Homepagina » Universum » Russische wetenschappers stap dichter bij plasmamotor waarmee we supersnel door de ruimte kunnen reizen. Zo werkt het
Russische wetenschappers stap dichter bij plasmamotor waarmee we supersnel door de ruimte kunnen reizen. Zo werkt het

Russische wetenschappers stap dichter bij plasmamotor waarmee we supersnel door de ruimte kunnen reizen. Zo werkt het

Russische wetenschappers experimenteren momenteel met plasmarakettechnologie, die ons in staat moet stellen om supersnel door de ruimte te reizen.

Natuurkundigen van de Russische Academie van Wetenschappen hebben al een aantal succesvolle experimenten afgerond en bereiden momenteel een reeks nieuwe experimenten voor.

De wetenschappers maken gebruik van een unieke installatie, een zogeheten SMOLA, die de eerste stap vormt in de creatie van een fusiereactor.

Prototype

De installatie moet de onderzoekers helpen om een prototype van een plasmamotor te maken die geschikt is voor ruimtereizen.

“De eerste experimenten laten zien dat het effect bestaat en dat de ruimtemotor werkt,” zei adjunct-directeur Alexander Ivanov van het Budker Institute of Nuclear Physics.

In de installatie worden temperaturen van ruim 100.000 graden bereikt om het plasma te kunnen vormen.

Plasmaraketmotor

In oktober vorig jaar kondigde Energomash, een Russisch energietechnologiebedrijf dat betrokken is bij de productie van raketmotoren, aan een plasmaraketmotor te gaan bouwen.

In 2016 liet het Koertsjatov-instituut, het belangrijkste onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut in Rusland op het gebied van kernenergie, weten aan een plasmamotor voor ruimtereizen te werken.

Extreem hoge temperaturen

In een plasmamotor wordt samengeperst gas tot extreem hoge temperaturen verhit met behulp van radiogolven.

Door middel van magnetische velden wordt het plasma onder controle gehouden.

[Sputniknews]


Vond je dit artikel goed? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. 10% lichtsnelheid ,stukje ijs tegen komen =waterstofbom.E=MC 2 .
  Mvrg,Marcel

  4 likes
  • Oh… leg eens uit ?
   Als je met zeer hoge snelheid “iets” raakt heb je daar geen last van.
   Hetzelfde effect als heel snel een tafel laken onder je bordjes wegtrekken.
   Dan blijven de bordjes ook staan/liggen.

   6 likes
   • Er zijn meerdere onder zoeken daarna gedaan al een aantal jaren geleden ik denk dat je ze nog wel kan vinden met een speur tochtje op internet.Dit soort dingen is simpele fysica over natuur wetten van Einstein voor voortgezet onderwijs.10% lichtsnelheid is 30.000 km per seconde.Er is nog een natuurwet namelijk dat niets sneller kan gaan dan 300.000 km per seconde de lichtsnelheid en tegelijkertijd, de snelheid van tijd en ruimte.er is wel een nauwelijks te meten variatie daarin.Vergeet science fiction de natuurkundige wetten zijn overal gelijk.
    sukses StefanZ
    P.S.tip UCTV.

    4 likes
    • Marcel. Ugh “niets kan sneller dan het licht”, heb je daar bewijzen voor? Als ik een enorm ruimteschip heb, en ik laat die vliegen tot bijna lichtsnelheid, en ik plaats daar een kleiner schip in, en die laat ik ook tot bijna de lichtsnelheid vliegen, is dat kleine schip voor de buitenstaander sneller dan het licht 😉
     Ik heb ook ergens iets gelezen dat er kleine deeltjes bestaan die sneller gaan.

     1 likes
     • Marcel…
      Einstein ? Wie is dat ?
      Grapje natuurlijk en je hoeft me niet te vertellen, dat Einstein in zijn theorieën, de lichtsnelheid (299754,485) als constante gebruikte, maar wat IS de relativiteitstheorie nou eigenlijk. Einstein stelt, dat Energie en Massa uitwisselbaar zijn. Feitelijk is de relativiteitstheorie een theorie over…..tromgeroffel…. TELEPORTATIE !!!. Hij heeft NOOIT kunnen bewijzen dat de lichtsnelheid niet kan worden overschreden en ook anderen niet.
      Toegegeven… de lichtsnelheid brengt ons ook niet verder, want zelfs met 100 keer de lichtsnelheid kom je nergens in het universum. Ik denk dat je alleen maar grote afstanden kan overbruggen door het manipuleren van tijd. We weten al dat tijd te manipuleren is, nu nog de techniek. En die is veel dichterbij dan je denkt…

      3 likes
     • wat zeg je eigelijk?

      1 likes
     • Nutrino,s misschien

      0 likes
     • Marcel wat StefanZ hiermee aantoont is dat de huidige theorie revaliteitstheorie e=mc2 van Einstein nog steeds onvolledig is En nog steeds niet verenigbaar is met Quantummechanica en het heel anders kan zijn.
      Ook Einstein was later niet tevreden over e=mc2, maar het is een betere uitleg dan niets en het model werkt aardig goed (voor ons) maar is niet volledig dus niet correct.

      Simpeler gezegd, wiskunde en natuurkunde zijn nog steeds niet verenigbaar door 1 enkele theorie en dat zou wel moeten.
      Met andere woorden er zitten nog grote gaten in wat wij echt weten van de werking van het Universum.

      Kleine plasmamotoren zijn al getest in de ruimte en het werkt, enkel kunnen zelfs de uitvinders niet uitleggen op papier WAAROM een plasma motor werkt in de ruimte.

