Mens en Dier

Rosanne Hertzberger krijgt veel steun na kritiek op indirecte prikplicht: ‘De ene voltreffer na de andere’

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Microbioloog Rosanne Hertzberger zei gisteravond in Op1 dat je in Israël, ons voorland, uitgebreide circulatie van het virus ziet bij gevaccineerden en dat de immuniteit inzakt. Ze sprak zich in de talkshow uit tegen een indirecte vaccinatieplicht. “Dit is niet een kwestie van twee prikjes. Het lijkt erop dat wij de komende jaren vast blijven zitten aan regelmatige covidvaccins,” zei ze.

Tegenover haar zat Roland Pierik, lid van de vaccinatiecommissie van de Gezondheidsraad. Hij vroeg aan Hertzberger: “Wat is je alternatief?” Ze antwoordde: “Niet vaccineren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze zei dat de vaccinatiegraad rond de 85 procent schommelt. “Met een beetje pushen krijg je het nog een paar procenten hoger. Het is ontzettend zonde om die laatste procenten die je er dan nog bij zou krijgen – waardoor je een beetje minder ziekenhuisopnames zou krijgen – om daar het volledige vrijwillige karakter van het vaccineren in Nederland mee op het spel te zetten,” zei de microbioloog. “Want dat is wat je doet.”

Pierik reageerde: “Jij zegt dat niet naar een bioscoop kunnen of niet naar het café kunnen dwang is. Je zou ook kunnen zeggen dat er bepaalde dingen zijn die je niet kunt doen als je niet vaccineert.”

Wat een verademing

De microbioloog krijgt veel bijval. “Roland Pierik kreeg geen speld tussen het verhaal van Hertzberger. Hij deed maar wat, terwijl zij werkelijk de ene voltreffer na de andere maakte,” twittert politiek commentator Eva Vlaardingerbroek. “Wat een verademing. Lang leve de ratio. Lang leve de vrijheid. En lang leve Hertzberger.”

Docent en jurist Raisa Blommestijn schreef tijdens de uitzending: “Op dit moment haalt Hertzberger alle argumenten vóór het vaccinatiepaspoort één voor één keihard onderuit.”

Totalitair handelen

“Dus, Hertzberger was zowel officieel microbioloog als ook officieus rechtsfilosoof bij Op1. Pierik, officieel rechtsfilosoof, was iemand die opriep tot totalitair handelen, de antipode van rechtsfilosofisch handelen; overigens zonder kennis van microbiologie en vaccins,” constateert auteur en spreker Hans van Tellingen.

Columnist Marianne Zwagerman zegt: “De druk nog verder opvoeren levert alleen maar schade op.”

Hertzberger lijkt aardig te zijn bijgedraaid: eerder dit jaar wilde ze besmettelijke mensen nog ‘weren uit de samenleving’.

4.7 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vout
Vout
2 jaren geleden

Hertzberger lijkt aardig te zijn bijgedraaid: eerder dit jaar wilde ze besmettelijke mensen nog ‘weren uit de samenleving’.
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen. Hoe toon je overigens aan of iemand ‘besmettelijk’ is als de PCR test die gebruikt wordt dat niet kan zien/meten?

Lammert
Lammert
2 jaren geleden

Ik vind het verhaal van de microbioloog helemaal niet sterk op mij overkomen. Ze geeft mij de indruk dat ze namelijk voor inenting van deze gemodificeerde troep is, maar niet verder wil pushen om een paar extra procenten bovenop de 85% gevaccineerden te krijgen. Ze laat mijns inziens niet zien wat de mogelijk schadelijke gevolgen zijn van de gemodificeerde troep en dat je nooit had mogen beginnen met vaccineren. Maar dat is mijn bescheiden mening.

Loire
Loire
2 jaren geleden

Ze voelt de bui al hangen en kiest eieren voor haar geld, maar eerder was ze voor plicht. Misschien realiseert ze zich dat ook haar kinderen het slachtoffer van deze idioterie zullen zijn. We zullen zien hoe lang ze het volhoudt.

Anonymous
Anonymous
2 jaren geleden

Ik heb het stukje even terug gekeken. Een erg sterk optreden van mevrouw. En wat een zielige vertoning is die Pierik. Die psychiater wat erbij zat, kan Pierik zo in behandeling nemen.

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x