Homepagina » Mens en Dier » Geen ‘complottheorie’ meer: Rutte heeft geen bezwaar tegen vaccinatiepaspoort
rutte
Foto: Mark Rutte (© Stephen Voss and the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in the USA CC BY 2.0)

Geen ‘complottheorie’ meer: Rutte heeft geen bezwaar tegen vaccinatiepaspoort

Nederland heeft in principe geen bezwaar tegen een vaccinatiecertificaat waarmee reizen of andere uitjes weer zouden kunnen, zei premier Rutte na afloop van een overleg per videoverbinding met zijn EU-collega’s. Zo’n vaccinatiepaspoort ‘kan wel nut hebben in de toekomst’, zei Rutte.

Hij vindt het nog wel te vroeg om nu al een besluit te nemen. “We moeten daar in Nederland echt nog het debat over voeren. Er hangt een aantal fundamentele vragen omheen,” aldus Rutte. “Zo zijn er nog steeds geen absolute zekerheden over iemands besmettelijkheid nadat hij is ingeënt. Al zijn de eerste berichten niet ongunstig.”


Er is veel kritiek op de plannen. “Het verplicht stellen van een vaccinatiepaspoort is een ingrijpende inbreuk op fundamentele rechten en zal uiteindelijk resulteren in een groep ‘tweederangsburgers’ die steeds meer geïsoleerd zal worden. Kortom: zeer onwenselijk,” zegt jurist en filosoof Raisa Blommenstijn.

Weer een beperking erbij

Historicus en politicoloog Coen de Jong merkt op: “Kortom, reizen en evenementen bezoeken wordt afhankelijk van registraties. Weer een beperking van de bewegingsvrijheid erbij.”

Forum voor Democratie koppelt het vaccinatiepaspoort aan een indirecte vaccinatieplicht. “FVD is hier fel op tegen. Wij gaan proberen dit te voorkomen. Wie zich wil laten inenten, moet dat doen. Maar altijd vrijwillig. Niet omdat je anders bepaalde rechten verliest,” laat de partij weten.

Een paar weken geleden was dit nog een ‘complottheorie’

Kandidaat-Kamerlid Carola Dieudonné (FVD) plaatste begin deze maand een tweet over de vaccinatiestrategie van de Europese Commissie, die jaren geleden al is uitgestippeld. Uit de routekaart blijkt dat de Commissie in 2022 een vaccinatiepaspoort wil invoeren.

“Mijn tweet hieronder was een paar weken geleden nog een ‘complottheorie’,” schrijft Dieudonné. “Toch praatte de EU vandaag gewoon over een Europees vaccinatiepaspoort. FVD zal zich met hand en tand hiertegen verzetten!”

4.8 55 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
171 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean-Marie
Jean-Marie
6 maanden geleden

Als we deze psychopaten van de Great Reset NU niet stoppen dan is het klaar met ons oud leven. Wil je een feodaal systeem van 600 jaar geleden terug hebben?

Nathalie
Nathalie
6 maanden geleden

Drukken ze er toch gewoon door, dit doen ze continu als laatste beslist Nederland, want tja als alle landen het doen waarom Nederland dan niet..walgelijk!

E K
E K
6 maanden geleden

Rutte is heel fout bezig met zijn ausweis de inperking van onze persoonlijke vrijheden en het onbepert toelaten van buitenlandse gelukzoekers

Waldemar
Waldemar
6 maanden geleden

Rutte is een grote lummel.

x

Check Also

baudet

Baudet stelt VVD-Kamerlid vraag over onlogische covidregels, krijgt tot 5 keer toe geen antwoord

Thierry Baudet (FVD) vroeg Kamerlid Aukje de ...

voorstel

EU komt met Orwelliaans voorstel voor ‘Europese digitale identiteit’, dit staat er in

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

171
0
We lezen graag je reactie!x