Mens en Dier

Verstandelijk beperkte jongen (9) geholpen door dolfijntherapie

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 9-jarige Sem volgde de afgelopen weken samen met zijn zus Eva (15) dolfijntherapie bij Island Dolphin Care (IDC) in Key Largo in de Amerikaanse staat Florida. De reis van de verstandelijk beperkte jongen werd mogelijk gemaakt door stichting Twarne.

Op 11 mei 2004 liep Sem bij zijn geboorte een hersenbeschadiging op, een zogenoemde cerebrale parese. Het jongetje is motorisch beperkt en licht verstandelijk gehandicapt. Hij is gespannen, visueel beperkt en kan zijn gevoelens moeilijk uiten. Daarnaast heeft hij epilepsie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Na enige aarzeling meldde vader Jan hem aan bij stichting Twarne, die ouders van gehandicapte kinderen financieel ondersteunt om de therapie mogelijk te maken. Als eerste gezin van de nog jonge stichting mochten ze op reis.

Sem en Eva zwommen twee weken lang iedere ochtend met dolfijn Bella. Het werd een onvergetelijke ervaring die maar moeilijk kan worden verwoord. Dankzij de dolfijntherapie is de band tussen broer en zus veel hechter geworden. Sem is veel zelfverzekerder en meer ontspannen.

Bij dolfijntherapie wordt de dolfijn ingezet om een kind met beperkingen te helpen. De dolfijnen zijn katalysatoren die onvoorwaardelijke liefde en ondersteuning bieden, aldus de stichting op zijn website.

De therapieën bieden ook unieke educatieve ervaringen waarmee vaak kinderen worden uitgedaagd om zich expressief te ontwikkelen. De interactie tussen de dolfijn en het kind kan uiteenlopen van het spelen met de dolfijn, eten geven en zwemmen met de dolfijn.

Er zijn verschillende onderzoeken geweest die aantonen dat de sonar van een dolfijn effect heeft op de mens. Ook is aangetoond dat de sonar van dolfijnen de hersenactiviteit beïnvloedt. Het zorgt ervoor dat de hersenen in de alfagolven komen. Dit is de staat waarin men zich het beste kan concentreren en waarbij het geheugen beter werkt.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Ja, de intelligentsia van dolfijnen doet wonderen.

Patricia van Moffeland
Patricia van Moffeland
9 jaren geleden

En? Wat is verder gebeurd? Wat voor een effect heeft de ontmoeting met de dolfijnen op dat jongetje gehad?

Brigitte
Brigitte
9 jaren geleden

De jongen heeft vaccinatieschade opgelopen ofwel een “Post-Vaccinaal Syndroom” zoals homeopatisch arts Tinus Smits het noemt. De symptomen die worden benoemd zoals spanning en visuele beperking e.d. ontstaan door een stapeling van stress in de hersenschors (neocortex) wat afkomstig is door vaccinaties. Lees verder HOE dat werkt! (Het goede nieuws is dat de vaccinatieschade ontstoord kan worden waardoor de klachten verdwijnen).

Vaccins bevatten in Nederland veelal aluminiumhydroxide, formaldehyde, eiwitverontreinigingen en de entstoffen zelf, viraal of bacterieel of toxines en kwik. Deze vaccins kunnen bij kinderen met een slecht functionerend ontgiftingssysteem (tekort aan metallothioneine = eiwitje op darmwand) tot ernstige bijwerkingen leiden, waarvan autisme er slechts een van is. Mogelijk berust het ontstaan van epilepsie, astma, eczeem, gedragsstoornissen, ontwikkelingsstoornissen, en vele andere post-vaccinale klachten op hetzelfde ontstaansmechanisme.

1. Het immuunsysteem bestaat uit 2 belangrijke delen, de humorale en de cellulaire afweer. Door vaccinaties treedt er een geforceerde verschuiving van cellulaire naar humorale afweer op, wat tot verzwakking van het immuunsysteem leidt. Zo’n zelfde verschuiving kan optreden door een zinktekort.
2. Alle autistische kinderen zouden ontstoord moeten worden met de homeopathisch verdunde vaccins die het kind gehad heeft. Er zijn hiermee reeds zeer goede resultaten geboekt.
3. Een autistisch kind zou nooit meer gevaccineerd moeten worden!

“Een zeer effectieve methode om autistische kinderen te behandelen!
Dat is mijn conclusie na meer dan 300 autistische kinderen te hebben behandeld, van welke ernst dan ook. In de praktijk bleek autisme een stapeling van verschillende oorzaken te zijn, waarvan bij zo’n 70-80% van de kinderen vaccinaties mede verantwoordelijk zijn, bij 80-90% van deze kinderen zijn ook toxische medicijnen en andere stoffen betrokken en bij ongeveer 5% zijn ook doorgemaakte ziektes van de ouders of het kind zelf betrokken. Welke stoffen uit de voeding en het milieu een rol spelen wordt nog onderzocht. Op het ogenblik wordt onderzocht of aspartaam, glutamaat, roken tijdens de zwangerschap en weekmakers uit plastics invloed hebben op het ontstaan van autisme. Met isotherapie, een vorm van homeopathie die de toxische stoffen als een homeopathisch medicijn gebruikt, kan de verstorende werking op het kind weer uitgewist worden.” Aldus Tinus Smits

Meer info zie: http://www.post-vaccinaal-syndroom.nl/3840/pvs.aspx

Meer info mbt vaccins:
http://www.verontrustemoeders.nl
http://www.vaccinvrij.nl

louise
louise
9 jaren geleden

tja dit zijn altyd mooie verhalen,helaas gebeurt het nog veel te weinig,het is makkelijker om zo`n kind vol met medicijnen te stoppen,misschien kunnen de meeste mensen iets leren van deze prachtige dieren!?natuurlijk heeft de mens zelf ook van die kwaliteiten,maar ja andere prioriteiten,met name egoisme,materialisme,weinig inlevings vermogen, en tja,tel je zegeningen als je gezonde kinderen hebt!!!en voedt ze op met liefde en een groter bewustzijn,dan komen we nog ergens……

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x