Buitenland

Rusland verwoest kinderziekenhuis in Marioepol (maar niet heus)

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Woensdag schreven de media dat een kinderziekenhuis in de Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol was verwoest door Russische luchtaanvallen. Ze baseerden zich daarbij op een onlinebericht van het stadsbestuur.

“De Russische bezetter heeft meerdere bommen op het kinderziekenhuis gedropt. De verwoesting is enorm,” aldus het stadsbestuur. Er zouden 17 gewonden zijn gevallen onder het ziekenhuispersoneel. Reacties van wereldleiders lieten niet lang op zich wachten. De Britse premier Boris Johnson noemde de aanval ‘verdorven’.

Vrij snel na de aanval verschenen er haarscherpe, professionele foto’s op internet van mensen die bij de aanval gewond zouden zijn geraakt. Wat doe je als eerste nadat er raketten op een ziekenhuis vallen? Je wacht natuurlijk totdat er een professionele fotograaf komt opdraven om vast te leggen hoe je op een brancard wordt weggedragen.

Eruit gegooid

Er ging een aantal gebeurtenissen aan de aanval vooraf die de media gemakshalve niet hebben benoemd, maar die wel van cruciaal belang zijn.

Twee dagen eerder, op maandag, had Rusland al gewaarschuwd dat het ziekenhuis was omgetoverd tot militair object. Volgens lokale berichten hebben Oekraïense troepen het personeel eruit gegooid, zo zei de Russische VN-ambassadeur Vassily Nebenzia tijdens een briefing met de VN-Veiligheidsraad over de humanitaire situatie in Oekraïne. Niemand luisterde naar hem.

Volgens de berichten hadden de Oekraïense troepen ook een kleuterschool verwoest. Het ging om soldaten van het beruchte Azovbataljon, dat in Marioepol is gevestigd.

Zoon van oud-medewerker

Op dinsdag verscheen er bovendien een artikel op de Russische nieuwssite Lenta.ru waarin de zoon van een oud-medewerker van het ziekenhuis vertelt hoe mannen in legeruniformen eind februari het kinderziekenhuis binnendrongen. Iedereen moest vertrekken en de soldaten brachten wapens naar binnen.

Sinds eind februari waren er volgens lokale bronnen dus geen zorgmedewerkers en patiënten meer in het ziekenhuis, dat ook als kraamkliniek fungeerde.

4.3 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alice
Alice
3 maanden geleden

Ik krijg huilbuien van al dat nepnieuws.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Ik heb nooit iemand gehoord toen de Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie Bruiloften & Partijen Bombardeerden in Afghanistan, Irak, Libië,Syrië, Yemen….Miljoenen doden hebben deze Oorlogsmisdadigers op hun geweten…en nooit is er iemand vervolgd…sterker nog: Amerika valt Nederland binnen als wij Amerikaanse Massamoordenaars zouden willen vervolgen bij het ICC

Wappie der wappies
Wappie der wappies
3 maanden geleden

Schoften die leugen verspreiders

Frans Peeters
Frans Peeters
3 maanden geleden

Als het westen voor miljarden wapens stuurt mag je gekletter verwachten en dit doen dan de MSM vakkundig volgens het boekje van WEF, wat mij opvalt dat toevallig gevaccineerde snel met die verhalen meegaan, vraag me af zou er iets in dat vaccin zitten?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

54
0
We lezen graag je reactie!x