Mens en Dier

Rutte en Ollongren speelden vies spel om sleepwet erdoor te drukken: ‘Schoffering van de Grondwet’

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!

Flashback: minister Ollongren (D66) wilde niet dat een kritisch rapport van de toezichthouder op de inlichtingendiensten vlak vóór het referendum over de sleepwet verscheen. Ze heeft het bewust achtergehouden.

Een ambtenaar schreef een week voor het referendum: “Min BZK (de minister) heeft besloten dat, nu verzending van het rapport niet meer enige tijd voor het referendum kan plaatsvinden, verzending na het referendum te verkiezen is. Deze tijd zal ook nodig zijn voor het zorgvuldig afstemmen van onze lijn met buitenlandse partners.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

‘Zo snel mogelijk’

Ollongren zei in de Tweede Kamer dat ze de stukken ‘zo snel mogelijk’ daarheen wilde sturen.

In het rapport concludeert de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) dat de privacy beter beschermd moet worden bij de uitwisseling van gegevens met buitenlandse diensten. Ook wordt niet altijd een risicoweging gemaakt voorafgaand aan de samenwerking met deze diensten.

Uitslag beïnvloeden

Minister Ollongren wilde de uitslag van het referendum over de sleepwet beïnvloeden, zei toenmalig Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten.

De meerderheid van de kiezers sprak zich uit tégen de omstreden wet, die er toch kwam. Vervolgens werd het referendum door D66 afgeschaft. Het heeft ‘niet gebracht wat ervan werd verwacht’, zei Ollongren.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 133 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Djennis
Djennis
5 maanden geleden

Ruttekaagistan: hoeveel grimmiger en onheilspellender kan het worden?
De lage landen, ooit een trots land is nu absoluut tot op het bot verrot. Het politieke klimaat is inmiddels zo donker en complex, dat het bijna surrealistisch en ongelooflijk is wat de corrupte maffia-regering uitvoert. In ons ooit zo prachtige land, waar corruptie nu hoogtij viert en de EU/WEF-maffia de touwtjes stevig in handen heeft, leeft de bevolking onder een sluier van manipulatie en bedrog. Vaak zonder het zich te realiseren.
De Nederlandse overheid, een façade die de ware machthebbers – de EU/WEF-maffia – verbergt, heeft een systeem van mind-control geperfectioneerd. Door allerlei sneaky wetgevingen worden de burgers dag en nacht blootgesteld aan propaganda via televisie, radio, internet en zelfs via verplichte apps op hun telefoons. Deze constante stroom aan desinformatie schildert een beeld van een utopische samenleving, waarin de regering wordt voorgesteld als de ultieme beschermer van het volk. 

Jacques
Jacques
5 maanden geleden

Ollongrotbek, de vogelverschrikster van Rutte die schijt heeft aan recht en waarden.

Piet
Piet
5 maanden geleden

We weten toch welke meesters ze dienen !

Vrijheid NU
Vrijheid NU
5 maanden geleden

Van mij mag de VVD en d666 per direct uit de regering gezet worden en nooit meer terugkeren.

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x