Homepagina » Buitenland » Russische ambassade trolt NAVO met speelgoedtanks: “Overtuigendste bewijs ooit!”
Russische ambassade trolt NAVO met speelgoedtanks: "Beste bewijs ooit!"

Russische ambassade trolt NAVO met speelgoedtanks: “Overtuigendste bewijs ooit!”

Er lijkt een Twitter-rel in de maak tussen Russische diplomaten en de NAVO. Op de sociale netwerksite hebben de Russen namelijk een foto van speelgoedtanks geplaatst. De spottende foto zou volgens hen ‘het bewijs van de NAVO’ zijn dat Rusland Oekraïne binnenvalt.

Het onderschrift bij de foto, die op het account van de Russische ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten werd geplaatst, luidt als volgt: “Het laatste bewijs van de NAVO dat het Russische leger Oekraïne binnenvalt is gelekt! Het lijkt erop dat dit het overtuigendste bewijs ooit is!”

Onlangs zei een anonieme hoge militair van de NAVO tijdens een briefing in het militaire hoofdkwartier in Casteau nabij Bergen dat ongeveer duizend Russische militairen actief zijn in het oosten van Oekraïne. De foto van de Russische ambassade is een reactie op de satellietbeelden die volgens de NAVO zouden bewijzen dat er Russische troepenbewegingen zijn en dat die troepen deelnemen aan militaire acties. Rusland ontkende de aantijgingen.

Volgens de Russische ministerie van Defensie maakt de NAVO zich volkomen belachelijk. Daarnaast hebben zeven Amerikaanse oud-inlichtingenofficieren gezegd dat de satellietbeelden erg doen denken aan de dubieuze, bewerkte foto’s die 12 jaar geleden werden gebruikt om de inval in Irak te rechtvaardigen.

Eerder was er al een relletje tussen Canadese en Russische diplomaten. Nadat tien Russische parachutisten op Oekraïens grondgebied waren aangehouden, verklaarde Moskou dat de militairen per ongeluk de grens waren overgestoken. De Canadese NAVO-delegatie plaatste vervolgens een landkaart op Twitter om Russen te helpen ‘die maar blijven verdwalen en de grens met Oekraïne oversteken’.

 

De Russische afvaardiging plaatste vervolgens ook een landkaart waarop de Krim als Russisch grondgebied werd aangeduid. “Om onze Canadese collega’s te helpen met de hedendaagse geografie van Europa,” stond er toen bij.

[De Redactie]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
The Truth
The Truth
6 jaren geleden

Mensen bekijk de waarheid hier,
https://www.youtube.com/watch?v=7ulchD5Fu4w

enkidoe
enkidoe
Reactie op  The Truth
6 jaren geleden

Wie zegt dat dat de waarheid is?

Ollev
Ollev
Reactie op  The Truth
6 jaren geleden

Ik snap even niet wat jouw link naar een nederlands hop-nummer met dit onderwerp te maken heeft? Het lijkt mij er niet op aan te sluiten, maar daar kan ik naast zitten.

enkidoe
enkidoe
6 jaren geleden

Zolang het bij deze humor blijft vind ik het best. een 3e wereld oorlog zie ik nml echt niet zitten. Wel goed voor de economie en de rijken, maar niet goed voor ons, het gepeupel.

Albert
Albert
Reactie op  enkidoe
6 jaren geleden

Dit conflict wordt geen 3de wereldoorlog wel het begin van een wapenwedloop. De wapenindustrie gaat gouden tijden tegemoet en na jaren van bezuinigingen op ‘defensie’ eindelijk weer groei in die sector. De economische crisis is voorbij met dank aan NAVO hoofd-rat Rasmussen.

Marc
Marc
Reactie op  Albert
6 jaren geleden

Dus wie profiteert? The Military Industrial Complex. de schoften die niet kijken op een slachtoffer meer of minder

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Prachtige zet van Rusland.

Het is tijd dat de NAVO Nazis eindelijk eens ophouden met landen aan te vallen!

