Mens en Dier

Rosanne Hertzberger wil besmettelijke mensen ‘weren uit de samenleving’

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Viroloog Jaap Goudsmit ging deze week in De Balie met onder andere microbioloog Rosanne Hertzberger in gesprek over hoe je een samenleving behoudt in tijden van een pandemie. Volgens Goudsmit heeft het helemaal geen zin om mensen onder de 60 te vaccineren. Dus iedereen boven de 60 een prik en dan alles open? Dat ziet Hertzberger niet zitten.

Ik heb geen zin om Covid te krijgen. Omdat het risico dat ik daar een week of twee weken echt goed ziek van ben aanzienlijk is. Ik ken dat niet, ik hou niet van ziek zijn. Ik wil niet twee weken ziek zijn en in isolatie moeten. Ik heb er geen zin in,” zei ze.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ik wil naar zero Covid,” vervolgde Hertzberger. “Ik wil dat Covid weggaat door de besmettelijke mensen te weren uit de samenleving. Dus ik wil helemaal niet alles opengooien. Daar zou ik erg tegen zijn omdat je dan een hele grote epidemie krijgt onder 60-minners. Daar ben ik er één van. Nee, dank je.”

Feitenvrije angstzaaierij

“Waarom krijgt deze troela continu een podium?” vraagt econoom Rein de Vries zich af op Twitter. “Wat is haar verdienste?” Journalist Eric van de Beek antwoordt: “Ze zegt wat de boven ons gestelden graag willen horen. Dan krijg je sowieso een podium bij de NPO.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen voegt toe: “Sommige biologen hebben niet door dat Covid voor 70-minners vrijwel volledig ongevaarlijk is.” Publicist Sietske Bergsma sneert naar Hertzberger: “Feitenvrije angstzaaierij uit egoïsme. De nieuwe ‘solidariteit’.”

4.7 41 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

191 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Weet u wie ook bepaalde mensen / groepen uit de samenleving liet weren en zelfs verwijderen?

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Ik vraag mij af of zij wel enig historisch besef heeft en waar haar stellingname toe kan leiden.
Overigens valt mij dat bij meer mensen op, die ook nog eens continu in de publiciteit komen kennelijk als propaganda uiting.

Han
Han
3 jaren geleden

Met een vergrootglas kun je niet auto rijden! ‘Het is is een misvatting te denken dat ge de maatschappij van achter de microscoop kunt besturen.’ Prof. Dr. Mattias DeSmet.

Geen schaap
Geen schaap
3 jaren geleden

Dat mens is gek. Misschien moet ze even naar de video op de volgende link kijken.

Oorlogsmisdadigers – Keuringsdienst van Waarheid

Back to top button
191
0
We lezen graag je reactie!x