Mens en DierCorona

De Jonge verandert de spelregels: ‘Hij koppelt coronaregels aan vaccinaties!’

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen zondag zei coronaminister De Jonge dat het ‘moet kunnen’ om iedere volwassene die dat wil voor september volledig te vaccineren. Dat zou volgens hem dan ook betekenen dat de coronamaatregelen tegen die tijd grotendeels van tafel kunnen.

PVV-Kamerlid Fleur Agema reageert verbaasd op deze uitspraak van De Jonge. De coronaregels waren gekoppeld aan de IC-capaciteit. De IC’s lopen leeg. Er zijn 10 miljoen vrijwillige prikken gezet. Het overgrote deel van de oudste Nederlanders komt niet meer op de IC, merkt ze op. “Nu verandert De Jonge de spelregels. Hij koppelt de coronaregels aan vaccinaties!”

Lastig

De Gezondheidsraad adviseerde deze week het Janssen-vaccin niet te gebruiken voor jongere leeftijdsgroepen. Het kan namelijk net als dat van AstraZeneca leiden tot de gevaarlijke bijwerkingen van trombose in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes, trombocytopenie. Eerder werd het gebruik van AstraZeneca daarom al beperkt.

De Jonge wil nu bekijken hoe het Janssen-vaccin tóch nog kan worden ingezet. Hij vindt het advies om Janssen nauwelijks meer te gebruiken ‘lastig’ en noemt het een ‘goed’ vaccin. Hij zei ook dat het advies ‘onrust’ geeft bij groepen met een afspraak. Voorzitter Bart-Jan Kullberg van de Gezondheidsraad noemde het advies om jongere mensen niet meer met Janssen te vaccineren ‘niet meer dan logisch’.

300 miljoen doses per jaar

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zei deze week dat iemand die na een eerste prik met het AstraZeneca-vaccin last krijgt van de bijwerking trombocytopenie geen tweede prik mag krijgen van dat vaccin. Wat er dan wel moet gebeuren, is nog niet duidelijk.

En wie dacht na twee prikken klaar te zijn: farmaceut Moderna gaat vaccins produceren in Geleen. De vaccinmaker verwacht daar 300 miljoen doses per jaar te kunnen fabriceren. De Europese Commissie heeft aangekondigd in de toekomst vooral op deze mRNA-vaccins te willen inzetten.

4.9 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christien
Christien
1 jaar geleden

Russisch roulette met de eigen bevolking.

Nu is echt duidelijk dat er geen respect is voor de burger.

Sjaak
Sjaak
1 jaar geleden

1x spuiten is levenslang

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Kenmerk van een totalitaire staat:
constant de regels veranderen.

Hannah Arendt – Totalitarisme (1951)

Een boekwerk dat iedereen gelezen zou moeten hebben.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Doktor Hugo Mengele moet wel…zonder al die regeltjes van die doorgesnoven Psychopaat zou geen hond zijn Experimentele Nood-Vaccins nemen….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

111
0
We lezen graag je reactie!x