Innovatie

MIT-student laat metalen bollen leviteren (video)

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jinha Lee van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) kan fysieke objecten laten zweven in de 3D-ruimte.

Zijn prototype draagt de naam ZeroN en je mond valt open van verbazing wanneer je ziet wat het apparaat kan doen.

In feite wordt een klein veld gecreëerd waarin een object niet langer onderhevig is aan de zwaartekracht. Met behulp van elektromagnetisme kan een metalen, leviterende bol in de lucht worden geplaatst. De bol kan vervolgens handmatig of met de hulp van een computer worden verplaatst.

Werking van de ZeroN

“Er is een belangrijke reden om fysieke materie te bevrijden van zwaartekracht en het heft in eigen hand te nemen. Het is al millennia lang een droom van veel mensen. Het idee vindt zijn oorsprong in mythologieën, werd nagestreefd door alchemisten en komt terug in sciencefictionfilms,” vertelt Lee. “Ik heb een ruimte gecreëerd waarin we een glimp van deze toekomst kunnen opvangen. Een ruimte waarin materialen vrij zijn van zwaartekracht.”

De ZeroN herinnert zich ook welke bewegingen de bol heeft gemaakt. Een elektromagneet wordt bevestigd aan een bewegende actuator. De elektromagneet kan vrij bewegen in de ruimte en past zijn magnetische aantrekkingskracht of weerstand iedere milliseconde aan met behulp van een aantal infraroodcamera’s.

Solenoïdes

De volgende stap is om de actuator te vervangen door solenoïdes of spoelen zodat verschillende objecten op hetzelfde moment naast elkaar kunnen zweven.

“Ik denk dat het belangrijk is om ons af te vragen wat onze essentie is en in wat voor wereld we als mens zouden willen leven,” besloot Lee. “Door vragen te stellen en prototypes te maken kunnen we de toekomst een beetje dichterbij brengen.”

Bron: Popsci.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
arnold
arnold
10 jaren geleden

doe mij er ook maar zo 1 voor in me auto een groter model graag 😆

lexy
lexy
10 jaren geleden

Eindelijk kunnen we reacties plaatsen op een artikel!!! beter laat dan nooit. neem ik dat ***font maar voor lief.

jeremy Vorrink
jeremy Vorrink
10 jaren geleden

als ze nou zorgen dat ze elk object kunnen laten leviteren, dan koop ik een hele grote en zet ik mijn huis ertussen zodat alles blijft zweven

Burghgraeve nadia
Burghgraeve nadia
10 jaren geleden

eindelijk een doorbraak en tevens het antwoord op de bewegende bollen in onze lucht die zich op z’n manier verplaatsen dat wij er geen verklaring voor hadden,proficiat deze doordachte uitvinding en onderzoek naar meer mogelijkheden zal ons dichter bij verklaringen van ufo’s brengen we staan op een ommekeer en doorbraak van heel veel dingen!the future is near!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x