Homepagina » Mens en Dier » Verstandelijk beperkte jongen (9) geholpen door dolfijntherapie
Verstandelijk beperkte jongen (9) geholpen door dolfijntherapie

Verstandelijk beperkte jongen (9) geholpen door dolfijntherapie

De 9-jarige Sem volgde de afgelopen weken samen met zijn zus Eva (15) dolfijntherapie bij Island Dolphin Care (IDC) in Key Largo in de Amerikaanse staat Florida. De reis van de verstandelijk beperkte jongen werd mogelijk gemaakt door stichting Twarne.

Op 11 mei 2004 liep Sem bij zijn geboorte een hersenbeschadiging op, een zogenoemde cerebrale parese. Het jongetje is motorisch beperkt en licht verstandelijk gehandicapt. Hij is gespannen, visueel beperkt en kan zijn gevoelens moeilijk uiten. Daarnaast heeft hij epilepsie.

Na enige aarzeling meldde vader Jan hem aan bij stichting Twarne, die ouders van gehandicapte kinderen financieel ondersteunt om de therapie mogelijk te maken. Als eerste gezin van de nog jonge stichting mochten ze op reis.

Sem en Eva zwommen twee weken lang iedere ochtend met dolfijn Bella. Het werd een onvergetelijke ervaring die maar moeilijk kan worden verwoord. Dankzij de dolfijntherapie is de band tussen broer en zus veel hechter geworden. Sem is veel zelfverzekerder en meer ontspannen.

Bij dolfijntherapie wordt de dolfijn ingezet om een kind met beperkingen te helpen. De dolfijnen zijn katalysatoren die onvoorwaardelijke liefde en ondersteuning bieden, aldus de stichting op zijn website.

De therapieën bieden ook unieke educatieve ervaringen waarmee vaak kinderen worden uitgedaagd om zich expressief te ontwikkelen. De interactie tussen de dolfijn en het kind kan uiteenlopen van het spelen met de dolfijn, eten geven en zwemmen met de dolfijn.

Er zijn verschillende onderzoeken geweest die aantonen dat de sonar van een dolfijn effect heeft op de mens. Ook is aangetoond dat de sonar van dolfijnen de hersenactiviteit beïnvloedt. Het zorgt ervoor dat de hersenen in de alfagolven komen. Dit is de staat waarin men zich het beste kan concentreren en waarbij het geheugen beter werkt.

[AD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Brigitte schreef:

  De jongen heeft vaccinatieschade opgelopen ofwel een “Post-Vaccinaal Syndroom” zoals homeopatisch arts Tinus Smits het noemt. De symptomen die worden benoemd zoals spanning en visuele beperking e.d. ontstaan door een stapeling van stress in de hersenschors (neocortex) wat afkomstig is door vaccinaties. Lees verder HOE dat werkt! (Het goede nieuws is dat de vaccinatieschade ontstoord kan worden waardoor de klachten verdwijnen).

  Vaccins bevatten in Nederland veelal aluminiumhydroxide, formaldehyde, eiwitverontreinigingen en de entstoffen zelf, viraal of bacterieel of toxines en kwik. Deze vaccins kunnen bij kinderen met een slecht functionerend ontgiftingssysteem (tekort aan metallothioneine = eiwitje op darmwand) tot ernstige bijwerkingen leiden, waarvan autisme er slechts een van is. Mogelijk berust het ontstaan van epilepsie, astma, eczeem, gedragsstoornissen, ontwikkelingsstoornissen, en vele andere post-vaccinale klachten op hetzelfde ontstaansmechanisme.

  1. Het immuunsysteem bestaat uit 2 belangrijke delen, de humorale en de cellulaire afweer. Door vaccinaties treedt er een geforceerde verschuiving van cellulaire naar humorale afweer op, wat tot verzwakking van het immuunsysteem leidt. Zo’n zelfde verschuiving kan optreden door een zinktekort.
  2. Alle autistische kinderen zouden ontstoord moeten worden met de homeopathisch verdunde vaccins die het kind gehad heeft. Er zijn hiermee reeds zeer goede resultaten geboekt.
  3. Een autistisch kind zou nooit meer gevaccineerd moeten worden!

