Great ResetMens en Dier

Rutte bespreekt Great Reset-doelen in achterkamer: ‘De overname van Nederland door het WEF in beeld’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Demissionair (!) premier Rutte sprak maandagochtend met de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), bestaande uit acht Nederlandse multinationals die bedrijfsmodellen voor ‘duurzame groei’ bevorderen en promoten.

De DSGC draagt op deze manier bij aan de realisatie van de Sustainable Development Goals, ook wel Great Reset-doelen genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Eén van de deelnemende bedrijven is Philips, van Roy Jakobs (WEF). Ook DSM-Firmenich, van Dimitri de Vreeze (WEF), doet mee.

WEF-subgroep

“Binnen deze coalitie werken, onder leiding van mijn voorganger Jan Peter Balkenende, CEO’s van grote bedrijven samen aan duurzame groei,” licht Rutte toe.

Ook voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Ingrid Thijssen (D66) schoof aan.

Het bonte gezelschap heeft ‘concrete voorbeelden en best practices’ gedeeld voor het verminderen van CO2-uitstoot in de hele economische keten.

De bijeenkomst doet wenkbrauwen fronsen. “WEF-subgroep,” merkt advocaat Bart Maes op.

Duister gezelschap

Tweede Kamerlid Wybren van Haga reageert: “De DSGC streeft de SDG-doelen van de VN na waar geen Nederlander om gevraagd heeft. Genetisch gemodificeerd voedsel, basisinkomen, woke-ideologie, et cetera. Debat hierover hoort in de Tweede Kamer en niet in een achterkamer door een gevallen kabinet.”

“Duister gezelschap,” vindt emeritus hoogleraar Paul Cliteur. “Dit gaat dus allemaal buiten de Kamer om. WEF-plannetjes uitvoeren.”

Niemand kon hiervoor kiezen

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt wijst erop dat de SDG-agenda, waar Rutte in 2015 hoogstpersoonlijk voor heeft getekend in New York, de reden is dat het kabinet zich in allerlei ondemocratische bochten moet wringen om dit erdoor te drukken. “Niemand kon hiervoor kiezen. Gevolg: crises, polarisatie en weg vertrouwen.”

“De overname van Nederland door het WEF […] in beeld,” schrijft Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD). “FVD wil alle banden met het WEF verbreken.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ali ben kali
Ali ben kali
7 maanden geleden

Ik word hier zo moe van……

Johan
Johan
7 maanden geleden

Ik schiet uit de slof:smerige landverraders zijn het.mooi wel op de foto voor de toekomst …die anders is dan zij denken en wensen!!…..

theo
theo
7 maanden geleden

Maar ze doen dit toch allemaal voor ons eigen bestwil….toch…toch, heeft nix met complot te maken, dit is echt beter voor de eli….uhh burger. De natuur is namelijk zo slecht, kijk naar buiten, je ziet het mete…….helemaal niet! Smerig ongekozen kutvolk met de grootste sloper van nederland ooit regelen het wel ff met dikke shijt aan de bevolking. Maar 22 11 = 33 stemmen we ze weg toch…..NOT! als stemt er niemand op al die kut partijen, zij winnen toch, boek is allang geschreven!

Frits
Frits
7 maanden geleden

Wat een stelletje gluiperds. Als de oppositie na de verkiezingen meer dan 76 zetels telt kan men al die afspraken toch weer ongedaan maken. Commentaar op de foto: ik ben blij dat die van huffelen niet mijn moeder is. Je zou je rot schamen.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x