      0 likes
  • Maar bij 100% licht snelheid alle moleculen bewegen even snel, dan zijn er dus geen botsingen meer mogelijk. Ergo, bij 10% licht snelheid, weegt M al minder en wat is dan de kans op, of uitkomst van een botsing?
   Wat is het inertieveld van plasma rond het zich voortbewegende object, is die kracht groot genoeg om het stukje ijs of rots weg te duwen, te weerkaatsen?
   Reken eens mee…?

   2 likes
 2. Bij Star Trek hadden ze daar toch ook geen last van,behalve de hele grote obstakels daar vlogen ze netjes omheen,alles wat toen Sciencefiction was word langzaam werkelijkheid toch, bv de smartphone de pc etc etc dus komt allemaal goed zou ik zeggen.

  1 likes
  • Dirk Bij star trek hebben ze warp motoren 😉 We kunnen sowieso nog niet de ruimte in vanwege de straling.

   1 likes
   • Er schijnen enkele veilige doorgangen in de Van Allen belt te zitten ,de straling is niet overal geheel compact.

    3 likes
    • En met een heel sterk magnetisch veld om het ruimtevoertuig heen kan je alle straling en snelheden aan. Ons zonnestelsel gaat ook met 83.600 km/pu door de ruimte en wij draaien met 100.000 km/pu om de Zon. Wij worden ook niet van de planeet geblazen door de snelheid en wij hebben ook geen last van staling. Mooi iets, magnetische velden. 😎

     1 likes
  • Star Trek was bedoeld om na de Nep maan landingen de fantasie van space nog meer leven in te blazen.
   We zijn nu al 50 jaar niet meer terug geweest?
   Omdat we er niet heen kunnen in de eerste plaats uiteraard.
   Luister maar naar Cap Kirk van Star Trek die hier een goede uitleg geeft en echt wel weet dat ook hij voor de gek gehouden is door magicians die met onze fantasie aan de loop gegaan zijn.

   Weer een stap dichterbij naar de ontmaskering van leugens over space waar we niet naartoe kunnen..

   William Shatner says Science and Science Fiction are the same
   https://www.youtube.com/watch?v=bJh7KGQVG4s

   3 likes
 3. Je zou denken dat deze wetenschap topgeheim zou moeten zijn.

  3 likes
  • haha goeie!
   Wat te denken van gewoon op Aarde zijn en er goed voor zorgen….en tegen de tijd dat je je lichaam aflegt, als een geste aan Moeder Aarde….back to Hunab Ku…en dat rijmt…………

   al dat gezwets in de ruimte

   namaste mooie dag allemaal, Peace and Love

   3 likes
  • ruimtereizen gebeuren al een lange tijd.
   de russen, amerikanen weten er alles van.
   alleen wordt tot nog toe het gewone volk hieromtrent dom gehouden.

   1 likes
 4. P.S. E=MC2 vertaling :De Energie van een botsing wordt verviervoudigd .dus hoe harder de botsing hoe hoger de effecten verviervoudigen.een snelheid van 30.000 per seconde heeft het effect van 120.000 km per seconde.
  En nu koffie.
  Mvrg,Marcel

  1 likes
  • Dus een botsing van 300.000 km per seconde heeft een effect van 1.2 M km per seconde, wat dus niet zou kunnen want er gaat niets sneller. Ergo, er zit een maximum aan de E die kan worden gegenereerd. Wat dus te verklaren zou zijn door de inertie van het aantal betrokken moleculen mee te nemen in de berekening van actie-reactie. En dan ook nog de variabelen van lichte moleculen H-0 tot en met zware moleculen meenemen zegge Pb-85 om de min en max hoeveelheid E/M te berekenen. Het ontvangende lichaam, zeer waarschijnlijk langzamer bewegend dan 10%, en het botsende lichaam generen energie maar in hoeverre is de snelle massa de verliezer? Zou die botsing met 10% dan toch wel meevallen?

   1 likes
   • Jouw logica heeft een paar piep kleine weefvoudjes en verdwijnt in pure waanzin of de wel het klopt niet, alleen fotonen e.d. kunnen met licht snelheid reizen. Moleculen niet.

    1 likes
 5. Zo grappig altijd dit soort nieuws ,de wereldbevolking van alles wijs maken terwijl “ze” al tientallen jaren een Secret Space Program hebben en al naar Mars Maan en Sirius pendelen .

  3 likes
 6. Waar willen die Russen dan naar toe met hun plasmavoertuig? Het menselijke lichaam en geest zijn afgesteld op de Aarde en de vraag is of het elders wel zal gedijen, ook al creëer je daar gunstige omstandigheden. Mensen kunnen niet eens 10 jaar op de Noordpool wonen en dromen al over kolonisering van Mars en andere planeten.

  3 likes
 7. Hier gaan de gedachten sneller dan het licht!
  Laat dat nu waar zijn, gedachten hebben de hoogste snelheid.
  Een kosmische wet.

  1 likes
 8. Wat nou snelheid……Gewoon buigen die afstand..

  1 likes
 9. Heel leuk allemaal maar er is helemaal geen oneindige ruimte vacuüm out there, en ook geen andere fysieke lichamen. Maar alsnog is het nuttig om zulke technologie te ontwikkelen, voor redenen die nu op dit moment nog niet duidelijk zijn misschien.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Europeanen hebben geen vertrouwen meer in vaccins. Hier komt het door

Europeanen hebben geen vertrouwen meer in vaccins. Hier komt het door

In Europa bestaan wereldwijd gezien de meeste ...

Lange tijd zijn we bang gemaakt voor nepnieuws en desinformatie uit Rusland. Dit is na jaren onderzoek en alarmisme de eindconclusie

Lange tijd zijn we bang gemaakt voor nepnieuws en desinformatie uit Rusland. Dit is na jaren onderzoek en alarmisme de eindconclusie

Minister van Buitenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.