Binnenland

Ronduit schokkend: Kamerlid ontmaskert extra inkomsten energiebedrijven

Help door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Deze week werd in de Kamer gedebatteerd over de afbouw van de salderingsregeling voor kleinverbruikers. Wie zelf elektriciteit opwekt met zonnepanelen, mag stroom die in de zomer wordt teruggeleverd aan het net, wegstrepen tegen stroom die in de wintermaanden wordt afgenomen.

Daar zijn ook belastingen bij inbegrepen, waardoor de schatkist geld misloopt. Deze salderingsregeling is overbodig geworden, vindt energieminister Rob Jetten. Hij wil een minimumprijs invoeren voor teruggeleverde stroom.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

1 miljard extra

Als de salderingsregeling verdwijnt, wordt er 450 miljoen extra aan belasting geheven. SP-Kamerlid Renske Leijten vroeg minister Jetten of die 450 miljoen wordt verdeeld onder alle energiegebruikers. Die antwoordde dat het belastinginkomsten zijn voor de algemene middelen.

“En wordt de 1 miljard die het de energieleveranciers extra zal opleveren dan verdeeld onder alle klanten?” vroeg Leijten.

Nee, dus

Dit betekent een miljard minder kosten voor energieleveranciers en dat betekent dus ook dat ze minder kosten in hun tarieven hoeven door te berekenen. Als energieleveranciers dat niet gaan verwerken in hun tarieven, zullen ze duurder zijn dan hun concurrenten, zei Jetten.

“Nee, dus,” reageerde Leijten. Ze had nog een vraag voor Jetten: “Als de minister zo tegen het voordeel van enkelen ten nadele van allen is, waarom is hij er dan voor dat de energiemaatschappijen 1 miljard per jaar winst maken over alle gebruikers en waarom regelt hij niet dat die winsten gesocialiseerd worden naar iedereen?”

“Ik denk echt dat dat een andere discussie is,” stelde Jetten.

4.9 146 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

NATUURLIJK wordt de salderingsregeling voor kleinverbruikers afgebouwd EN zal vervolgens totaal verdwijnen!

Eigenlijk niets nieuws onder de zon. ZO was het natuurlijk al vanaf het begin gepland.

EERST mensen een dikke vette worst voorhouden, zodat veel mensen erin zouden trappen, om deze daarna weer terug te nemen. Eerst een hoop geld investeren in die zonnepanelen, MET of ZONDER geleend geld, om daarna tot de conclusie te komen dat je alleen maar bedrogen bent.

Zo’n zelfde spelletje is al jaren geleden met de boeren gespeeld. Onder het mom van voor de voedselvoorziening flinke uitbreidingen realiseren (lees: flinke schulden maken) de boeren in een absolute houdgreep te krijgen.

DAT is prima, vanuit het standpunt van de regering, gelukt. De boeren, althans veel van hen, staan nu met hun rug tegen de muur.

Wat betreft Rob Jetten: WIJ weten natuurlijk wel, wáár al dat extra geld naartoe gaat. Naar die vreselijke oorlog in de Oekraïne.

Zonder dat WIJ daar ooit toestemming voor hebben gegeven, heeft Mark Rutte met zijn kompanen een oorlog ingerommeld, waarbij hij ons direct in gevaar heeft gebracht.

De energiebedrijven zijn allemaal in handen van het grootkapitaal, de cabal, of hoe je het ook wilt noemen.

En ZO is de cirkel weer rond. EN zijn wij, de Nederlandse bevolking, alweer het kind van de rekening.

Naam:*
Naam:*
1 jaar geleden

“Als de minister zo tegen het voordeel van enkelen ten nadele van allen is, waarom is hij er dan voor dat de energiemaatschappijen 1 miljard per jaar winst maken over alle gebruikers en waarom regelt hij niet dat die winsten gesocialiseerd worden naar iedereen?”

Waar slaat dit op? De SP wil een constructie opzetten waardoor bedrijven en burgers worden geknecht. De energiebedrijven horen die miljard helemaal niet in rekening te brengen. De energiebedrijven gedragen zich als woekeraars en Renske wil een communistische constructie optuigen. De winsten socialiseren naar iedereen? Die winsten zijn krankzinnig en ronduit misdadig, die moet je niet socialiseren, die winsten moeten aan banden worden gelegd. Nu gaan ze ons een prijsplafond constructie inrommelen met allerlei toeslagen en reducties en aftrekposten en tegelijkertijd rommelen ze de energiebedrijven een controlemechanisme is. Dit riekt niet goed. Ben ik nou extreem wantrouwend? Of is dit de zoveelste greep naar macht?

Dit is volgens mij ook nog eens allemaal afleiding. Terwijl wij met open mond zitten te kijken naar dit krankzinnige toneelspel in ons kleine poldertje, zijn de USA/EU bezig om WO3 te ontketenen op een manier dat ze Rusland de schuld kunnen geven. Mijn hemel… wat een wereld zijn we in terechtgekomen. Alhoewel dit natuurlijk niet uit de lucht komt vallen. Maar mijn hemel, de achtbaan wordt wilder en wilder.

Onze hoofden, onze gedachten, zijn allemaal anders, maar onze in harten zijn we allemaal gelijk. Ga uit het hoofd (denken, angst) en verbind met je hart (voelen, LIEFDE), daaruit ontstaat de eenheid die we nodig hebben. We zijn met 8 miljard mensen die allemaal anders denken, maar in onze harten zijn we allemaal gelijk en allemaal één… en vanuit het hart willen we allemaal hetzelfde… LIEFDE.

Andre
Andre
1 jaar geleden

smerig ventje die Rob Jetten en zit weer met een hoop wollige taal legaal geld te jatten.

Schandalig
Schandalig
1 jaar geleden

Die arme mensen mogen sterven van hem met zijn loon geen last dus iemand die poogt iets te betekenen krijgt de middelvinger van jetten !

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x