Homepagina » Buitenland » 800 (!) artsen in verzet tegen coronamaatregelen: ‘Nu is het genoeg’
artsen
Foto: Jamain CC BY-SA 4.0

800 (!) artsen in verzet tegen coronamaatregelen: ‘Nu is het genoeg’

Ook in België groeit het verzet tegen de coronamaatregelen. Meer dan 800 overwegend Belgische artsen en andere zorgprofessionals hebben een open brief ondertekend waarin ze vragen om een andere aanpak van de coronacrisis. “De slinger is doorgeslagen. Er is een overreactie geweest, uit vrees voor een nieuwe golf,” zegt hoogleraar Lieven Annemans, één van de ondertekenaars.

De ruim 800 artsen stellen: “Op basis van 9 maanden wetenschappelijke data blijkt meer en meer dat de huidige maatregelen disproportioneel zijn.” Ze waarschuwen dat het indijken van corona het probleem nooit zal oplossen, tenzij we aanvaarden om de rest van onze dagen door te brengen in een angstmaatschappij waarin persoonlijke vrijheden worden beperkt zonder veel wetenschappelijke onderbouwing. “Nu is het genoeg.”

Niets vreemds aan

“Voor de seizoensgriep die jaarlijks wereldwijd tussen de 320.000 en 650.000 doden veroorzaakt (in een pandemisch jaar tot een miljoen) hebben we nooit maatregelen getroffen, de ouderen afgeschermd en thuiswerk gepromoot. Er werd zelden een narratief aan gekoppeld,” zeggen ze.

“Tijdens de eerste lockdown werd de focus gelegd op de ziekenhuisopnames en de overlijdens. Nu er in verhouding nauwelijks overlijdens en ziekenhuisopnames te melden zijn, wordt de communicatie gevoerd rond het stijgend aantal besmettingen. Besmettingen die op zich niets zeggen. Test patiënten op streptokokken, stafylokokken, verkoudheids(corona)virussen en velen zullen positief testen.”

Je leest vaak in de media dat corona een deel van de patiënten blijvende longschade bezorgt. Ook hier is volgens de briefschrijvers niets vreemds aan. “Dit is eveneens vastgesteld in overzichtsstudies voor de seizoensgroep.”

Laten we met corona op een gezonde manier samenleven

De artsen verwachten niet veel van het coronavaccin. “Met griepvaccinatie hebben we decennia ervaring, echter blijkt uit overzichtsstudies dat we er in 10 jaar tijd maar 3 keer in geslaagd zijn een vaccin te ontwikkelen dat een efficiëntie van boven de 50% haalde.” Ze voegen toe dat het inenten van ouderen weinig efficiënt blijkt. “Ook stellen we ons vragen bij de snelheid waarmee dit nieuwe vaccin op de markt zou komen. Het is onmogelijk in te schatten wat de efficiëntie en de bijwerkingen zullen zijn op de middellange en lange termijn. Ter verdediging van de huidige maatregelen wordt het voorzichtigheidsprincipe naar voren geschoven, waarom dan niet met dit vaccin?”

Tijdens een test met het Oxford-vaccin vertoonde 80% van de testgroep ernstige tot zeer ernstige bijwerkingen. Ondertussen weten we dat de antistoffen na zes maanden voor een groot deel verdwijnen. “Het valt dus af te wachten wat een eventueel vaccin zal bijdragen. Waarom leggen we al de eieren in die mand?”

De artsen besluiten: “Het nul-risico bestaat niet, laten we met corona op een gezonde manier samenleven.”

Lees de brief hier in zijn geheel.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • jenne schreef:

  Beter laat dan nooit !!!

