Homepagina » Buitenland » Amerika houdt duizenden Syrische vluchtelingen gegijzeld en blokkeert hulpkonvooien. Waarom doet niemand hier iets tegen?
Amerika houdt duizenden Syrische vluchtelingen gegijzeld en blokkeert hulpkonvooien. Waarom doet niemand hier iets tegen?

Amerika houdt duizenden Syrische vluchtelingen gegijzeld en blokkeert hulpkonvooien. Waarom doet niemand hier iets tegen?

Washington is de oorlog in Syrië begonnen om een pro-westerse marionet in het zadel te helpen en Iran te isoleren, zegt schrijver Stephen Lendman.

De Verenigde Staten willen soevereine, onafhankelijke overheden uitschakelen en de controle hebben over de aarde, haar hulpbronnen en haar bevolking, voegt hij toe.

De meeste mensen die in het Westen wonen hebben geen idee wat er gebeurt. De grote media verspreiden desinformatie en fungeren als persvoorlichters van de rijken en de machtigen.

Proxylegers

De oorlog duurt inmiddels al zo’n acht jaar en Washington gebruikt IS en andere terreurgroepen nog altijd als proxylegers, merkt Lendman op.

De Amerikanen hebben inmiddels de beschikking over 18 bases in de noordoostelijke en oostelijke provincies van het land, aldus Fars News.

De Russische legeranalist Vladimir Kozin zei dat ‘de VS terroristen traint op 19 legerbases in Syrië’.

De krant Al Watan heeft uitgezocht waar een aantal van deze bases gelegen zijn. De noordelijke Amerikaanse bases bevinden zich in Ein al-Arab (Kobani), Kharab Ashak, Manbij, Ein Issa, Raqqa en Tabaqa in de provincie Raqqa, al-Shadadi, al-Houl, Tal Tamar, Tal Bidar en Romeilan in de provincie Hasaka en al-Amr en al-Bahrah in de provincie Deir ez-Zor.

Permanente bezetting

De illegale basis al-Tanf werd in het zuiden gebouwd, dicht bij de grens met Irak en Jordanië.

De Amerikanen zijn nooit van plan geweest om te vertrekken uit Irak en Syrië, stelt Lendman. Het doel was een permanente bezetting.

Al-Tanf is een toevluchtsoord geworden voor terroristen van IS en andere groepen, die daar door het Pentagon worden getraind.

Tienduizenden Syrische vluchtelingen zitten gevangen in het door de VS gecontroleerde vluchtelingenkamp Rukban, bij de grens met Jordanië.

Erbarmelijke omstandigheden

De vluchtelingen worden gegijzeld door Amerikaanse troepen en terroristen die zij steunen, zegt de schrijver.

De mensen moeten er zien te overleven onder erbarmelijke omstandigheden. Duizenden lopen het risico om te komen van de honger.

Vorige week werd een hulpkonvooi van de Verenigde Naties en de Syrisch-Arabische Rode Maan tegengehouden door Amerikaanse soldaten.

60.000

In januari hebben de vluchtelingen voor het laatst hulp ontvangen.

Volgens directeur van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten Ahmad Qazem zijn in de afgelopen dagen tenminste 14 vluchtelingen gestorven omdat ze niet tijdig hulp hebben gekregen.

De VN schat dat er ongeveer 45.000 vluchtelingen in Rukban zitten. Artsen zonder Grenzen en andere hulpgroepen schatten het aantal op 60.000.

[Stephen Lendman]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Hoe heb ik ooit kunnen geloven dat de Amerikanen de goeden zouden zijn ! Ze komen hoofdzakelijk uit de gevangenissen en de gekkenhuizen van Europa. Onder aanvoering van de Khazaren / Jezuïeten en Koningshuizen hebben deze gestoorde sadistische psychopaten de Native Amerikanen vermoord , de slavernij ingevoerde en de natuur verwoest ! En dat gaat maar door en door en door !

  EN NIEMND DOET ER WAT AAN !

  SCHANDE OVER ONS !

