Buitenland

Russische ambassade trolt NAVO met speelgoedtanks: “Overtuigendste bewijs ooit!”

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er lijkt een Twitter-rel in de maak tussen Russische diplomaten en de NAVO. Op de sociale netwerksite hebben de Russen namelijk een foto van speelgoedtanks geplaatst. De spottende foto zou volgens hen ‘het bewijs van de NAVO’ zijn dat Rusland Oekraïne binnenvalt.

Het onderschrift bij de foto, die op het account van de Russische ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten werd geplaatst, luidt als volgt: “Het laatste bewijs van de NAVO dat het Russische leger Oekraïne binnenvalt is gelekt! Het lijkt erop dat dit het overtuigendste bewijs ooit is!”

Onlangs zei een anonieme hoge militair van de NAVO tijdens een briefing in het militaire hoofdkwartier in Casteau nabij Bergen dat ongeveer duizend Russische militairen actief zijn in het oosten van Oekraïne. De foto van de Russische ambassade is een reactie op de satellietbeelden die volgens de NAVO zouden bewijzen dat er Russische troepenbewegingen zijn en dat die troepen deelnemen aan militaire acties. Rusland ontkende de aantijgingen.

Volgens de Russische ministerie van Defensie maakt de NAVO zich volkomen belachelijk. Daarnaast hebben zeven Amerikaanse oud-inlichtingenofficieren gezegd dat de satellietbeelden erg doen denken aan de dubieuze, bewerkte foto’s die 12 jaar geleden werden gebruikt om de inval in Irak te rechtvaardigen.

Eerder was er al een relletje tussen Canadese en Russische diplomaten. Nadat tien Russische parachutisten op Oekraïens grondgebied waren aangehouden, verklaarde Moskou dat de militairen per ongeluk de grens waren overgestoken. De Canadese NAVO-delegatie plaatste vervolgens een landkaart op Twitter om Russen te helpen ‘die maar blijven verdwalen en de grens met Oekraïne oversteken’.

 

De Russische afvaardiging plaatste vervolgens ook een landkaart waarop de Krim als Russisch grondgebied werd aangeduid. “Om onze Canadese collega’s te helpen met de hedendaagse geografie van Europa,” stond er toen bij.

[De Redactie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
The Truth
The Truth
8 jaren geleden

Mensen bekijk de waarheid hier,
https://www.youtube.com/watch?v=7ulchD5Fu4w

enkidoe
enkidoe
8 jaren geleden

Zolang het bij deze humor blijft vind ik het best. een 3e wereld oorlog zie ik nml echt niet zitten. Wel goed voor de economie en de rijken, maar niet goed voor ons, het gepeupel.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Prachtige zet van Rusland.

Het is tijd dat de NAVO Nazis eindelijk eens ophouden met landen aan te vallen!

what3v3r
what3v3r
8 jaren geleden

Wij zijn echt sheeple. Ik ook! Ik zie het een en ander gebeuren, de NAVO met de US voorop (of eigenlijk dicterend achter de front linies) allen massaal protesterend tegen de kwade acties opgezet door de good old USSR. Is het inmiddels niet duidelijk voor iedereen dat de media wordt misbruikt voor propoganda doeleinden, is het inmiddels niet duidelijk dat we worden voorgelogen?

Waarom accepteren wij dit nog? Waar zijn de demonstraties gebleven zoals ik die ken van de jaren 80?

Wie staat op als leider en vormt een actiegroep? Het is toch een democratie? Waarom laten we ons bedonderen door zoveel bullshit om ons heen? Wie heeft nu de macht, wij of de politiek? Weet je, forget it because we are sheeple.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x