Buitenland

Amerika houdt duizenden Syrische vluchtelingen gegijzeld en blokkeert hulpkonvooien. Waarom doet niemand hier iets tegen?

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Washington is de oorlog in Syrië begonnen om een pro-westerse marionet in het zadel te helpen en Iran te isoleren, zegt schrijver Stephen Lendman.

De Verenigde Staten willen soevereine, onafhankelijke overheden uitschakelen en de controle hebben over de aarde, haar hulpbronnen en haar bevolking, voegt hij toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De meeste mensen die in het Westen wonen hebben geen idee wat er gebeurt. De grote media verspreiden desinformatie en fungeren als persvoorlichters van de rijken en de machtigen.

Proxylegers

De oorlog duurt inmiddels al zo’n acht jaar en Washington gebruikt IS en andere terreurgroepen nog altijd als proxylegers, merkt Lendman op.

De Amerikanen hebben inmiddels de beschikking over 18 bases in de noordoostelijke en oostelijke provincies van het land, aldus Fars News.

De Russische legeranalist Vladimir Kozin zei dat ‘de VS terroristen traint op 19 legerbases in Syrië’.

De krant Al Watan heeft uitgezocht waar een aantal van deze bases gelegen zijn. De noordelijke Amerikaanse bases bevinden zich in Ein al-Arab (Kobani), Kharab Ashak, Manbij, Ein Issa, Raqqa en Tabaqa in de provincie Raqqa, al-Shadadi, al-Houl, Tal Tamar, Tal Bidar en Romeilan in de provincie Hasaka en al-Amr en al-Bahrah in de provincie Deir ez-Zor.

Permanente bezetting

De illegale basis al-Tanf werd in het zuiden gebouwd, dicht bij de grens met Irak en Jordanië.

De Amerikanen zijn nooit van plan geweest om te vertrekken uit Irak en Syrië, stelt Lendman. Het doel was een permanente bezetting.

Al-Tanf is een toevluchtsoord geworden voor terroristen van IS en andere groepen, die daar door het Pentagon worden getraind.

Tienduizenden Syrische vluchtelingen zitten gevangen in het door de VS gecontroleerde vluchtelingenkamp Rukban, bij de grens met Jordanië.

Erbarmelijke omstandigheden

De vluchtelingen worden gegijzeld door Amerikaanse troepen en terroristen die zij steunen, zegt de schrijver.

De mensen moeten er zien te overleven onder erbarmelijke omstandigheden. Duizenden lopen het risico om te komen van de honger.

Vorige week werd een hulpkonvooi van de Verenigde Naties en de Syrisch-Arabische Rode Maan tegengehouden door Amerikaanse soldaten.

60.000

In januari hebben de vluchtelingen voor het laatst hulp ontvangen.

Volgens directeur van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten Ahmad Qazem zijn in de afgelopen dagen tenminste 14 vluchtelingen gestorven omdat ze niet tijdig hulp hebben gekregen.

De VN schat dat er ongeveer 45.000 vluchtelingen in Rukban zitten. Artsen zonder Grenzen en andere hulpgroepen schatten het aantal op 60.000.

[Stephen Lendman]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Dit is niet alleen soevereiniteit en burgers van landen afmaken, maar ook de centrale banken schaken en daarbij ’s lands grondstoffen veiligstellen. Dit zijn economische oorlogen, waarbij Rusland en China zich niet langer afzijdig zullen houden. Afrika als gehele continent wordt van alle kanten geplunderd. Dat kan op een vredige, maar ook op een gewelddadige en leugenachtige manier. Ziektes zoals ebola en terrorisme zijn daar kunstmatig opgetuigde onderdelen van en kunnen landen om die reden worden bezet of aangevallen = plunderen en regeringen Omverwerpen.

Afghanistan, Libië, Irak, Egypte, Tunesië, Algerije, Marokko enz. zijn in de pocket van de cabal, van de Rothschild’s en club Bilderberg. Grondstoffen zijn nodig om de VS aan de macht te houden. Iran en Syrië zijn de voetangels van de zio VS. Noord-Korea? Oorverdovend stil!! Ruropa eordt gebruikt als deurmat en open riool om in de toekomst niets anders meer te zijn dan een derdewerelddeel. Denk dat tegen die tijd er meer voorspoed zal zijn in Afrika dan in een compleet afgebroken Europa.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Hoe heb ik ooit kunnen geloven dat de Amerikanen de goeden zouden zijn ! Ze komen hoofdzakelijk uit de gevangenissen en de gekkenhuizen van Europa. Onder aanvoering van de Khazaren / Jezuïeten en Koningshuizen hebben deze gestoorde sadistische psychopaten de Native Amerikanen vermoord , de slavernij ingevoerde en de natuur verwoest ! En dat gaat maar door en door en door !

EN NIEMND DOET ER WAT AAN !

SCHANDE OVER ONS !

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

PS…

Hitler heeft het Nazisme van de Khazaren / Amerikanen afgekeken !

rob
rob
5 jaren geleden

Niemand kan er eigenlijk ook maar iets aan Doen ..er zijn zoveel.. Iets-En.. dat het bijna onmogelijk is er ook maar iets eraan te doen Maar eigenlijk is dat ook niet Waar Eigenlijk doen we er al iets aan ? Waar en wanneer dat iets ophoud komt er van zelf weer een nieuwe Iets ..zo blijft men bezig met alle …Iets-en ..en dat is er een van die komen en gaan .. de onmacht is dat de macht van alle.. Iets-En… de Macht heeft over dat Iets.. Wat is nu de werkelijkheid van dat Iets..het is de spel van onmacht en de macht tegelijk..en dat deelt en verdeeld een ieder IN VOORSTANDERS EN TEGENSTANDERS een spel van volledige Gekte ..
Vol van een iets en toch ledigt men dat iets in de complexheid der dingen ..waar eigenlijk niemand ook maar iets tegen kan doen..gaat dat ding gewoon door omdat het opgeroepen is in een veld van energie is het ook moeilijk te beteugelen..zo zal gewoon deze energie gevoed worden met nieuwe iets-en ..waarin men machteloosheid van onmacht en macht zich voordoen als een Iets.. iets kan alleen maar opgelost worden door geen nieuwe ..Iets-en… toe te voegen en dat gaat heel moeilijk worden want het is energie maar dan er een van dualisme …

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x