  “Een zeer effectieve methode om autistische kinderen te behandelen!
  Dat is mijn conclusie na meer dan 300 autistische kinderen te hebben behandeld, van welke ernst dan ook. In de praktijk bleek autisme een stapeling van verschillende oorzaken te zijn, waarvan bij zo’n 70-80% van de kinderen vaccinaties mede verantwoordelijk zijn, bij 80-90% van deze kinderen zijn ook toxische medicijnen en andere stoffen betrokken en bij ongeveer 5% zijn ook doorgemaakte ziektes van de ouders of het kind zelf betrokken. Welke stoffen uit de voeding en het milieu een rol spelen wordt nog onderzocht. Op het ogenblik wordt onderzocht of aspartaam, glutamaat, roken tijdens de zwangerschap en weekmakers uit plastics invloed hebben op het ontstaan van autisme. Met isotherapie, een vorm van homeopathie die de toxische stoffen als een homeopathisch medicijn gebruikt, kan de verstorende werking op het kind weer uitgewist worden.” Aldus Tinus Smits

  Meer info zie: http://www.post-vaccinaal-syndroom.nl/3840/pvs.aspx

  Meer info mbt vaccins:
  http://www.verontrustemoeders.nl
  http://www.vaccinvrij.nl

  10 likes
  • enkidoe schreef:

   Deze jongen heeft CP. Het lijkt mij sterk dat homeopathie CP kan genezen. Ikzelf heb een kind met CP. Niets zo frustrerend als het rondstrooien van verhalen m.b.t. genezing welke niet op een waarheid berusten.

   De frustratie en onmacht welke je als ouder hebt,en dan wil ik het nog niet eens hebben over de problemen welke het kind heeft en nog gaat krijgen.

   Buiten dat, de dolfijnentherapie kan misschien enige minuten ontspanning garanderen, maar leidt ook niet tot genezing.

   0 likes
 • Marja schreef:

  Dolfijntherapie is een verzinsel van de dolfinaria en pure geldklopperij.
  Er wordt verwezen naar ‘diverse onderzoeken’. Ik kan ze nergens vinden.
  Een koe knuffelen zal hetzelfde effect hebben op de hersenen, het gaat namelijk om ontspanning, daar hoef je geen dolfijnen voor te misbruiken, want dat is het: Misbruik en dierenbeulerij.

  9 likes
 • Janet schreef:

  Hallo iedereen,

  Dolfijnen horen niet in gevangenschap! Het is erg sneu voor iemand die een handicap heeft en of een beperking heeft begrijp me goed maar een dolfijn die niet uit vrije wil kan kiezen of hij nu wel of niet naar het kind toe wil vind ik “not done”! Therapie met elk ander dier is weldadig voor dit soort kinderen. Dolfijnen ZIJN inderdaad HEEL intelligent. Intelligenter als wij. Wat geeft ons het recht om deze dieren op te sluiten en te dwingen met ons te gaan? Ons te “genezen”? Het zijn wensen die mensen hebben en deze wensen komen gedwongen uit. Een ECHTE dolfijn die in het wild leeft heeft VEEEEEEL meer effect op iemand. Daarbij komt OOK NOG EENS dat niemand nadenkt hoe de dolfijn zicht voelt, hoe de dolfijn in dat zwembadje (en of seapen ) gekomen is? Denkt niemand na over deze industrie? Dolfijnen lijken altijd te lachen. Niets is minder waar: Een dolfijn heeft geen spieren in zijn gezicht, het is de stand van zijn mond. Ric O ‘Barry, EXtrainer van Flipper heeft gezien en beleefd hoe 1 van de dolfijnen die de rol van Flipper speelden is gestorven in zijn armen door ZELFMOORD! De dolfijnen zijn niet blij en of vrolijk. DENK NA over deze dieren. Wij mensen moeten en willen onszelf ALTIJD boven een dier zetten en dat is niet eerlijk tegenover het dier! #peace ( http://www.dolphinproject.com )

