Buitenland

Rusland: groot Oekraïens offensief al binnen enkele uren afgeslagen

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

Rusland heeft naar eigen zeggen een groot Oekraïens offensief in Donetsk afgeslagen. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie. Zo’n 250 Oekraïense soldaten zijn gedood. Ook zijn meerdere tanks en 21 gepantserde voertuigen vernietigd.

In een verklaring schrijft het Russische leger dat bij het offensief zes bataljons pantserinfanterie en twee tankbataljons betrokken waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Op de ochtend van 4 juni lanceerde de vijand een grootschalig offensief in vijf sectoren langs het front in het zuiden van Donetsk. De vijand is er niet in geslaagd haar doelen te bereiken.”

23 aanvallen

“Het doel van de vijand was om onze verdediging te doorbreken in wat hij als meest kwetsbare deel van het front ziet. Daarin is de vijand niet geslaagd,” stelde het Russische ministerie van Defensie.

De Oekraïners voerden 23 aanvallen uit, die volgens Rusland allemaal zijn afgeslagen.

Twee weken geleden zei Kiev dat het langverwachte tegenoffensief al meerdere dagen bezig was. Oekraïne maakte er geen geheim van dat het voorbereidingen trof voor een groot tegenoffensief.

Toename van wapenleveringen

Mychaljo Podoljak, adviseur van president Zelenski, zei in een interview dat het offensief niet een losse gebeurtenis is, maar dat het gaat om tientallen verschillende acties.

Eind vorige maand zag Moskou een toename van wapenleveringen van het Westen aan Oekraïne. Minister van Defensie Sjojgoe zei toen dat die wapens bedoeld waren voor een aanstaand grootschalig offensief.

Moskou hield de leveringen naar eigen zeggen goed in de gaten en keek daarnaast naar plekken waar de wapens Oekraïne binnenkwamen. Waar mogelijk werden de aanleverroutes aangevallen.

[Zero Hedge]

4.7 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
10 maanden geleden

Goed nieuws! Dat dat nazituig tot de laatste man wordt uitgeroeid.

Anja Heij
Anja Heij
10 maanden geleden

Kunnen we nu alsjeblieft een eind maken aan deze waanzin en de vredesonderhandelingen starten?

Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden

RTL nieuws schrijft vandaag dat oekraine bewust stil blijft over het offensief ,nu snap ik waarom.Zware verliezen gaan in de MSM natuurlijk niet gemeld worden aan de kant van de NAZI ukries.

mark
mark
10 maanden geleden

Slava Z..!

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x