Homepagina » Buitenland » Russische ambassade trolt NAVO met speelgoedtanks: “Overtuigendste bewijs ooit!”
Russische ambassade trolt NAVO met speelgoedtanks: "Beste bewijs ooit!"

Russische ambassade trolt NAVO met speelgoedtanks: “Overtuigendste bewijs ooit!”

Er lijkt een Twitter-rel in de maak tussen Russische diplomaten en de NAVO. Op de sociale netwerksite hebben de Russen namelijk een foto van speelgoedtanks geplaatst. De spottende foto zou volgens hen ‘het bewijs van de NAVO’ zijn dat Rusland Oekraïne binnenvalt.

Het onderschrift bij de foto, die op het account van de Russische ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten werd geplaatst, luidt als volgt: “Het laatste bewijs van de NAVO dat het Russische leger Oekraïne binnenvalt is gelekt! Het lijkt erop dat dit het overtuigendste bewijs ooit is!”

Onlangs zei een anonieme hoge militair van de NAVO tijdens een briefing in het militaire hoofdkwartier in Casteau nabij Bergen dat ongeveer duizend Russische militairen actief zijn in het oosten van Oekraïne. De foto van de Russische ambassade is een reactie op de satellietbeelden die volgens de NAVO zouden bewijzen dat er Russische troepenbewegingen zijn en dat die troepen deelnemen aan militaire acties. Rusland ontkende de aantijgingen.

Volgens de Russische ministerie van Defensie maakt de NAVO zich volkomen belachelijk. Daarnaast hebben zeven Amerikaanse oud-inlichtingenofficieren gezegd dat de satellietbeelden erg doen denken aan de dubieuze, bewerkte foto’s die 12 jaar geleden werden gebruikt om de inval in Irak te rechtvaardigen.

Eerder was er al een relletje tussen Canadese en Russische diplomaten. Nadat tien Russische parachutisten op Oekraïens grondgebied waren aangehouden, verklaarde Moskou dat de militairen per ongeluk de grens waren overgestoken. De Canadese NAVO-delegatie plaatste vervolgens een landkaart op Twitter om Russen te helpen ‘die maar blijven verdwalen en de grens met Oekraïne oversteken’.

 

De Russische afvaardiging plaatste vervolgens ook een landkaart waarop de Krim als Russisch grondgebied werd aangeduid. “Om onze Canadese collega’s te helpen met de hedendaagse geografie van Europa,” stond er toen bij.

[De Redactie]


Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Prachtige zet van Rusland.

  Het is tijd dat de NAVO Nazis eindelijk eens ophouden met landen aan te vallen!

  21 likes
 2. Alle verhoudingen tussen de NAVO, Rusland, Amerika, Engeland, Vatican, de belangen omtrent olie, en de wel besproken nieuwe wereld orde, waar Obama en Bush zo vaak over spraken, zijn in onderstaand uitgelegd. Het is een stuk van 2 uur waarin alles wordt uitgelegd, en dus ook het WAAROM Rusland van de kaart moet verdwijnen. Laten we het niet hopen, maar een WO3 komt hen wel uit. Het derde Sociale Cataclysme.

  Het stamt uit de jaren ’60 , maar het is bijzonder actueel en zeker voor onze tijd.
  https://www.youtube.com/watch?v=KrUXPn7HCjM

  0 likes
  • Ik bezoek op dit moment heel vaak Amerikaanse Sites. Wat daar aan commentaar staat op de situatie met Rusland grenst aan idiotie. Ze weten op geen stukken na waar ze het over hebben en praten alle politieke kopstukken na.
   Dan is er een 2de item; godsdienst waanzin. Alles, maar dan ook alles wordt gerelateerd aan de Bijbel.
   Het Boek der Boeken. Al tig keren herschreven; dingen uit weggelaten, al naar gelang de tijd dat dicteerde.
   Of weer zaken aan toegevoegd, als het politiek zo uitkwam. Die gasten daar zijn doorspekt met Quotes uit de Bijbel, gebruiken dat te pas en te onpas om hun daden te rechtvaardigen.
   Er is geen kruid tegen gewassen. Want elke keer als ik daarover in discussie wil, wordt me verweten dat ik een ongelovige ben en hun geloof niet respecteer. Ze zijn zowat nog fanatieker dan de Moslims. (hoewel??)
   Nou ja, waar het op neer komt is dat er nergens over te praten valt en dat het gelijk aan hun kant staat. Ik vind het knap dat je de situaties zo buiten jezelf kunt blijven plaatsen en dat er nergens dan ook een heel klein vraagtekentje bij wordt gezet. Ook gestudeerde personen zijn de zelfde mening toegedaan.
   Heel TRIEST dit. Maar wel de realiteit van heden.

   9 likes
 3. Zolang het bij deze humor blijft vind ik het best. een 3e wereld oorlog zie ik nml echt niet zitten. Wel goed voor de economie en de rijken, maar niet goed voor ons, het gepeupel.