  8 likes
 • Pieter schreef:

  Ik ben het helemaal eens met Janet, wil er nog aan toevoegen dat Flipper destijds zelfmoord pleegde door expres te stoppen met ademen. Er zijn tig voorbeelden waaruit blijkt dat dolfijnen >lijden< in gevangenschap, ook psychisch. Schrijnend dat de intrinsieke waarde van deze niet-menselijke personen hier een ondergeschoven kindje blijft. Vrije dolfijnen helpen vaak mensen in nood omdat ze een grote mate van empathie bezitten en zich daardoor genoodzaakt voelen een helpende hand te bieden bij mens of dier, in hoge nood. Daar wordt hier misbruik van gemaakt, daarom deugt 't niet! Bovendien zijn er plekken op de wereld waar je met vrije dolfijnen kan interacten. In dat laatste geval komen ze dan spontaan naar je toe zwemmen, en zo hoort 't ook. Het is een prachtige ervaring heb ik me laten vertellen, waar niets aan kan tippen. Dolfijn blij, kind blij.

  8 likes
 • Harrie H. Braam schreef:

  Brigitte bedankt voor je mooie en ware toelichting. Onderstaand nog een aanvulling, die mensen zeker ter harte en kennis mogen nemen.

  In Duitsland is het destijds de ontdekker en ontwikkelaar van de EAV-methode Dr. Richard Voll geweest, die op basis van energetische testen, metingen aan het lichaam verrichtte en homeopathische verdunningen als isopathische therapie inzette om de stoffen uit het lichaam te verwijderen. De VEGATEST-methode als verdere ontwikkeling van de EAV-methodiek van Voll is door dr. Helmut Schimmel zeer veel in medische praktijken ingevoerd en wordt nog steeds met bijzondere en prachtige resultaten toegepast.

  Beide meetmethodes, EAV en VEGATEST, worden in veel natuurgeneeskundige praktijken toegepast en hebben het grote voordeel, dat de methodes op elke persoon afzonderlijk toe te passen zijn, dus zowel wat betreft het stellen van de diagnose als ook het testen/meten van de individuele therapie. Er is namelijk geen mens gelijk aan de ander ook niet wat ziektebeeld betreft!! Er kunnen overeenkomsten zijn tussen mens en ziektebeelden, maar dat wil niet zeggen, dat het gezegde: “Eenheidspatiënt is eenheidstherapie” waarheid is. Het is wel de grootste misser dan wel leugen in de medisch/farmaceutische wereld.

  7 likes
 • En? Wat is verder gebeurd? Wat voor een effect heeft de ontmoeting met de dolfijnen op dat jongetje gehad?

  4 likes
 • Xena schreef:

  Brigitte, bedankt voor de informatie. Alle ouders die ten einde raad zijn, zouden ook hiernaar moeten kijken. Dan heb je pas “Alles” uitgeprobeerd en hoeft de dierenmishandeling niet plaats gaan vinden.

  Ik ben dan ook helemaal eens met Janet. Wat zij vertelt klopt ook helemaal. Ook hier zouden alle ouders naar moeten kijken want dolfijnen horen absoluut niet gevangenschap.
  Dolfijnen zijn onze slaven niet maar worden wel zo behandeld.
  Dolfijnen horen niet uitgebuit te worden alleen omdat iemand iets bedenkt wat zou helpen en dit de radeloze mensen zo afschuwelijk blijft inpraten. Verschrikkelijk vind ik dat.

