Binnenland

‘We worden genaaid door de energiemaatschappijen, het is te krankzinnig voor woorden’

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!

Als er geen crisis is, dan bedenken ze een crisis, zei ondernemer Yves Gijrath in het radioprogramma MISCHA! “De energiecrisis kun je toch een crisis noemen?” vroeg presentatrice Mischa Blok hem.

“Nee. Weet je wat het echte probleem is? Het echte probleem is dat we gewoon in de maling worden genomen. En dat willen wij niet geloven,” reageerde Gijrath.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

We worden niet alleen genaaid door banken en verzekeraars, maar ook door energiebedrijven, zei hij. Eén van zijn klanten met een groot energiebedrijf heeft hem dat uitgelegd aan de hand van de energierekening.

Politieke wil

“In Frankrijk is de prijs op dit moment een derde van Nederland. Voor hetzelfde product. Dan hebben we al 67 procent van de rekening opgelost,” benadrukte Gijrath. “We worden in de maling genomen. Als jij zegt: is er een energiecrisis? Dan zeg ik: nee. We worden weer genaaid door de energiemaatschappijen.”

De ondernemer voegde toe dat de overheid hieraan meedoet. “Die hebben er belang bij als de prijzen stijgen, want zij profiteren mee van de btw.”

“Dat kan niet en dat moeten ze binnen een dag oplossen,” zei hij. “Kaag moet zeggen: ik ga dat regelen. Ik ben de minister van Financiën. Dit kunnen we de mensen niet aandoen. Punt. En dat kan. Maar dat heeft wederom te maken met politieke wil.”

Verzet

“Dit is zo krankzinnig. Dit is geen crisis. Dit is oplichting. Vattenfall doet eraan mee. Essent doet eraan mee. Het is te krankzinnig voor woorden,” aldus Gijrath.

Hij denkt dat er nu wel verzet komt omdat het voor het eerst iedereen raakt. “De mensen worden wakker als het hun eigen portemonnee betreft.”

4.8 180 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Laten we hopen dat dat laatste correct is. Ik bedoel als ik al hoor dat sommige mensen die hun kinderen aan een zeker spuitje verloren hebben datzelfde spuitje toch nog aanraden, denk ik dat het blinde vertrouwen in de overheid toch al heel diep zit. Maar kennelijk zijn mensen wel wat nadenkender wanneer ’t om geld gaat, dus we zullen zien.

Daantje
Daantje
1 jaar geleden

He hé dat zal tijd worden dat mensen eens wakker gaan worden ! Met alles wat er momenteel gebeurd worden we genaaid !!! En ook niet een beetje. De agenda rolt steeds verder uit en als de wanhoop nabij is straks dan komen zij met de oplossing en zijn wij fucked up en dan ook echt fucked op. Dus alle slapende schapen WAKE UP !!!!

salvar
salvar
1 jaar geleden

De mensen worden wakker als het hun eigen portemonnee betreft.
nee hoor ze gaan in de rij voor de injecties en de injecties lossen het op.

worden nooit meer wakker de injecties doen hun werk.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

De aanval is totaal.

Eerst aanval via “vaccin”.

Dan aanval via klimaat, dan via stikstof, dan via immigratie, dan via energie en tot slot via voeding.

Binnenkort alles simultaan.

De lockdowns waren de generale repetitie en de Oekraïne oorlog is het randgebeuren noodzakelijk voor een verklarend excuus.

Dit gebeurd al meer dan een eeuw (spaanse griep toch zeker niet vergeten) alleen nu beginnen we het te snappen.

Nu pas!?

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x