BinnenlandCorona

Woedende reacties op ‘stevige’ coronamaatregelen: ‘Ze zijn nu echt te ver gegaan’

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het coronatoegangsbewijs gaat ook gelden voor niet-essentiële winkels zoals woonwinkels. Ook kunnen werkgevers in bepaalde sectoren medewerkers straks om een coronabewijs vragen. Dat zei minister De Jonge van Volksgezondheid op de coronapersconferentie.

De Jonge wil de 2G-regel invoeren voor horeca en evenementen waar mensen niet kunnen zitten. Je kunt dan niet meer naar binnen met een negatief testbewijs. De minister erkent dat de maatregelen ‘tot veel discussie zullen leiden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Premier Rutte zei dat ‘snelle en stevige maatregelen’ een rem moeten zetten op de ‘besmettingen’. Hij zei dat het aantal contacten tussen mensen moet worden teruggebracht. De verplichting om 1,5 meter afstand te houden, komt terug.

Massale volksopstand

De aangekondigde coronamaatregelen leiden tot veel woedende reacties. “Ongevaccineerden zijn nu officieel en volledig tot tweederangsburgers gemaakt. Een massale volksopstand is het enige dat dit kan stoppen,” zegt politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.

“Laten we massaal níét meewerken aan deze maatregelen van voortschrijdende discriminatie, stigmatisering en uitsluiting. Wie zwijgt/wegkijkt, stemt toe en is medeverantwoordelijk,” schrijft rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Jurist Kim Boon vraagt: “Zijn er echt mensen die het oké vinden dat hun familieleden, vrienden, ouders, kinderen, buren, etc., straks niet meer welkom zijn in sportscholen en restaurants? Puur en alleen omdat ze geen vaccin willen halen?”

Dit land is ziek

“Dit is Nederland niet meer. Laten we het terugpakken,” reageert Tweede Kamerlid Wybren van Haga. “De geesten worden rijp gemaakt voor een 2G-systeem of maatregelen alleen voor ongevaccineerden. Uiteraard weer met geen enkel goed argument. En onze gekozen volksvertegenwoordigers staan erbij en kijken ernaar. Dit land is ziek.”

“Het is misdadig dat het leven van ongevaccineerden rücksichtslos aan banden wordt gelegd,” aldus Van Haga.

Dat is ongekend

Kamerlid Chris Stoffer (SGP) voegt toe: “Opnieuw ingrijpende en pijnlijke maatregelen om de snel oplopende druk op de zorg te verminderen. De SGP verzet zich tegen 2G-wetten die honderdduizenden burgers voor onbepaalde tijd essentiële en klassieke vrijheden ontnemen. Dat is ongekend.”

“Nog steeds ga ik geen vaccinatie nemen, Hugo. Wat voor fascistische tactieken je ook inzet,” twittert bioloog Richard Steenvoorden.

FVD-leider Thierry Baudet zegt:

4.8 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

215 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Perm
Perm
2 jaren geleden

We gaan ons land heroveren, linksom of rechtsom. Ze zijn nu over de streep gegaan.

Dick de witte
Dick de witte
2 jaren geleden

Dat dat zooitje nog leeft daar.echt een gorre tering zooi.ik was vorige week op n feestje .verjaardag.ik had een test laten doen.en was zodoende de enige waar we zeker van waren.ik was niet besmet .maar de rest ?????

Rein
Rein
2 jaren geleden

Niemand hoeft mee te werken

Stephan
Stephan
2 jaren geleden

Dit land is ziek.

Back to top button
215
0
We lezen graag je reactie!x