BuitenlandCorona

800 (!) artsen in verzet tegen coronamaatregelen: ‘Nu is het genoeg’

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ook in België groeit het verzet tegen de coronamaatregelen. Meer dan 800 overwegend Belgische artsen en andere zorgprofessionals hebben een open brief ondertekend waarin ze vragen om een andere aanpak van de coronacrisis. “De slinger is doorgeslagen. Er is een overreactie geweest, uit vrees voor een nieuwe golf,” zegt hoogleraar Lieven Annemans, één van de ondertekenaars.

De ruim 800 artsen stellen: “Op basis van 9 maanden wetenschappelijke data blijkt meer en meer dat de huidige maatregelen disproportioneel zijn.” Ze waarschuwen dat het indijken van corona het probleem nooit zal oplossen, tenzij we aanvaarden om de rest van onze dagen door te brengen in een angstmaatschappij waarin persoonlijke vrijheden worden beperkt zonder veel wetenschappelijke onderbouwing. “Nu is het genoeg.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Niets vreemds aan

“Voor de seizoensgriep die jaarlijks wereldwijd tussen de 320.000 en 650.000 doden veroorzaakt (in een pandemisch jaar tot een miljoen) hebben we nooit maatregelen getroffen, de ouderen afgeschermd en thuiswerk gepromoot. Er werd zelden een narratief aan gekoppeld,” zeggen ze.

“Tijdens de eerste lockdown werd de focus gelegd op de ziekenhuisopnames en de overlijdens. Nu er in verhouding nauwelijks overlijdens en ziekenhuisopnames te melden zijn, wordt de communicatie gevoerd rond het stijgend aantal besmettingen. Besmettingen die op zich niets zeggen. Test patiënten op streptokokken, stafylokokken, verkoudheids(corona)virussen en velen zullen positief testen.”

Je leest vaak in de media dat corona een deel van de patiënten blijvende longschade bezorgt. Ook hier is volgens de briefschrijvers niets vreemds aan. “Dit is eveneens vastgesteld in overzichtsstudies voor de seizoensgroep.”

Laten we met corona op een gezonde manier samenleven

De artsen verwachten niet veel van het coronavaccin. “Met griepvaccinatie hebben we decennia ervaring, echter blijkt uit overzichtsstudies dat we er in 10 jaar tijd maar 3 keer in geslaagd zijn een vaccin te ontwikkelen dat een efficiëntie van boven de 50% haalde.” Ze voegen toe dat het inenten van ouderen weinig efficiënt blijkt. “Ook stellen we ons vragen bij de snelheid waarmee dit nieuwe vaccin op de markt zou komen. Het is onmogelijk in te schatten wat de efficiëntie en de bijwerkingen zullen zijn op de middellange en lange termijn. Ter verdediging van de huidige maatregelen wordt het voorzichtigheidsprincipe naar voren geschoven, waarom dan niet met dit vaccin?”

Tijdens een test met het Oxford-vaccin vertoonde 80% van de testgroep ernstige tot zeer ernstige bijwerkingen. Ondertussen weten we dat de antistoffen na zes maanden voor een groot deel verdwijnen. “Het valt dus af te wachten wat een eventueel vaccin zal bijdragen. Waarom leggen we al de eieren in die mand?”

De artsen besluiten: “Het nul-risico bestaat niet, laten we met corona op een gezonde manier samenleven.”

Lees de brief hier in zijn geheel.

4.8 15 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
3 jaren geleden

Beter laat dan nooit !!!

:adrianus-johannes..
:adrianus-johannes..
3 jaren geleden

denk eens even mee!
kan de overheid ook 800 mensen in persoon mee krijgen die hun handtekening willen zetten onder een contract vanuit hun beroepsmatigheid.!
zodat de covid19 corona 2020 maatregelen wettelijk en overtuigend hun ook hoofdelijke aansprakelijk maken en willen toe delen aan de nu van overheidswegen genomen nodig zijn.. maatregelen die de samenleving nog jaren gaan kosten weer gezond te worden en zijn, zo als deze 800 ondertekenaars hun kop boven het maaiveld doen..
800 die toch op een of andere manier ook hun baan en geloofwaardigheid op de tocht of weegschaal zetten hier meer..
dus kan de overheid daar (ook onze) zo 800 deskundigen vinden?

of heeft België ook een van dissel ment een gerechtelijk vonnis aan zijn broek..
en heeft de de Belgische regering ook een minister van justitie met een strafblad!??
kijk grapjethuis of op het werk weet natuurlijk dat hij, art 9a van SR op zich zelf kan toe passen.. leuk als je de wetten kent, toch..
die zijn je gegeven daarom heet het wetgeving.. opdat jij er maar mee akkoord gaat en zo jezelf vangt, en je straf of boete bepaald of niks ernstig als je het spel kent..

Eerste Boek. Algemene bepalingen
Titel II. Straffen
Artikel 9a
Indien de rechter dit raadzaam acht in verband met de geringe ernst van het feit, de persoonlijkheid van de dader of de omstandigheden waaronder het feit is begaan, dan wel die zich nadien hebben voorgedaan, kan hij in het vonnis bepalen dat geen straf of maatregel zal worden opgelegd.
https://maxius.nl/wetboek-van-strafrecht/artikel9a
dus zo`n grapje maak je niet in het openbaar en denken dat zien ze niet.. nee nee dat maak je maar t-huis gabber.. als professional kan dit niet welke brandweerman zal blussen met benzine. denk in maar..
en dan, nu plots kan wel dat de corona boete straks zonder strafblad..
jonge zo duidelijk dat de handen schoon wassen..
daar waar ze anderen die afhakken..
is dit democratie
nee dit is democratie door de burger gekozen, zo dat zij de schuld ook op hun kunnen belasten..
dus ieder die een blauwe brief om te betalen ontvangt, heeft iets wettelijk verkeerds gedaan in deze jou democratie..

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Terug naar NORMAL met Ionisatoren
https://www.youtube.com/watch?v=7JU1oaY2UMs
Iedereen benader de regering, NS en de RIVM etc.. !! Ionisatoren kan de 1,5 meter samenleving en vaccine definitief de prullenbak in. GEEN VACCINE!!

AlbertV
AlbertV
3 jaren geleden

Vaccins werken alleen maar als je een functionerend immuunsysteem hebt. Mensen die kwetsbaar zijn hebben meestal ook een slecht werkend immuunsysteem dus werkt het vaccin bijna niet. Het vaccin werk wel bij gezonde mensen, maar die hebben dat vaccin (meestal) niet nodig omdat hun immuunsysteem de ziekmaker al onschadelijk maakt. Zorg dat je gezond bent, That’s all.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x