  33 likes
 • weg met ons schreef:

  Dit is niet alleen soevereiniteit en burgers van landen afmaken, maar ook de centrale banken schaken en daarbij ‘s lands grondstoffen veiligstellen. Dit zijn economische oorlogen, waarbij Rusland en China zich niet langer afzijdig zullen houden. Afrika als gehele continent wordt van alle kanten geplunderd. Dat kan op een vredige, maar ook op een gewelddadige en leugenachtige manier. Ziektes zoals ebola en terrorisme zijn daar kunstmatig opgetuigde onderdelen van en kunnen landen om die reden worden bezet of aangevallen = plunderen en regeringen Omverwerpen.

  Afghanistan, Libië, Irak, Egypte, Tunesië, Algerije, Marokko enz. zijn in de pocket van de cabal, van de Rothschild’s en club Bilderberg. Grondstoffen zijn nodig om de VS aan de macht te houden. Iran en Syrië zijn de voetangels van de zio VS. Noord-Korea? Oorverdovend stil!! Ruropa eordt gebruikt als deurmat en open riool om in de toekomst niets anders meer te zijn dan een derdewerelddeel. Denk dat tegen die tijd er meer voorspoed zal zijn in Afrika dan in een compleet afgebroken Europa.

  24 likes
 • NETWAKZOGT schreef:

  Wij klagen al jaren dat die “Moffen” altijd een grote bek hebben en dat ze van arrogantie in hun luxueuze “Neckerman-Ster” rijden over God’s wegen, maar vlak die zogenaamde geallieerde bevrijders niet uit.

  Er is in de hele wereld geen materialistischer volk als die vuile huichelachtige Yankees! Niets menselijks speelt daar een rol van betekenis. In je smoelwerk is het “LOVE YOU” maar als je met je rug naar zo’n stuk stront staat steekt men zonder problemen een mes in je rug.

  Waarom? Omdat dit volk zolang Amerika bestaat, wereldwijd over miljoenen en nog is miljoenen onschuldige lijken is gegaan en nog steeds gaat.

  Het ergste is; Dat ze er ook nog trots op zijn….

  12 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  PS…

  Hitler heeft het Nazisme van de Khazaren / Amerikanen afgekeken !

  9 likes
 • rob schreef:

  Niemand kan er eigenlijk ook maar iets aan Doen ..er zijn zoveel.. Iets-En.. dat het bijna onmogelijk is er ook maar iets eraan te doen Maar eigenlijk is dat ook niet Waar Eigenlijk doen we er al iets aan ? Waar en wanneer dat iets ophoud komt er van zelf weer een nieuwe Iets ..zo blijft men bezig met alle …Iets-en ..en dat is er een van die komen en gaan .. de onmacht is dat de macht van alle.. Iets-En… de Macht heeft over dat Iets.. Wat is nu de werkelijkheid van dat Iets..het is de spel van onmacht en de macht tegelijk..en dat deelt en verdeeld een ieder IN VOORSTANDERS EN TEGENSTANDERS een spel van volledige Gekte ..
  Vol van een iets en toch ledigt men dat iets in de complexheid der dingen ..waar eigenlijk niemand ook maar iets tegen kan doen..gaat dat ding gewoon door omdat het opgeroepen is in een veld van energie is het ook moeilijk te beteugelen..zo zal gewoon deze energie gevoed worden met nieuwe iets-en ..waarin men machteloosheid van onmacht en macht zich voordoen als een Iets.. iets kan alleen maar opgelost worden door geen nieuwe ..Iets-en… toe te voegen en dat gaat heel moeilijk worden want het is energie maar dan er een van dualisme …

  6 likes
 • Mr.x schreef:

  Amerika iş de grootste terreur fabriek. Alle terreur groepen is gemaakt door Amerika onderleiding van zionisten Israël en dit weet EU heel goed.maar ze doen geen klote eraan.

  3 likes
 • Only you schreef:

  De 1ste en 2de WORDEN waren in feite warmlopers als voorbereiding op wat daarna tot heden onder genocide gerangschikt kan Worden?

  2 likes
 • x

  Check Also

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  biochemicus

  Biochemicus: ‘De term ‘coronabesmettingen’ is zeer misleidend en zorgt voor grove beleidsfouten’

  In de periode van 22 juni tot ...

  >