Conen
Conen
Reactie op  Arwijn
6 jaren geleden

Dat doen ze toch niet.

buddy
buddy
Reactie op  Conen
6 jaren geleden

Als de dollar valt is het afgelopen, dan is Amerika een 3de wereld land en zoals het er uit ziet zijn ze daar nu druk mee bezig..

what3v3r
what3v3r
6 jaren geleden

Wij zijn echt sheeple. Ik ook! Ik zie het een en ander gebeuren, de NAVO met de US voorop (of eigenlijk dicterend achter de front linies) allen massaal protesterend tegen de kwade acties opgezet door de good old USSR. Is het inmiddels niet duidelijk voor iedereen dat de media wordt misbruikt voor propoganda doeleinden, is het inmiddels niet duidelijk dat we worden voorgelogen?

Waarom accepteren wij dit nog? Waar zijn de demonstraties gebleven zoals ik die ken van de jaren 80?

Wie staat op als leider en vormt een actiegroep? Het is toch een democratie? Waarom laten we ons bedonderen door zoveel bullshit om ons heen? Wie heeft nu de macht, wij of de politiek? Weet je, forget it because we are sheeple.

Shur
Shur
Reactie op  what3v3r
6 jaren geleden

Bijna iedereen weet het, bijna iedereen zou best willen demonstreren, maar zo ongeveer iedereen laat het iedere keer wéér afweten.
Te druk, geen tijd, geen zin, geen mede-gangers, dreigementen van politie/overheid, geen ´toestemming´.

En dan heb je daarnaast altijd die kwaadwillende idioten -je hebt ze links en rechts- die de boel komen verzieken waardoor en evt demo geen indruk maakt.

Uiteraard is ook bekend dat demonstraties toch helemaal geen zin hebben in dit land en erbuiten.

Dus ondanks dat ik ze zojuist kwaadwillende idioten noemde, heb ik toch het idee dat we ze alleen met geweld kunnen stoppen.
En dan niet op de persoon -al zou ik Rutte of Timmermans best een verdiende bitchslap willen geven- maar gewoon het hele Binnenhof afbreken ofzo.

Want vreedzaam protest lachen ze zich rot om in de Kamers.

Heeft niemand een klein vliegtuigje, dan gaan we pamfletten strooien boven de steden.
Als in alle grote steden zeg 250.000 man staan -liever méér- dan zouden ze toch wel eens moeten luisteren….

Rik
Rik
Reactie op  Shur
6 jaren geleden

Ik zou dan wel gaan demonstreren tegen het strooien van pamfletten. Zonde om papier zo nodeloos te gebruiken. Maar gelukkig kunnen we in Nederland nog demonstreren en een mening geven zolang het niet leidt tot haatzaaien en geweld.
Ben wel benieuwd naar wat jouw visie dan is, dat komt verder niet tot uiting in je commentaar.

Rik
Rik
Reactie op  what3v3r
6 jaren geleden

De “demonstratie” organisaties in de jaren 80 werden gefinancierd door de Sovjets, dat is inmiddels algemeen bekend en toegegeven door toenmalige bestuurders van deze organisaties.

Huisheks
Huisheks
Reactie op  Rik
6 jaren geleden

Dan zijn nu de zaken omgedraaid; is het nu de USA die de touwtjes in handen heef en wij maar braafjes meelopen.

Marc
Marc
Reactie op  Rik
6 jaren geleden

Dat mag zo zijn, Rik, maar het grote verschil is dat wij echt betrokken waren en ons betrokken voelden in de jaren tachtig bij zaken zoals Kernwapens de wereld uit. We lazen het in de krant, op televisie op de radio, spraken erover met klasgenoten en collega’s en we gingen gewoon naar Amsterdam of Den Haag met honderdduizenden tegelijk omdat we ook echt dachten dat er naar ons werd geluisterd.