  0 likes
 • :adrianus-johannes.. schreef:

  denk eens even mee!
  kan de overheid ook 800 mensen in persoon mee krijgen die hun handtekening willen zetten onder een contract vanuit hun beroepsmatigheid.!
  zodat de covid19 corona 2020 maatregelen wettelijk en overtuigend hun ook hoofdelijke aansprakelijk maken en willen toe delen aan de nu van overheidswegen genomen nodig zijn.. maatregelen die de samenleving nog jaren gaan kosten weer gezond te worden en zijn, zo als deze 800 ondertekenaars hun kop boven het maaiveld doen..
  800 die toch op een of andere manier ook hun baan en geloofwaardigheid op de tocht of weegschaal zetten hier meer..
  dus kan de overheid daar (ook onze) zo 800 deskundigen vinden?

  of heeft België ook een van dissel ment een gerechtelijk vonnis aan zijn broek..
  en heeft de de Belgische regering ook een minister van justitie met een strafblad!??
  kijk grapjethuis of op het werk weet natuurlijk dat hij, art 9a van SR op zich zelf kan toe passen.. leuk als je de wetten kent, toch..
  die zijn je gegeven daarom heet het wetgeving.. opdat jij er maar mee akkoord gaat en zo jezelf vangt, en je straf of boete bepaald of niks ernstig als je het spel kent..

  Eerste Boek. Algemene bepalingen
  Titel II. Straffen
  Artikel 9a
  Indien de rechter dit raadzaam acht in verband met de geringe ernst van het feit, de persoonlijkheid van de dader of de omstandigheden waaronder het feit is begaan, dan wel die zich nadien hebben voorgedaan, kan hij in het vonnis bepalen dat geen straf of maatregel zal worden opgelegd.
  https://maxius.nl/wetboek-van-strafrecht/artikel9a
  dus zo`n grapje maak je niet in het openbaar en denken dat zien ze niet.. nee nee dat maak je maar t-huis gabber.. als professional kan dit niet welke brandweerman zal blussen met benzine. denk in maar..
  en dan, nu plots kan wel dat de corona boete straks zonder strafblad..
  jonge zo duidelijk dat de handen schoon wassen..
  daar waar ze anderen die afhakken..
  is dit democratie
  nee dit is democratie door de burger gekozen, zo dat zij de schuld ook op hun kunnen belasten..
  dus ieder die een blauwe brief om te betalen ontvangt, heeft iets wettelijk verkeerds gedaan in deze jou democratie..

  0 likes
 • Joyce Ramgatie schreef:

  Terug naar NORMAL met Ionisatoren
  https://www.youtube.com/watch?v=7JU1oaY2UMs
  Iedereen benader de regering, NS en de RIVM etc.. !! Ionisatoren kan de 1,5 meter samenleving en vaccine definitief de prullenbak in. GEEN VACCINE!!

  0 likes
 • AlbertV schreef:

  Vaccins werken alleen maar als je een functionerend immuunsysteem hebt. Mensen die kwetsbaar zijn hebben meestal ook een slecht werkend immuunsysteem dus werkt het vaccin bijna niet. Het vaccin werk wel bij gezonde mensen, maar die hebben dat vaccin (meestal) niet nodig omdat hun immuunsysteem de ziekmaker al onschadelijk maakt. Zorg dat je gezond bent, That’s all.

  0 likes
  • Think schreef:

   Vaccins werken nooit, want heel de germ Theory houdt geen steek..dat moet nu toch eindelijk eens duidelijk zijn..bacteriën zijn niet de oorzaak van ziektes, maar ruimen de giffen op..en wat doen vaccins..? Gooien meer giffen in de mix..pleeg wat onderzoek buiten het paradigma..

   0 likes
 • Alex schreef:

  Spot on! Cut the shit, enough is enough!

  0 likes
 • Johan schreef:

  Gefeliciteerd artsen met dit initiatief! Help ons als leken/slachtoffers en we zullen jullie eeuwig dankbaar blijven.

  De schijnbare ‘andere’ agenda van onze (nu nog) volksvertegenwoordigers moet van tafel!!!

  0 likes
 • Pattyn schreef:

  Heel blij dat mijn huisarts ook getekend heeft.

  0 likes
 • Ab normaal schreef:

  Dreigend ontslag?doorWho,wiens woord men spreekt wiens brood men eet!

  0 likes
 • salvar schreef:

  toch lees ik dat ze er ook helemaal niets van snappen.
  ze blijven ook bezig met het virus.

  wel positief dat ze zeggen genoeg is genoeg.

