Mens en Dier

Geen ‘complottheorie’ meer: Rutte heeft geen bezwaar tegen vaccinatiepaspoort

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland heeft in principe geen bezwaar tegen een vaccinatiecertificaat waarmee reizen of andere uitjes weer zouden kunnen, zei premier Rutte na afloop van een overleg per videoverbinding met zijn EU-collega’s. Zo’n vaccinatiepaspoort ‘kan wel nut hebben in de toekomst’, zei Rutte.

Hij vindt het nog wel te vroeg om nu al een besluit te nemen. “We moeten daar in Nederland echt nog het debat over voeren. Er hangt een aantal fundamentele vragen omheen,” aldus Rutte. “Zo zijn er nog steeds geen absolute zekerheden over iemands besmettelijkheid nadat hij is ingeënt. Al zijn de eerste berichten niet ongunstig.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png


Er is veel kritiek op de plannen. “Het verplicht stellen van een vaccinatiepaspoort is een ingrijpende inbreuk op fundamentele rechten en zal uiteindelijk resulteren in een groep ‘tweederangsburgers’ die steeds meer geïsoleerd zal worden. Kortom: zeer onwenselijk,” zegt jurist en filosoof Raisa Blommenstijn.

Weer een beperking erbij

Historicus en politicoloog Coen de Jong merkt op: “Kortom, reizen en evenementen bezoeken wordt afhankelijk van registraties. Weer een beperking van de bewegingsvrijheid erbij.”

Forum voor Democratie koppelt het vaccinatiepaspoort aan een indirecte vaccinatieplicht. “FVD is hier fel op tegen. Wij gaan proberen dit te voorkomen. Wie zich wil laten inenten, moet dat doen. Maar altijd vrijwillig. Niet omdat je anders bepaalde rechten verliest,” laat de partij weten.

Een paar weken geleden was dit nog een ‘complottheorie’

Kandidaat-Kamerlid Carola Dieudonné (FVD) plaatste begin deze maand een tweet over de vaccinatiestrategie van de Europese Commissie, die jaren geleden al is uitgestippeld. Uit de routekaart blijkt dat de Commissie in 2022 een vaccinatiepaspoort wil invoeren.

“Mijn tweet hieronder was een paar weken geleden nog een ‘complottheorie’,” schrijft Dieudonné. “Toch praatte de EU vandaag gewoon over een Europees vaccinatiepaspoort. FVD zal zich met hand en tand hiertegen verzetten!”

4.8 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

171 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean-Marie
Jean-Marie
3 jaren geleden

Als we deze psychopaten van de Great Reset NU niet stoppen dan is het klaar met ons oud leven. Wil je een feodaal systeem van 600 jaar geleden terug hebben?

Nathalie
Nathalie
3 jaren geleden

Drukken ze er toch gewoon door, dit doen ze continu als laatste beslist Nederland, want tja als alle landen het doen waarom Nederland dan niet..walgelijk!

E K
E K
3 jaren geleden

Rutte is heel fout bezig met zijn ausweis de inperking van onze persoonlijke vrijheden en het onbepert toelaten van buitenlandse gelukzoekers

Waldemar
Waldemar
3 jaren geleden

Rutte is een grote lummel.

Back to top button
171
0
We lezen graag je reactie!x