Het internet, de televisie, gaming, de mobiele telefoon hebben mensen naar mijn idee passiever gemaakt. Ik heb niet de indruk dat er nog veel mensen willen strijden tegen het onrecht op deze aarde, al helemaal niet in de vorm van demonstraties. Zolang mensen in redelijke welstand en rust kunnen leven zul je ze niet horen.

Natuurlijk zijn petitiesites zoals Avaaz geweldig en heel erg effectief omdat ze wereldwijd opereren. Je zet je e-mailadres op hun site onder een item en drukt op verzenden.

Maar het is wel wat anders dan ‘s morgens met een spandoek en leuzen repeterend met de bus of trein naar het Binnenhof te rijden en dat met duizenden tegelijk. En nu begrijp ik best dat we ons nu in 2014 redelijk machteloos voelen tegenover de machtige bureaucratische structuren die ons regeren.

Maar voordat de boel overkookt moeten we alert blijven en NEE zeggen tegen dingen nu het nog kan.

Ollev
Ollev
6 jaren geleden

Alle verhoudingen tussen de NAVO, Rusland, Amerika, Engeland, Vatican, de belangen omtrent olie, en de wel besproken nieuwe wereld orde, waar Obama en Bush zo vaak over spraken, zijn in onderstaand uitgelegd. Het is een stuk van 2 uur waarin alles wordt uitgelegd, en dus ook het WAAROM Rusland van de kaart moet verdwijnen. Laten we het niet hopen, maar een WO3 komt hen wel uit. Het derde Sociale Cataclysme.

Het stamt uit de jaren ’60 , maar het is bijzonder actueel en zeker voor onze tijd.
https://www.youtube.com/watch?v=KrUXPn7HCjM

Huisheks
Huisheks
Reactie op  Ollev
6 jaren geleden

Ik bezoek op dit moment heel vaak Amerikaanse Sites. Wat daar aan commentaar staat op de situatie met Rusland grenst aan idiotie. Ze weten op geen stukken na waar ze het over hebben en praten alle politieke kopstukken na.
Dan is er een 2de item; godsdienst waanzin. Alles, maar dan ook alles wordt gerelateerd aan de Bijbel.
Het Boek der Boeken. Al tig keren herschreven; dingen uit weggelaten, al naar gelang de tijd dat dicteerde.
Of weer zaken aan toegevoegd, als het politiek zo uitkwam. Die gasten daar zijn doorspekt met Quotes uit de Bijbel, gebruiken dat te pas en te onpas om hun daden te rechtvaardigen.
Er is geen kruid tegen gewassen. Want elke keer als ik daarover in discussie wil, wordt me verweten dat ik een ongelovige ben en hun geloof niet respecteer. Ze zijn zowat nog fanatieker dan de Moslims. (hoewel??)
Nou ja, waar het op neer komt is dat er nergens over te praten valt en dat het gelijk aan hun kant staat. Ik vind het knap dat je de situaties zo buiten jezelf kunt blijven plaatsen en dat er nergens dan ook een heel klein vraagtekentje bij wordt gezet. Ook gestudeerde personen zijn de zelfde mening toegedaan.
Heel TRIEST dit. Maar wel de realiteit van heden.

Rik
Rik
Reactie op  Huisheks
6 jaren geleden

Dat is bij Russische sites niet anders hoor, voor zover je die uberhaupt kunt bezoeken vanuit Nederland…

Rob
Rob
Reactie op  Rik
6 jaren geleden

Daar gebruik je toch Tor voor? Niet geheel waterdicht maar toch goed te doen…

Dr.No.
Dr.No.
6 jaren geleden

allthough realizing how dangerously ridickolous this world of ours is,
as long as humanity show it’s humorous tendencies
there is still hope.

Klemens
Klemens
6 jaren geleden

Nuclear War in Europe very possible!
If you understand german you have to watch this youtube:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R1xHoMYWN-k
I hope he will be wrong.
Also Holland will be blown away, because it is close to Germany!

x

Check Also

biden

Pijnlijke onthullingen over Biden genegeerd en onderdrukt

Twitter en Facebook hebben maatregelen genomen om ...

clinton

Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x