  8 likes
  • Dit conflict wordt geen 3de wereldoorlog wel het begin van een wapenwedloop. De wapenindustrie gaat gouden tijden tegemoet en na jaren van bezuinigingen op ‘defensie’ eindelijk weer groei in die sector. De economische crisis is voorbij met dank aan NAVO hoofd-rat Rasmussen.

   6 likes
 4. Wij zijn echt sheeple. Ik ook! Ik zie het een en ander gebeuren, de NAVO met de US voorop (of eigenlijk dicterend achter de front linies) allen massaal protesterend tegen de kwade acties opgezet door de good old USSR. Is het inmiddels niet duidelijk voor iedereen dat de media wordt misbruikt voor propoganda doeleinden, is het inmiddels niet duidelijk dat we worden voorgelogen?

  Waarom accepteren wij dit nog? Waar zijn de demonstraties gebleven zoals ik die ken van de jaren 80?

  Wie staat op als leider en vormt een actiegroep? Het is toch een democratie? Waarom laten we ons bedonderen door zoveel bullshit om ons heen? Wie heeft nu de macht, wij of de politiek? Weet je, forget it because we are sheeple.

  5 likes
  • De “demonstratie” organisaties in de jaren 80 werden gefinancierd door de Sovjets, dat is inmiddels algemeen bekend en toegegeven door toenmalige bestuurders van deze organisaties.

   2 likes
   • Dan zijn nu de zaken omgedraaid; is het nu de USA die de touwtjes in handen heef en wij maar braafjes meelopen.

    4 likes
   • Dat mag zo zijn, Rik, maar het grote verschil is dat wij echt betrokken waren en ons betrokken voelden in de jaren tachtig bij zaken zoals Kernwapens de wereld uit. We lazen het in de krant, op televisie op de radio, spraken erover met klasgenoten en collega’s en we gingen gewoon naar Amsterdam of Den Haag met honderdduizenden tegelijk omdat we ook echt dachten dat er naar ons werd geluisterd.

    Het internet, de televisie, gaming, de mobiele telefoon hebben mensen naar mijn idee passiever gemaakt. Ik heb niet de indruk dat er nog veel mensen willen strijden tegen het onrecht op deze aarde, al helemaal niet in de vorm van demonstraties. Zolang mensen in redelijke welstand en rust kunnen leven zul je ze niet horen.

    Natuurlijk zijn petitiesites zoals Avaaz geweldig en heel erg effectief omdat ze wereldwijd opereren. Je zet je e-mailadres op hun site onder een item en drukt op verzenden.

    Maar het is wel wat anders dan ‘s morgens met een spandoek en leuzen repeterend met de bus of trein naar het Binnenhof te rijden en dat met duizenden tegelijk. En nu begrijp ik best dat we ons nu in 2014 redelijk machteloos voelen tegenover de machtige bureaucratische structuren die ons regeren.

    Maar voordat de boel overkookt moeten we alert blijven en NEE zeggen tegen dingen nu het nog kan.

    0 likes
  • Bijna iedereen weet het, bijna iedereen zou best willen demonstreren, maar zo ongeveer iedereen laat het iedere keer wéér afweten.
   Te druk, geen tijd, geen zin, geen mede-gangers, dreigementen van politie/overheid, geen ´toestemming´.

   En dan heb je daarnaast altijd die kwaadwillende idioten -je hebt ze links en rechts- die de boel komen verzieken waardoor en evt demo geen indruk maakt.

   Uiteraard is ook bekend dat demonstraties toch helemaal geen zin hebben in dit land en erbuiten.

   Dus ondanks dat ik ze zojuist kwaadwillende idioten noemde, heb ik toch het idee dat we ze alleen met geweld kunnen stoppen.
   En dan niet op de persoon -al zou ik Rutte of Timmermans best een verdiende bitchslap willen geven- maar gewoon het hele Binnenhof afbreken ofzo.

   Want vreedzaam protest lachen ze zich rot om in de Kamers.

   Heeft niemand een klein vliegtuigje, dan gaan we pamfletten strooien boven de steden.
   Als in alle grote steden zeg 250.000 man staan -liever méér- dan zouden ze toch wel eens moeten luisteren….

   2 likes
   • Ik zou dan wel gaan demonstreren tegen het strooien van pamfletten. Zonde om papier zo nodeloos te gebruiken. Maar gelukkig kunnen we in Nederland nog demonstreren en een mening geven zolang het niet leidt tot haatzaaien en geweld.
    Ben wel benieuwd naar wat jouw visie dan is, dat komt verder niet tot uiting in je commentaar.

    1 likes
 5. Nuclear War in Europe very possible!
  If you understand german you have to watch this youtube:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R1xHoMYWN-k
  I hope he will be wrong.
  Also Holland will be blown away, because it is close to Germany!

  2 likes
 6. allthough realizing how dangerously ridickolous this world of ours is,
  as long as humanity show it’s humorous tendencies
  there is still hope.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

En zo wordt de democratie gekaapt. Kijk hoe George Soros het rechtssysteem naar zijn hand zet

Is het tijd om miljardair George Soros te verbannen? Dit is wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft

Het begon als een complottheorie, maar is ...

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Het proces over de MH17 wordt een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.