  0 likes
 • salvar schreef:

  niet lullen dat horen we al genoeg , actie moeten jullie ondernemen.
  gooi je werk een tijdje neer , ze kunnen je toch niet allemaal aanpakken.

  0 likes
 • RayOfLight schreef:

  Nederland word geregeerd door een kwaad dat Mark Rutte heet.

  Hoop dat er genoeg verzet is. Het plan is nu al mislukt. In september zouden we in volledige lockdown moeten zijn. Dit is zeker niet het geval en het volk wordt wakker. Protesten worden neergeknuppeld en media liegt zo veel ze kan. Toch zijn er nog veel hansjes die liever mooi weer spelen. De toekomst staat op het spel. En het is nu duidelijk dat corona net als de verraderlijke media een wapen van de elite is om het volk te onderdrukken. Ondertussen valt de CCP in elkaar die volgens mij achter deze nwo agenda zit. Zonder schaduwmacht zal het nederlandse politieke landschap zeer snel veranderen want rutte en de rest van de leiders/dictators zijn niet meer dan uitvoerders van opdrachten van de elite/CCP die denken dat ze boven het gewone volk staan. Schikbarend is het dat er zoveel ‘pedolinks’ in de politiek zijn. Wat David icke al jaren geleden vertelde lijkt waar.

  btw…. cojona is BS !

  0 likes
 • jenne schreef:

  Wat ik deze Genezers Artsen Professoren Doktoren wel kwalijk neem, is dat ze duizenden mensen hebben laten sterven om dat ze het medicijn Ghloroquine niet wilden gebruiken, door hun colléga Professor Dokter Didier Aroult, aangegeven als een medicijn waar mee hij mensen heeft genezen, compleet plaquenil te samen met l’azithromycine een antibiotique plus Zinc préparaten, na 6 dagen waren de patienten Virus vrij, dit was in eind Januari, en nu draaien ze bij, laffe hufters, in wezen moordenaars !

  0 likes
 • Lab schreef:

  De lockdown, de muilkorf, het testen, contact tracing en vaccineren, allemaal FAKE … allen gebaseerd op asymptomatische transmissie:

  “In all of the history of respiratory born viruses of any type, asymptomatic transmission has NEVER been the driver of outbreaks.
  The driver of outbreaks is ALWAYS a symptomatic person. Even IF there’s a RARE asymptomatic person that might transmit, an epidemic is NOT driven by asymptomatic carriers.”
  –Dr. Anthony Fauci, authoritarian leading the coronavirus task force.

  https://twitter.com/GregTradesmanhi/status/1298672006393729026

  En de WHO licht dit toe aan de hand van reëele data en probeert later dit te verdoezelen via een verwijzing naar de theoretische modellen die afhankelijk zijn van de input.
  Als de asymptomatische personen in de modellen geen transmissie geven is de output dan ook 0.

  https://www.youtube.com/watch?v=wEYWlTRfxYU

  0 likes
 • Henk1967 schreef:

  Hoi allen,

  Ik hoor links en rechts om mij heen dat dit een Hoax is.
  Zijn dit daadwerkelijke bestaande artsen en zo ja hebben zij dit daadwerkelijk ondertekend (is dit geverifieerd)

  Om eerlijk te zijn zie ik de de bomen door het bos niet meer.

  0 likes
 • Jo Bidon schreef:

  Beste, goedkoopste en meest veilige maatregel: zorg dat iedereen voldoende vitaminen en mineralen e.d. in zijn lijf krijgt voor een betere weerstand.
  Helaas, sinds de corona heeft de regering met geen woord hierover gerept, laat staan dat ze bijv. arme gezinnen hulp hebben aangeboden op dit gebied.
  Hopelijk volgt dit nog.
  De groente- en fruit lobby is ook opvallend stil……

  0 likes
 • x

  Check Also

  van haga

  Kijken! Van Haga laat geen spaan heel van falende coronabeleid

  Wybren van Haga, onafhankelijk Kamerlid maar ook ...

  bizzey

  Bizzey doet heftig boekje open in podcast Lange Frans: ‘RIVM bood me geld’

  Leendert Roelandschap, beter bekend als Bizzey, kijkt ...

  >