  Bovendien, als het al zo zou zijn (ik ben dan ook benieuwd naar de neurologische foto’s van de hersenen van zo een kind, ervoor, erna en nog een langere tijd daarna) het gaat hier toch om grove uitbuiting van dier en mens zelf (hoge kosten! mooie pr paatjes en valse hoop). Maar wat denk je van mens zelf? Iedereen kent een euforische gevoel als je depressief ben en/of met een enorm probleem te maken heb en dan plots zie je licht aan het einde van tunnel. Dan ga je ervoor en dat straal je ook uit. In zulke gevallen, de positiviteit, die hoop dat je dan heb straal je ook uit naar je kind. Een autistisch kind pikt dit ook ongelooflijk goed op en dit dot hem/haar zichtbaar goed. Ik wou dat dit de mensen ook duidelijk werd gemaakt.

  En er werd ook regelmatig vaak geschreven over de heilzame werking van een dier als hond en kat. Vele mensen ervaren dezelfde euforie tijdens het knuffelen van een koe of een varkentje.

  Kijk alleen maar naar de kinderen in ziekenhuizen of volwassenen in een verzorgingstehuis waar het bezoek of omgaan met huisdieren is toegestaan. De hersenen reageren daarop!!
  Deze dieren zijn gedomesticeerd en makkelijk toegankelijk. Er is zelfs mogelijkheid om via subsidie een hond voor een autistisch kind te laten opleiden. Dit bestaat al.

  Je heb dus geen dure uitgaves nodig. Het is afschuwelijk dat een uiterst intelligent dier als slaaf moet opdraven omdat iemand daar geld tekens in ziet en wat op een lang termijn helemaal niet werkt voor zo een kind. Vanuit de medische kant bekeken, zou zo een therapie op een zeer intensieve/reguliere basis moeten plaats vinden, wilt men die zgn. vooruitgang in stand houden. Dit is nml geen wondermiddel, maar een tijdelijke opleving waarvoor deze enorm intelligente dieren misbruikt en uitgehongerd worden zodat zij als slaven hun werk moeten doen. Geen enkel respect naar dieren, naar de behoeftes en de noden van dolfijnen. Een schril contract met de organisaties waarin zwemmen met wilde dolfijnen in hun echt wild, open habitat mogelijk maken en waarin een van de voorwaarde is, dat men gezond moet zijn. Waarom? Omdat daar wel met groot respect aan welzijn van deze dieren wordt gedacht.

  En wilt men perse de euforie van het contact met een dolfijn beleven, zoek dan een verantwoorde reisorganisatie die je vanuit een boot in contact kan brengen met wilde dolfijnen. Die blijdschap gaat in heel je lijf zitten, ook in je hersenen.

  4 likes
 • kengai schreef:

  Dit soort therapie kan ook gegeven worden door honden, paarden enz. die dit vrijwillig doen en niet door een dier in gevangenschap.
  Dolfinarium is hier ook zo,n slecht voorbeeld, het misbruiken van dieren om klanten te lokken.
  Dolfijnen in gevangenschap misbruiken om problemen van mensen op te lossen die ze zelf veroorzaakt hebben.

  3 likes
 • Kalki schreef:

  Ja, de intelligentsia van dolfijnen doet wonderen.

  1 likes
 • louise schreef:

  tja dit zijn altyd mooie verhalen,helaas gebeurt het nog veel te weinig,het is makkelijker om zo`n kind vol met medicijnen te stoppen,misschien kunnen de meeste mensen iets leren van deze prachtige dieren!?natuurlijk heeft de mens zelf ook van die kwaliteiten,maar ja andere prioriteiten,met name egoisme,materialisme,weinig inlevings vermogen, en tja,tel je zegeningen als je gezonde kinderen hebt!!!en voedt ze op met liefde en een groter bewustzijn,dan komen we nog ergens……

  1 likes
 • x

  Check Also

  Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

  Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

  Russische elitesolidaten kunnen met behulp van gedachtekracht ...

  Telepathie bij mensen en dieren is 100 procent echt. Russische legerkolonel publiceert opmerkelijk artikel

  Telepathie bij mensen en dieren is 100 procent echt. Russische legerkolonel publiceert opmerkelijk artikel

  Het Russische ministerie van Defensie heeft onlangs ...

  >