Buitenland

“Hitler ontsnapte via geheime tunnel onder Berlijn en vluchtte naar Zuid-Amerika”

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is Adolf Hitler aan het einde van de oorlog ontsnapt naar Zuid-Amerika? Er wordt sinds de ontdekking van een geheime tunnel onder Berlijn voor het eerst serieus rekening gehouden met deze theorie.

In de achtdelige documentaireserie Hunting Hitler wordt dieper ingegaan op pas geopenbaarde FBI-stukken, die suggereren dat Hitler aan het einde van de Tweede Wereldoorlog mogelijk niet is gestorven in zijn bunker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hij zou met een U-boot vanuit Spanje zijn vertrokken en de rest van zijn leven plannen voor een Vierde Rijk hebben uitgewerkt in de Argentijnse jungle. De documentaire wordt op 2 november uitgezonden door History Channel.

Lichaam niet gevonden

De makers hebben in een metrostation een valse wand gevonden die de Führer 70 jaar geleden gebruikt kan hebben om te ontsnappen. Afgelopen jaar gaf de FBI 700 geheime documenten vrij, waaruit zou blijken dat de grootste oorlogscrimineel in de geschiedenis geen zelfmoord heeft gepleegd in de bunker, maar naar Zuid-Amerika is gevlucht.

In een geheime memo van FBI-baas J. Edgar Hoover staat: “Amerikaanse legerofficieren hebben het lichaam van Hitler niet kunnen vinden. Er zijn ook geen betrouwbare bronnen die met zekerheid zeggen dat Hitler dood is.”

Na de oorlog heeft het Amerikaanse leger uitgebreid in Spanje gezocht naar Hitler. Aan de nieuwe documentaire werken onder andere mee: CIA-veteraan Bob Baer, elitesoldaat Tim Kennedy en de Duitse historicus Sascha Keil.

Nazibunker in Argentinië

De makers hebben ontdekt dat er op 21 april 1945 een massale uittocht van nazi’s was uit Berlijn, de laatste dag waarop Hitler in het openbaar werd gezien. Op die dag zouden acht vliegtuigen zijn volgeladen met persoonlijke bezittingen van de Führer.

Daarnaast is in de Argentijnse provincie Misiones een nazibunker gevonden. In de ruïnes van de bunker zijn onder meer munten aangetroffen die tussen 1939 en 1941 in nazi-Duitsland zijn geslagen. Ook vonden archeologen een oud porseleinen bord van Duitse komaf.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x