het zwemmen blijven de waardes van het water beter in balans en heb je dus ook veel minder chemicalien nodig om het water op orde te houden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...