Mens en DierCorona

De Jonge verandert de spelregels: ‘Hij koppelt coronaregels aan vaccinaties!’

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen zondag zei coronaminister De Jonge dat het ‘moet kunnen’ om iedere volwassene die dat wil voor september volledig te vaccineren. Dat zou volgens hem dan ook betekenen dat de coronamaatregelen tegen die tijd grotendeels van tafel kunnen.

PVV-Kamerlid Fleur Agema reageert verbaasd op deze uitspraak van De Jonge. De coronaregels waren gekoppeld aan de IC-capaciteit. De IC’s lopen leeg. Er zijn 10 miljoen vrijwillige prikken gezet. Het overgrote deel van de oudste Nederlanders komt niet meer op de IC, merkt ze op. “Nu verandert De Jonge de spelregels. Hij koppelt de coronaregels aan vaccinaties!”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Lastig

De Gezondheidsraad adviseerde deze week het Janssen-vaccin niet te gebruiken voor jongere leeftijdsgroepen. Het kan namelijk net als dat van AstraZeneca leiden tot de gevaarlijke bijwerkingen van trombose in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes, trombocytopenie. Eerder werd het gebruik van AstraZeneca daarom al beperkt.

De Jonge wil nu bekijken hoe het Janssen-vaccin tóch nog kan worden ingezet. Hij vindt het advies om Janssen nauwelijks meer te gebruiken ‘lastig’ en noemt het een ‘goed’ vaccin. Hij zei ook dat het advies ‘onrust’ geeft bij groepen met een afspraak. Voorzitter Bart-Jan Kullberg van de Gezondheidsraad noemde het advies om jongere mensen niet meer met Janssen te vaccineren ‘niet meer dan logisch’.

300 miljoen doses per jaar

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zei deze week dat iemand die na een eerste prik met het AstraZeneca-vaccin last krijgt van de bijwerking trombocytopenie geen tweede prik mag krijgen van dat vaccin. Wat er dan wel moet gebeuren, is nog niet duidelijk.

En wie dacht na twee prikken klaar te zijn: farmaceut Moderna gaat vaccins produceren in Geleen. De vaccinmaker verwacht daar 300 miljoen doses per jaar te kunnen fabriceren. De Europese Commissie heeft aangekondigd in de toekomst vooral op deze mRNA-vaccins te willen inzetten.

4.9 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christien
Christien
2 jaren geleden

Russisch roulette met de eigen bevolking.

Nu is echt duidelijk dat er geen respect is voor de burger.

Sjaak
Sjaak
2 jaren geleden

1x spuiten is levenslang

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Kenmerk van een totalitaire staat:
constant de regels veranderen.

Hannah Arendt – Totalitarisme (1951)

Een boekwerk dat iedereen gelezen zou moeten hebben.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Doktor Hugo Mengele moet wel…zonder al die regeltjes van die doorgesnoven Psychopaat zou geen hond zijn Experimentele Nood-Vaccins nemen….

Back to top button
111
0
We lezen graag je reactie!x