Binnenland

Poef, weg: er lijkt enige vorm van coördinatie te zijn bij het herschrijven van de geschiedenis

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

De oversterfte manifesteert zich steeds nadrukkelijker. Een groot deel van de Tweede Kamer wil dat er een groot onderzoek wordt uitgevoerd naar de oorzaken van de aanhoudende oversterfte.

Een motie van NSC werd vorige week gesteund door PVV, BBB, SGP en SP, die samen 72 zetels hebben. Saillant detail: de motie werd door demissionair minister Pia Dijkstra (Medische Zorg) ontraden. Op 27 februari wordt over deze motie gestemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

NSC-Kamerlid Agnes Joseph wees erop dat de afgelopen vier jaar 14.000 mensen meer per jaar zijn overleden dan verwacht. “Er is grondig onderzoek nodig,” zei ze.

Alles uit de kast

Statisticus Herman Steigstra wijst erop dat het RIVM alles uit de kast haalt om de cijfers over de oversterfte uit de schijnwerpers te houden. De oversterfte wordt bovendien op een andere manier berekend, waardoor de meersterfte als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Er zijn twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Eén: de baseline is met bijna 10 procent verhoogd, waardoor er in de zomermaanden administratieve ondersterfte ontstaat. Die compenseert de oversterfte in de wintermaanden en dus is er per saldo vrijwel geen oversterfte meer.

De sterftecijfers van de laatste weken zijn altijd onvolledig en worden in de daaropvolgende weken verder aangevuld. De laatste week valt daardoor regelmatig binnen de bandbreedte, totdat er wordt bijgeplust. Het oordeel van het RIVM is soms week na week: ‘Niet verhoogd’.

vo
Beeld: Herman Steigstra
Coördinatie

De coronasterfte verdween, maar de oversterfte bleef. Het is officieel ‘onverklaarde oversterfte’ en de overheid wil dat graag zo houden, de olifant in de kamer mag niet bij naam genoemd en onderzocht worden, schrijft Steigstra.

De aanhoudende oversterfte is voor de overheid zeer ongemakkelijk. Het duidt op falend beleid en inmiddels wordt er alles aan gedaan om deze oversterfte uit de boeken te schrijven, voegt hij toe.

Er gebeurt nog iets opmerkelijks: er lijkt enige vorm van coördinatie te zijn bij het herschrijven van de geschiedenis. Het Britse statistiekbureau ONS heeft deze aanpak inmiddels overgenomen. Bij de nieuwe rekenmethode komt men in Groot-Brittannië uit op een oversterfte van 10.994 in 2023, 20.448 minder dan bij de huidige methode.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caatje
Caatje
1 maand geleden

Dit is wereldwijd.. Hoe meer prikken hoe meer doden

Caatje
Caatje
1 maand geleden

Cijfers wegmoffelen strafbaar maken! Maakt niet uit wie het doet. Bewust Foute cijfers aanleveren, gevangenis in.

Dwarsje
Dwarsje
1 maand geleden

En maar blijven liegen en bedriegen. Ze slaan steeds wilder om zich heen. MOOI ZO! Blijf maar dat criminele zooitje die jullie al lang zijn. Des te gemakkelijker zijn jullie straks aan te wijzen als MEDEPLICHTIGEN. Ja jij nu ook omroepster Pia Dijkstront!

jessie nameles
jessie nameles
1 maand geleden

NIKS NIEUWS. in frankrijk hebben ze ff snel een wetje er door gedouwd . als je maar tegenover de mrna gif techniek in gaat dan zou je 3 jaar celstraf en een boete van 45000 euries [kunnen] krijgen .?? ze trillen als rietjes in de wind .. en de msm is meer bezig om t te hebben over des en mis informatie .. dus we mogen het ook niet meer hebben over een 3 e wereld oorlog hebben die door
olongren en rutte door onze strot word geduwt van ONZE CENTEN.!!!!!! EUROPA BRAND .overal boeren protesten en de msm zwijgt zoals altijd ..!!!

Back to top button
53
0
We lezen graag je reactie!x