Binnenland

Het houdt maar niet op: gelegaliseerde roversbende van Rutte schudt je portemonnee helemaal leeg

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Nederlanders kunnen hun energierekening en boodschappen niet meer betalen en zitten in de kou. En waar kiest het kabinet-Rutte IV voor? Lastenverzwaring!

Minister van Financiën Kaag zei op haar partijcongres in november dat het nu welletjes is. Volgens haar zijn ingrepen nodig om de staatskas weer op orde te brengen. Wat we met de ene hand uitgeven, moet eerst met de andere zijn binnengekomen, aldus Kaag.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Even dacht ik: we gaan nu die reusachtige som van 60 miljard voor klimaat- en stikstof-onzin eindelijk eens wegstrepen,” zei senator Gom van Strien in de Eerste Kamer. “Maar nee, van D66 moeten de belastingen omhoog en dat gaat iedereen voelen.” D66 zet ook in op langer werken na het pensioen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ondoordringbare smog van belastingen

“Nog zwaardere belastingen om de stikstof- en klimaathobby’s van dit kabinet te bevredigen,” vervolgde Van Strien. “Nog zwaardere belastingen voor gezinnen die toch al niet rond kunnen komen door vooral dramatische energieprijsstijgingen.”

In de ondoordringbare smog van belastingen – ik noem de energiebelasting, ODE, de klimaattransitiebelasting en vanaf januari 21 procent btw – en prijsverhogingen gaat deze regering nu, in plaats van de simpelste oplossing te kiezen en die belastingen te verlagen of niet door te laten gaan, de belastingen verhogen en tegelijkertijd een prijsplafond invoeren, aldus de senator.

De schaamte voorbij

“Voor de goede orde: tot aan het plafond gaan de energieprijzen omlaag en daarboven gaan de energieprijzen omhoog. Dus van de mensen in slecht geïsoleerde huurhuizen kan de energierekening alsnog zomaar omhooggaan. En alsof ons belastingstelsel nog niet ingewikkeld genoeg is, krijgen we nu een regeling via de energiebedrijven, een soort toeslagenregeling via de geprivatiseerde energiebedrijven. Problemen en chaos verzekerd, want al die geprivatiseerde buitenlandse energiebedrijven gaan natuurlijk zowel de overheid als de consument het vel over de oren trekken.”

“Dit kabinet is de schaamte voorbij door dit uitkleedpakket voor te leggen aan het parlement. Gigantische bedragen aan belastinggeld worden verkwist voor het euforische gevoel de wereld te kunnen redden. In plaats van het belastingstelsel te vereenvoudigen wordt het alleen maar complexer en moeilijker te doorgronden,” zei Van Strien.

4.9 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

186 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
michael
michael
1 jaar geleden

Maar dit was toch allang bekend?

Alice
Alice
1 jaar geleden

Vandaag of morgen gaan bij velen de stoppen doorslaan want de rek is er helemaal uit.

Johannes
Johannes
1 jaar geleden

om de goed geïsoleerde huizen een lager tarief te geven heeft te maken dat ze de prijzen nog verder kunnen doen stijgen. De slecht geïsoleerde huizen (huizen moeten naar mijn mening kunnen ademen) zijn dus de dupe van dit wan beleid.

Ron
Ron
1 jaar geleden

DOODGRAVERS.

Back to top button
186
0
We lezen graag je reactie!x